r
Nosalty Logó

Pezsgős csirke

0,0

0 ÉRTÉKELÉS6 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
A tetovált lány
Pezsgős csirke
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

785
Kalória
30.8g
Fehérje
48.4g
Szénhidrátok
39.5g
Zsír
374.3g
Víz
191.4g
Koleszterin
2.6g
Rost
3.8g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 785 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3137 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 124 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.8 g

Zsír

  • Összesen
    39.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    841 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    421 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    374.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    495 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    195 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    493 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 785 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123.2 g

Zsír

  • Összesen
    158.1 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    766 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3364.2 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    455 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    378 mg
  • Foszfor
    1684 mg
  • Nátrium
    651 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    193.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    1497.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1981 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    779 micro
  • Kolin:
    401 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1971 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    18 micro
  • Lut-zea
    474 micro
Összesen 3137 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    133.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    59.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 124 kcal

Elkészítés

  1. A csirkecombokat kicsontozzuk, a bőrt rajta hagyjuk. Kívül belül megsózzuk, meghintjük fehérborssal. Felgöngyöljük, egy alufóliát enyhén megolajozunk, beletekerjük a csirkeroládokat. A széleit, mint a szaloncukrot megtekerjük, egy tepsibe ültetjük. Aláöntünk 2 cm-nyi vizet, 30 percre 200 fokos sütőbe toljuk. Mikor kész, pár percre félretesszük, míg annyira kihűl, hogy le tudjuk hántani a fóliát.
  2. Ekkor egy evőkanál vajat megolvasztunk egy serpenyőben, hozzáöntünk 4 dl pezsgőt. Felforraljuk, körbesütjük benne a csirketekercseket, majd kivéve melegen tartjuk. A visszamaradt pecsenyeszaftban alacsony lángon megsütjük a csirkemájat, majd a botmixer poharába tesszük a maradék szafttal együtt. Hozzáöntjük a tejszínt, alaposan összeturmixoljuk. Megkóstoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd átforraljuk. Szitán átszűrjük, kicsit félretesszük.
  3. A mandulát egy száraz serpenyőben világosbarnára pirítjuk. A rizst a szokásos módon dupla mennyiségű (pohárban kimérjük) vízben megfőzzük, majd összeforgatjuk a mandulával, esetleg sózzuk.
  4. Egy serpenyőben felolvasztjuk a maradék vajat, majd a maradék pezsgőt hozzáöntjük és felforraljuk. A csirkeroládokat alacsony lángon, időnként megforgatva néhány perc alatt átsütjük. Kivéve felszeleteljük.
  5. Tálaláskor egy adag mandulás rizst tányérra szedünk, melléöntünk a szószból, erre sorakoztatjuk a pezsgős csirkeszeleteket.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C

A receptversenyre készülve körülnéztem, hogy mik az eredeti francia fogások, ez alapján készítettem el ezt az ételt. Igazi ünnepi lakomára való lett!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!