Pezsgős csirke
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes
Hozzávalók
-
2 ek vaj
-
5 dkg mandulapehely
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
fehér bors ízlés szerint
-
1 db csirkemáj
785
Kalória
30.8g
Fehérje
48.4g
Szénhidrátok
39.5g
Zsír
374.3g
Víz
191.4g
Koleszterin
2.6g
Rost
3.8g
Cukor
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
250g csirkecomb278 kcal
-
150g pezsgő125 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
13g mandulapehely74 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
11g csirkemáj13 kcal
-
50g rizs179 kcal
-
100g víz0 kcal
Összesen
785
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
1000g csirkecomb1113 kcal
-
600g pezsgő498 kcal
-
28g vaj201 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
50g mandulapehely295 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
44g csirkemáj52 kcal
-
200g rizs716 kcal
-
400g víz0 kcal
Összesen
3137
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
39.7g csirkecomb44 kcal
-
23.8g pezsgő20 kcal
-
1.1g vaj8 kcal
-
7.9g főzőtejszín10 kcal
-
12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
1.7g csirkemáj2 kcal
-
7.9g rizs28 kcal
-
15.9g víz0 kcal
Összesen
124
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.8 g
Zsír
-
Összesen 39.5 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 191 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 841 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 114 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 94 mg
-
Foszfor 421 mg
-
Nátrium 163 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.4 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
Víz
-
Összesen 374.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 495 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 195 micro
-
Kolin: 100 mg
-
Retinol - A vitamin: 493 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 4 micro
-
Lut-zea 118 micro
Összesen
785
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 123.2 g
Zsír
-
Összesen 158.1 g
-
Telített zsírsav 54 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 65 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 766 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3364.2 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 157 mg
-
Kálcium 455 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 378 mg
-
Foszfor 1684 mg
-
Nátrium 651 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 193.8 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 11 mg
Víz
-
Összesen 1497.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1981 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 11 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 40 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 779 micro
-
Kolin: 401 mg
-
Retinol - A vitamin: 1971 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 115 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 18 micro
-
Lut-zea 474 micro
Összesen
3137
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 6.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 133.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 67 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 59.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 79 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 78 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 19 micro
Összesen
124
kcal
Elkészítés
- A csirkecombokat kicsontozzuk, a bőrt rajta hagyjuk. Kívül belül megsózzuk, meghintjük fehérborssal. Felgöngyöljük, egy alufóliát enyhén megolajozunk, beletekerjük a csirkeroládokat. A széleit, mint a szaloncukrot megtekerjük, egy tepsibe ültetjük. Aláöntünk 2 cm-nyi vizet, 30 percre 200 fokos sütőbe toljuk. Mikor kész, pár percre félretesszük, míg annyira kihűl, hogy le tudjuk hántani a fóliát.
- Ekkor egy evőkanál vajat megolvasztunk egy serpenyőben, hozzáöntünk 4 dl pezsgőt. Felforraljuk, körbesütjük benne a csirketekercseket, majd kivéve melegen tartjuk. A visszamaradt pecsenyeszaftban alacsony lángon megsütjük a csirkemájat, majd a botmixer poharába tesszük a maradék szafttal együtt. Hozzáöntjük a tejszínt, alaposan összeturmixoljuk. Megkóstoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd átforraljuk. Szitán átszűrjük, kicsit félretesszük.
- A mandulát egy száraz serpenyőben világosbarnára pirítjuk. A rizst a szokásos módon dupla mennyiségű (pohárban kimérjük) vízben megfőzzük, majd összeforgatjuk a mandulával, esetleg sózzuk.
- Egy serpenyőben felolvasztjuk a maradék vajat, majd a maradék pezsgőt hozzáöntjük és felforraljuk. A csirkeroládokat alacsony lángon, időnként megforgatva néhány perc alatt átsütjük. Kivéve felszeleteljük.
- Tálaláskor egy adag mandulás rizst tányérra szedünk, melléöntünk a szószból, erre sorakoztatjuk a pezsgős csirkeszeleteket.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 10 perc
- Sütés ideje: 45 perc
- Sütés hőfoka: 200 °C
A receptversenyre készülve körülnéztem, hogy mik az eredeti francia fogások, ez alapján készítettem el ezt az ételt. Igazi ünnepi lakomára való lett!
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!