r
Nosalty Logó

Pikáns focaccia pepperonival és bogyókkal

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
kicsivik
Pikáns focaccia pepperonival és bogyókkal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 354 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2120 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 169 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    929.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    619 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    120 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 354 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.6 g

Zsír

  • Összesen
    35.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5579.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    258 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    347 mg
  • Foszfor
    1087 mg
  • Nátrium
    3716 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    403.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    720.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    393 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    343 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1005 micro
Összesen 2120 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    447.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    298 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 169 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Mély tálba öntjük a vizet, egyenletesen rászórjuk az élesztőt. Hozzáadjuk a sót, a zöldfűszereket, az olívaolajat. Jól elkeverjük.
  2. Mehet bele a kétféle liszt, fakanállal közepesen kemény, homogén masszává összedolgozzuk. Ha nagyon ragad a tál oldalához, kevés liszttel ezen a ponton még lehet rajta segíteni. Meleg helyen, letakarva, 1 órát kelesztjük, annak ellenére, hogy expressz az élesztő.
  3. Közepes méretű tepsinket vékonyan kikenjük olajjal, majd ki(kukorica)lisztezzük, de csak az alját. Beleöntjük a tésztát, ellapogatjuk, a forma széleihez igazítjuk.
  4. Tetejére szórjuk az olajbogyót, belenyomkodjuk a tésztába.
  5. Begyújtjuk a sütőt, előmelegítjük. A keletkező hőből profitálva a gáztűzhelyre tesszük a letakart tepsit, dagadjon csak szépen az a focaccia.
  6. Betoljuk a forró csőbe, és megsütjük. Tűpróbát végezzünk.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4293
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 10.

Ajánló

Szerintem sokkal gazdagabb a teljes lisztek ízvilága. Egy finom reggelihez vagy vacsihoz akár magában is vagy halványan megvajazva, szelet sajttal (én a füstölt parenyicára voksolok), roppanós fejes salátával, paradicsommal királyi eleség.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
kicsivik 42 recept

A múzsám Kiki fűszeres focacciája volt. Ritka kivétellel minden kenyérfélét és péksüteményt teljes kiőrlésű lisztből sütök. Ha úgy gondolom, hogy a teljes kiőrlésű liszt erőteljesebb íze, szemcsésebb állaga és a sima liszttől eltérő sütési tulajdonságai veszélybe sodorhatják a  végkifejletet, akkor csak a finom búzaliszt kb. 1/3-át helyettesítem vele, ahogy most is tettem. A pepperoni lehet több is, ha bírjuk a csípőset. A kapribogyó elhagyható, ha nincs épp otthon. A fűszerezéssel is lehet ízlés szerint játszani. Természetesen hagyományos élesztővel is működik, én egy-két rossz tapasztalat után nem szívesen használom. A kukoricaliszt csak egy kis plusz, az is elhagyható.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...