Pikáns gombakrémleves gombachipsszel
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 9% Zsír
Hozzávalók a leveshez
-
125g csiperkegomba27 kcal
-
250g víz0 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
50g növényi tejszín126 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g leveskocka8 kcal
Hozzávalók a gombachipshez
-
24g csiperkegomba5 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
Összesen
390
kcal
- 1% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 9% Zsír
Hozzávalók a leveshez
-
500g csiperkegomba107 kcal
-
1000g víz0 kcal
-
4g petrezselyem1 kcal
-
3g kakukkfű3 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
200g növényi tejszín502 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
10g leveskocka33 kcal
Hozzávalók a gombachipshez
-
96g csiperkegomba20 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
Összesen
1558
kcal
- 1% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 9% Zsír
Hozzávalók a leveshez
-
26.1g csiperkegomba6 kcal
-
52.2g víz0 kcal
-
0.2g petrezselyem0 kcal
-
0.2g kakukkfű0 kcal
-
0.8g olívaolaj7 kcal
-
10.4g növényi tejszín26 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.5g leveskocka2 kcal
Hozzávalók a gombachipshez
-
1 kcal
-
4.4g napraforgó olaj39 kcal
Összesen
81
kcal
- 1% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 37.8 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 605.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 126 mg
-
Nátrium 430 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.6 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 384.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 72 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 56 micro
Összesen
390
kcal
- 1% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.5 g
Zsír
-
Összesen 151.3 g
-
Telített zsírsav 59 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 51 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 34 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2421.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 54 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 69 mg
-
Foszfor 503 mg
-
Nátrium 1722 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.4 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 1538.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 37 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 80 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 106 micro
-
Kolin: 101 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 288 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 222 micro
Összesen
1558
kcal
- 1% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.3 g
Zsír
-
Összesen 7.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 126.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 3 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 26 mg
-
Nátrium 90 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 80.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 12 micro
Összesen
81
kcal
Hozzávalók
Hozzávalók a leveshez
-
50 dkg csiperkegomba
-
1 l víz
-
4 szál petrezselyem
-
1 szál kakukkfű
-
2 ek olívaolaj
-
6 csepp citromlé
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Hozzávalók a gombachipshez
-
1 dl napraforgó olaj
Elkészítés
Hozzávalók a leveshez
- A gombákat megtisztítjuk, majd 1-1,5 cm-es darabokra aprítjuk őket. Nagy lángon/ magas fokozaton, némi olívaolajon megpirítjuk őket, és közben folyamatosan kevergessük. Ügyeljünk arra, hogy sót ne adjunk még hozzá, mert akkor levet ereszt a gomba, és nem fog pirulni, hanem párolódik.
- Amikor a gombák megpirultak, akkor öntsük fel őket kb. 1 liter vízzel, és vegyük le közepes lángra/fokozatra a tűzhelyet. Adjuk hozzá a leveskockát és a kakukkfüvet (beletehetjük egészben is az ágat, de le is szedegethetjük a leveleket, kinek hogy tetszik). Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Kb. 10 percig főzzük.
- Pár szál petrezselymet aprítsunk fel, és tegyük bele. Egy botmixer segítségével turmixoljuk össze a gombát, addig míg viszonylag homogén levest nem kapunk. (Előtte vegyük ki az ág kakukkfüvet, ha azt egészben tettük bele).
- Öntsük hozzá a rizstejszínt, és csepegtessünk bele néhány csepp citromlevet (igazi citromból!). Vigyázzunk vele, mert könnyen elsavanyíthatja a levest, inkább cseppenként adagoljuk, és kóstolással ellenőrizzük, hogy nekünk mikor ideális a savanykás íz. Majd hagyjuk még egyszer, hogy felforrjon a leves, ha kell, adjunk hozzá még sót. (Ha túl sűrűnek találjuk, akkor tehetünk hozzá egy kis vizet).
- A gombachipsszel tálalhatjuk.
Hozzávalók a gombachipshez
- A megtisztított gombákat uborkagyalun szeljük vékonyra, közben hevítsünk olajat egy serpenyőben.
- Közepesnél kicsivel nagyobb fokozaton süssük őket aranybarnára, időnként átfordítva a szeleteket, hogy minden oldalon egyenletes színt kapjanak. Ha kész, szedjük papírtörlőre. (Szerintem nincs szükség arra, hogy ezt külön megsózzuk).
- Amint kitálaltuk a levest tegyünk a tetejére pár darabot.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 75
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 7233
- Feltöltés dátuma: 2016. január 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Egyik nap gombakrémlevesre vágytam. Tudtam, hogy tenni fogok bele kakukkfüvet, de kóstolgatás közben arra jutottam, hogy szeretnék bele egy plusz ízt, ezért adtam hozzá egy kis citromlevet is, mert úgy gondoltam, jól illik az eddigiekhez. Így kaptam egy kicsit különlegesebb, pikánsabb, ünnepélyesebb levest.