r
Nosalty Logó

Pikáns fűszeres karaj

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Thisandthat
Pikáns fűszeres karaj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 1025 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 4096 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 302 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.9 g

Zsír

  • Összesen
    85 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    979.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    554 mg
  • Nátrium
    256 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    188 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 1025 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    215.4 g

Zsír

  • Összesen
    340 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    184 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    113 g
  • Koleszterin
    640 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3916.6 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    282 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    265 mg
  • Foszfor
    2216 mg
  • Nátrium
    1024 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.1 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    751.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    106 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    210 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    585 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 4096 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    289.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 302 kcal

Elkészítés

  1. 3 dl olajat, 5 ek mustárt, 2 ek mézet, borsot, cayenne borsot, fokhagyma granulátumot összekeverjük. Sót én nem adtam hozzá (sütéskor sem, egyáltalán nem sóztam).
  2. Ebbe tesszük bele a 10 szelet csont nélküli karajt, majd fóliával fedjük le.
  3. 2 nap után (lehet tovább is pácolni) tepsibe tesszük, majd fólia alatt 1 óráig sütjük 190 fokon, fólia nélkül még 15-20 percig.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1850
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pikáns fűszeres karaj
Thisandthat 161 recept

Imádom az egyszerű sült húsokat, aminek a pikantériáját a pác adja meg. Ez egy nagyon egyszerű, nagyon pikáns étel lett.

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...