r
Nosalty Logó

Pikáns és édes zöldséges pite

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Pikáns és édes zöldséges pite
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 177 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1073 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 128 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    990.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    775 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    91.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    93 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1027 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2375 micro
Összesen 177 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    35.5 g

Zsír

  • Összesen
    78.5 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    780 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5944 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    304 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    686 mg
  • Nátrium
    4652 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    546.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1022 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    559 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    390 micro
  • Kolin:
    634 mg
  • Retinol - A vitamin:
    498 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6162 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14249 micro
Összesen 1073 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    712.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    558 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    739 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1709 micro
Összesen 128 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spenótot megmossuk, ereit kitépjük, és falatnyi darabokra vágjuk.
  2. A padlizsánt 1cm-es kockákra felvágjuk. Egy edényben besózzuk, és hagyjuk állni.
  3. A sütőt 220 Celsius fokra előmelegítjük. Egy jénait vagy kerámia sütőtálat is beteszünk a sütőbe felmelegedni.
  4. Egy serpenyőben, 1 evőkanál olívaolajon megpároljuk a spenótot. Néha megkeverjük. Szűrőben hagyjuk lecsepegni.
  5. A vajat 1 evőkanál olívaolajjal felolvasztjuk egy serpenyőben - akár ugyanabban, amiben a spenótot is pároltuk, ha papírtörlővel kitöröltünk - és addig melegítjük míg felhabosodik.
  6. A salottahagymákat feldaraboljuk, és az olajos vajon üvegesre pároljuk.
  7. A padlizsán levét szűrőn kinyomkodjuk, és a salottahagymára dobjuk. Együtt pirítjuk 5 percig.
  8. A spenótot is hozzáadjuk, és 3 percig együtt pároljuk.
  9. Majd a mazsolát és a fenyőmagot is beleszórjuk, és együtt pároljuk 2 percig.
  10. Egy keverőtálban a tojásokat kicsit felverjük. A kurkumát, kaport, szegfűborsot és mentát belekeverjük.
  11. A sütőből kivesszük a jénait vagy kerámiatálat, és 1 evőkanál olívaolajjal kikenjük. A salottás-padlizsános-spenótos keveréket a jénaiba vagy sütőedénybe öntjük. A tojásos keveréket ráöntjük, és óvatosan elkeverjük.
  12. 15 percig sütjük, majd nyitott sütőajtónál hagyjuk hűlni.
  13. Melegen vagy hidegen tálaljuk. Hűtőben tároljuk.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 626
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 14.

Ajánló

Partikra, piknikre, érdekességként kiváló. Ebédre vagy vacsira salátával vagy quinoával is finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pikáns és édes. Iránban büfé részeként szolgálják fel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...