r
Nosalty Logó

Pezsgős zsúrtorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Pezsgős zsúrtorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 499 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1997 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 171 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    281 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    440.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.5 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    190.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    236 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    193 mg
  • Retinol - A vitamin:
    234 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    318 micro
Összesen 499 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43 g

Zsír

  • Összesen
    85.9 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1763.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    343 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    756 mg
  • Nátrium
    446 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    218.1 g
  • Cukor
    107 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    761.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    945 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    244 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    770 mg
  • Retinol - A vitamin:
    935 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1271 micro
Összesen 1997 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 171 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Válasszuk szét a tojásokat. A fehérjét verjük egy csipet sóval keményre, a sárgáját pedig keverjük habosra a cukorral. A cukros sárgájába mehet bele a liszt és a sütőpor, majd kis adagokban, óvatosan forgassuk bele a fehérjét is.
  2. Osszuk két részre a keveréket, és egy kisebb csatos tortaformában süssünk két tortalapot (én 18 centiset használtam). Süthetjük egyben is az egészet, csak akkor a végén majd el kell feleznünk, és a nagyobb adag egyenetlenebbül sül meg. 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 20 perc kell neki. Fontos, hogy ne nyitogassuk a sütő ajtaját az első 15 percben, nehogy összeessen a tészta. Ha tűpróba után késznek ítéljük, úgy hűtsük ki, hogy hagyjuk benn a kikapcsolt sütőben a tepsit, és nyissuk résnyire az ajtaját.
  3. Amíg a tortalapok hűlnek, készítsük el a pezsgős krémet. A pudingport főzzük meg a cukorral, a pezsgővel és a gyümölcslével. (Az, hogy a pezsgő és a gyümölcslé arányát hogyan variáljuk, igazából rajtunk múlik. De fél liter pezsgőt semmiképpen se használjunk, mert úgy túl erős alkoholíze lesz.)
  4. Ha a lapok kihűltek, tegyük vissza az első lapot a csatos formába, erre jön a pezsgős puding, aztán megint egy lap, és a tetejére is egy kisebb réteg puding, majd mehet be a hűtőbe egy órára.
  5. Ha megdermedt, a habfixálóval keményre vert tejszínhabbal vonjuk be a tortát, majd díszítsük kedved szerint. Mielőtt felszolgáljuk, szórjuk meg robbanócukorkával. A tejszínhab nedvességétől el is kezdenek majd pattogni, így már szeletelés közben magára vonja a figyelmet a művünk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2585
  • Feltöltés dátuma: 2019. december 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A szilveszter nem feltétlenül a tortázásról és sütizésről szól, így én csak zsúrtorta méretben szoktam készíteni valami látványosat. Ez a pezsgős torta a díszítés után vonzza majd a tekinteteket, és ha tálalás előtt megszórod robbanócukorral, akkor a füleket is. A robbanócukor azonban nem az egyetlen dolog, ami a pezsgésre utal benne. A töltelék elég szép mennyiségű pezsgőt tartalmaz, így én mindenképpen azt ajánlom, hogy olyat tegyetek bele, amit fogyasztani is szerettek. Én a Törley Excellence Sárga Muskotály Pezsgőt tudom például ajánlani, mert az elég édes és gyümölcsös egy süteményhez is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A legfinomabb halas receptek 2024-ben

A magyar nem egy halas nemzet, pedig lehetősége és alkalma is lenne rá, hogy megannyi, akár hazai halból válogasson. Ennek ellenére azért van, amit szeretünk: lazac jöhet minden mennyiségben, de a rántott pontypatkó és természetesen a halászlé is trónbitorló, idén is. Lássuk a legfinomabb halrecepteket 2024-ben.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...