r
Nosalty Logó

Pezsgős zsúrtorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Pezsgős zsúrtorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 499 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1997 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 171 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    281 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    440.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.5 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    190.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    236 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    193 mg
  • Retinol - A vitamin:
    234 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    318 micro
Összesen 499 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43 g

Zsír

  • Összesen
    85.9 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1763.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    343 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    756 mg
  • Nátrium
    446 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    218.1 g
  • Cukor
    107 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    761.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    945 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    244 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    770 mg
  • Retinol - A vitamin:
    935 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1271 micro
Összesen 1997 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 171 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Válasszuk szét a tojásokat. A fehérjét verjük egy csipet sóval keményre, a sárgáját pedig keverjük habosra a cukorral. A cukros sárgájába mehet bele a liszt és a sütőpor, majd kis adagokban, óvatosan forgassuk bele a fehérjét is.
  2. Osszuk két részre a keveréket, és egy kisebb csatos tortaformában süssünk két tortalapot (én 18 centiset használtam). Süthetjük egyben is az egészet, csak akkor a végén majd el kell feleznünk, és a nagyobb adag egyenetlenebbül sül meg. 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 20 perc kell neki. Fontos, hogy ne nyitogassuk a sütő ajtaját az első 15 percben, nehogy összeessen a tészta. Ha tűpróba után késznek ítéljük, úgy hűtsük ki, hogy hagyjuk benn a kikapcsolt sütőben a tepsit, és nyissuk résnyire az ajtaját.
  3. Amíg a tortalapok hűlnek, készítsük el a pezsgős krémet. A pudingport főzzük meg a cukorral, a pezsgővel és a gyümölcslével. (Az, hogy a pezsgő és a gyümölcslé arányát hogyan variáljuk, igazából rajtunk múlik. De fél liter pezsgőt semmiképpen se használjunk, mert úgy túl erős alkoholíze lesz.)
  4. Ha a lapok kihűltek, tegyük vissza az első lapot a csatos formába, erre jön a pezsgős puding, aztán megint egy lap, és a tetejére is egy kisebb réteg puding, majd mehet be a hűtőbe egy órára.
  5. Ha megdermedt, a habfixálóval keményre vert tejszínhabbal vonjuk be a tortát, majd díszítsük kedved szerint. Mielőtt felszolgáljuk, szórjuk meg robbanócukorkával. A tejszínhab nedvességétől el is kezdenek majd pattogni, így már szeletelés közben magára vonja a figyelmet a művünk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2580
  • Feltöltés dátuma: 2019. december 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A szilveszter nem feltétlenül a tortázásról és sütizésről szól, így én csak zsúrtorta méretben szoktam készíteni valami látványosat. Ez a pezsgős torta a díszítés után vonzza majd a tekinteteket, és ha tálalás előtt megszórod robbanócukorral, akkor a füleket is. A robbanócukor azonban nem az egyetlen dolog, ami a pezsgésre utal benne. A töltelék elég szép mennyiségű pezsgőt tartalmaz, így én mindenképpen azt ajánlom, hogy olyat tegyetek bele, amit fogyasztani is szerettek. Én a Törley Excellence Sárga Muskotály Pezsgőt tudom például ajánlani, mert az elég édes és gyümölcsös egy süteményhez is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...