Pikáns körtesaláta
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Harmathy Ildikó
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
192
kcal
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
769
kcal
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 4.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 955.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 84 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 102 mg
-
Nátrium 727 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.9 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 299.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 55 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 45 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 145 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 61 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 57 micro
-
β-karotin 630 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 1287 micro
-
Lut-zea 853 micro
Összesen
192
kcal
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.9 g
Zsír
-
Összesen 18.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3823.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 335 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 156 mg
-
Foszfor 408 mg
-
Nátrium 2908 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 159.5 g
-
Cukor 91 mg
-
Élelmi rost 35 mg
VÍZ
-
Összesen 1198.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 219 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 180 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 581 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 242 micro
-
Kolin: 82 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 226 micro
-
β-karotin 2522 micro
-
β-crypt 21 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 3413 micro
Összesen
769
kcal
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.7 g
Zsír
-
Összesen 1.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 228.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 24 mg
-
Nátrium 174 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.5 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 71.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 151 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 308 micro
-
Lut-zea 204 micro
Összesen
45
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A paprikát, paradicsomot kockára vágjuk, az újhagymát felszeleteljük, a zellert lereszeljük.
- A körtéket meghámozzuk, kimagozzuk, 4 fél körtét a magházát kivágva félreteszünk, 4 felet kockára vágunk.
- A fűszereket a mézzel, olajjal és a tört fokhagymával, a finomra reszelt zellerrel jól összekeverjük.Ebből 1-1 evőkanállal a félkörték magházába merünk.
- A körtéket a hűtőbe tesszük.
- A maradék dresszingbe belekeverjük a paprikát, paradicsomot, körtekockákat és az újhagymát és szintén a hűtőbe tesszük.
- Legalább egy óra pihentetés után szervírozzuk.
- Receptkönyvben: 65
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 12751
- Feltöltés dátuma: 2009. február 13.
Ajánló
Hideg előételnek adjuk, jéghideg, száraz sherryvel kínáljuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Harmathy Ildikó
313 recept
Nagyon-nagyon kellemes vitaminbomba.