r
Nosalty Logó

Philadelphia torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Philadelphia torta
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Az alaphoz

A krémhez

Összesen 1080 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Az alaphoz

A krémhez

Összesen 4319 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Az alaphoz

A krémhez

Összesen 305 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    75.6 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    203 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.9 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    137.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    554 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    544 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 1080 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.9 g

Zsír

  • Összesen
    302.4 g
  • Telített zsírsav
    157 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    813 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1061.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    382 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    335 mg
  • Nátrium
    298 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    371.4 g
  • Cukor
    308 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    551.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2216 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2175 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    490 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 4319 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    74.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 305 kcal

Hozzávalók

Az alaphoz

A krémhez

Elkészítés

Az alaphoz

  1. A tésztához összemorzsoljuk a babapiskótát (elég apró darabosra, nem kell nagyon finomra morzsolni), és egy tálba tesszük.
  2. A vajat felolvasztjuk, majd a babapiskótához öntjük és jól összekeverjük. Egy kerek tortaformába egyenletesen elosztjuk, és jól lenyomkodjuk.
  3. A gyümölcskocsonyaport a megadott mennyiségű vízzel elkeverjük és 10 percig állni hagyjuk, majd állandó keverés mellett felmelegítjük (míg teljesen feloldódik). Félrehúzzuk és hagyjuk kicsit lehűlni.
  4. A krémsajtot a cukorral, a vaníliás cukorral és a citromlével elkeverjük, majd a lehűlt gyümölcskocsonyát hozzákeverjük.
  5. Ha a massza elkezd kissé megdermedni, elkészítjük a tejszínhabot (jó keményre), és óvatosan hozzákeverjük.
  6. A krémet a "babapiskóta-tésztára" öntjük, szép egyenletes és sima legyen.
  7. Hűtőszekrényben min. 2 órát hagyjuk, hogy szépen megdermedjen.
  • Tepsi mérete: 26
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 130
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 22112
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 17.

Ajánló

A tortát lehet gyümölcsökkel is készíteni: mielőtt a krémet a tésztára öntjük, a tésztát be lehet borítani mindenféle gyümivel. Nagyon finom így is!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nincsen különösebb sztori hozzá, gyorsan kellett egy "kicsit más torta", és ezt nagyon hamar el lehet készíteni. A torta Németországban igen kedvelt. A tetejét lehet szintén szétmorzsolt babapiskótával díszíteni (a díszítéshez nagyon finomra morzsoljátok a piskótát). Ehhez lehet különböző sablonokat gyártani, majd a tortára helyezni, és a babapiskótát rászórni.

Hozzávalók

Az alaphoz

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...