Pikáns és édes zöldséges pite
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
177
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
1073
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
128
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 13.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 130 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 990.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 114 mg
-
Nátrium 775 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.2 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 91.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 170 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 93 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 65 micro
-
Kolin: 106 mg
-
Retinol - A vitamin: 83 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1027 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2375 micro
Összesen
177
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 35.5 g
Zsír
-
Összesen 78.5 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 780 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5944 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 63 mg
-
Kálcium 304 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 220 mg
-
Foszfor 686 mg
-
Nátrium 4652 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 67 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 546.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1022 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 44 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 559 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 390 micro
-
Kolin: 634 mg
-
Retinol - A vitamin: 498 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6162 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 14249 micro
Összesen
1073
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 9.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 94 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 712.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 82 mg
-
Nátrium 558 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 65.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 123 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 67 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 76 mg
-
Retinol - A vitamin: 60 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 739 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1709 micro
Összesen
128
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A spenótot megmossuk, ereit kitépjük, és falatnyi darabokra vágjuk.
- A padlizsánt 1cm-es kockákra felvágjuk. Egy edényben besózzuk, és hagyjuk állni.
- A sütőt 220 Celsius fokra előmelegítjük. Egy jénait vagy kerámia sütőtálat is beteszünk a sütőbe felmelegedni.
- Egy serpenyőben, 1 evőkanál olívaolajon megpároljuk a spenótot. Néha megkeverjük. Szűrőben hagyjuk lecsepegni.
- A vajat 1 evőkanál olívaolajjal felolvasztjuk egy serpenyőben - akár ugyanabban, amiben a spenótot is pároltuk, ha papírtörlővel kitöröltünk - és addig melegítjük míg felhabosodik.
- A salottahagymákat feldaraboljuk, és az olajos vajon üvegesre pároljuk.
- A padlizsán levét szűrőn kinyomkodjuk, és a salottahagymára dobjuk. Együtt pirítjuk 5 percig.
- A spenótot is hozzáadjuk, és 3 percig együtt pároljuk.
- Majd a mazsolát és a fenyőmagot is beleszórjuk, és együtt pároljuk 2 percig.
- Egy keverőtálban a tojásokat kicsit felverjük. A kurkumát, kaport, szegfűborsot és mentát belekeverjük.
- A sütőből kivesszük a jénait vagy kerámiatálat, és 1 evőkanál olívaolajjal kikenjük. A salottás-padlizsános-spenótos keveréket a jénaiba vagy sütőedénybe öntjük. A tojásos keveréket ráöntjük, és óvatosan elkeverjük.
- 15 percig sütjük, majd nyitott sütőajtónál hagyjuk hűlni.
- Melegen vagy hidegen tálaljuk. Hűtőben tároljuk.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 13
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 626
- Feltöltés dátuma: 2015. december 14.
Ajánló
Partikra, piknikre, érdekességként kiváló. Ebédre vagy vacsira salátával vagy quinoával is finom.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Pikáns és édes. Iránban büfé részeként szolgálják fel.