r
Nosalty Logó

Pikáns citromos tallér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Pikáns citromos tallér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 275 kcal
  • 4% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3291 kcal
  • 4% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 408 kcal
  • 4% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    76.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.5 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 275 kcal
  • 4% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    38.7 g

Zsír

  • Összesen
    115.1 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    703 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    916.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    514 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    534.5 g
  • Cukor
    302 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    116.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1008 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    385 mg
  • Retinol - A vitamin:
    987 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    234 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    499 micro
Összesen 3291 kcal
  • 4% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    113.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.1 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 408 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A keverőtálba rakott cukrot és vajat elektromos habverővel finom krémesre keverjük, majd egyenként belekeverjük a tojások sárgáját, a citromlevet és a citromok lereszelt héját.
  2. A köménymaggal és a szódabikarbónával elvegyített lisztet fokozatosan a krémbe keverjük. Végül a masszát enyhén lisztezett nyújtódeszkán alaposan összegyúrjuk.
  3. A cipóvá formált tésztát átlátszó fóliára helyezve körülbelül 3 cm vastag rúddá alakítjuk. A rudat fóliába csomagolva legalább 45 percre a mélyhűtőbe tesszük. A tésztát addig hűtjük, amíg vágható lesz.
  4. A sütőt felmelegítjük. A tésztát kivesszük a fóliából, és kb. 7 mm vastag, kör alakú szeletekre vágjuk. A szeleteket egymástól elég nagy távolságban sütőapírral bélelt sütőlemezre sorakoztatjuk. A piskótát megsütjük. Vigyázzunk, hogy ne barnuljon meg! A tallérokat sütőpapírral együtt rácsra téve hagyjuk kihűlni, majd porcukorral meghintve kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Receptkönyvben: 130
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 8831
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

2001 óta sütöm ezt a finomságot, mikor is a Burda decemberi számában rátaláltam. A család egyik kedvencévé lépett elő, olyannyira, hogy képesek egymást ugratni azzal, hogy "Hol a citromos tallér? Nincs már, elfogyott!" Egymás elől  rejtik el :) Persze ebben a játékban a legnagyobb cinkostárs a 88 éves nagymamám. Így hát a mélyhűtőmben mindig van pár rúd készenlétben, hisz ahogy kiveszem a mélyhűtőből, már karikázom is fel, és teszem a sütőbe! Nem kell megijedni, ha vágás közben deformálódnak a karikák, mert egy-két gyors mozdulattal újra kerek lehet akár egy négyszögletes forma is :)  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...