Pikáns borjúragu
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Harmathy Ildikó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
250g borjúcomb293 kcal
-
13g napraforgó olaj111 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
25g angolszalonna44 kcal
-
25g burgonya14 kcal
-
50g fehérbor41 kcal
-
5g kapribogyó1 kcal
-
11g citrom2 kcal
-
3g leveskocka8 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
50g tejföl99 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
621
kcal
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
1000g borjúcomb1170 kcal
-
50g napraforgó olaj442 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
100g angolszalonna176 kcal
-
100g burgonya58 kcal
-
200g fehérbor164 kcal
-
20g kapribogyó4 kcal
-
43g citrom7 kcal
-
10g leveskocka33 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
2483
kcal
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
55.2g borjúcomb65 kcal
-
2.8g napraforgó olaj24 kcal
-
5g vöröshagyma2 kcal
-
5.5g angolszalonna10 kcal
-
5.5g burgonya3 kcal
-
11g fehérbor9 kcal
-
1.1g kapribogyó0 kcal
-
2.3g citrom0 kcal
-
0.6g leveskocka2 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
11g tejföl22 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
137
kcal
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 58.8 g
Zsír
-
Összesen 33 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 225 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1934.6 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 78 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 83 mg
-
Foszfor 615 mg
-
Nátrium 1125 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 309.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 62 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 240 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
621
kcal
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 235.4 g
Zsír
-
Összesen 132.2 g
-
Telített zsírsav 43 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 44 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 898 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7738.2 g
-
Cink 24 mg
-
Szelén 99 mg
-
Kálcium 311 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 334 mg
-
Foszfor 2460 mg
-
Nátrium 4498 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.9 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 1236.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 250 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 11 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 52 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 96 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 188 micro
-
Kolin: 958 mg
-
Retinol - A vitamin: 242 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 68 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 21 micro
Összesen
2483
kcal
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13 g
Zsír
-
Összesen 7.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 50 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 427.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 136 mg
-
Nátrium 248 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 68.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
137
kcal
Hozzávalók
-
1 kg borjúcomb
-
50 ml napraforgó olaj
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
10 dkg angolszalonna
-
1 db burgonya
-
1.5 ek kapribogyó
-
tárkony ízlés szerint
-
2 dl tejföl
Elkészítés
- A húst és a hagymát kockára vágjuk, a szalonnát csíkokra, a krumplit lereszeljük a finomfogú reszelőn.
- Az olajon megpirítjuk a hagymát, majd a húst.
- Hozzáadjuk a szalonnacsíkokat, azzal is kavarunk párat, majd felöntjük a borral és még 2 dl vízzel, hozzáadjuk a leveskockát.
- Mehetnek bele a kapribogyók, a reszelt krumpli és a citromkarikák, tárkonnyal fűszerezzük.
- Fedő alatt puhára pároljuk. Mialatt a hús puhul, a krumpli és a kapri szétfő. Vigyázat: a reszelt krumpli könnyen odakap, kevergessük!
- Végül hozzákeverjük a tejfölt, borsot darálunk rá, utánízesítjük, ha kell, összeforraljuk és tálaljuk.
- Receptkönyvben: 95
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 21198
- Feltöltés dátuma: 2008. november 07.
Ajánló
Párolt rizssel, vagy párolt zöldségekkel könnyű ebéd vagy vacsora. A képen vajon párolt alma a rizs mellett (feltétlenül fahéj nélkül!).
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Harmathy Ildikó
313 recept
Békebeli jó kis borjúragu!