Petrezselyem pesto
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Petra
adag
Előkészítés
perc
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 52% Zsír
Összesen
229
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 52% Zsír
-
200g petrezselyem72 kcal
-
120g dió785 kcal
-
30g parmezán sajt118 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
200g olívaolaj1768 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
2751
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 52% Zsír
-
36g petrezselyem13 kcal
-
21.6g dió141 kcal
-
5.4g parmezán sajt21 kcal
-
1.1g fokhagyma1 kcal
-
36g olívaolaj318 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
494
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 52% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 2.9 g
Zsír
-
Összesen 23.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 194.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 63 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 62 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.7 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 16 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 75 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 284 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 845 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 928 micro
Összesen
229
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 52% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 35.3 g
Zsír
-
Összesen 287.4 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 159 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 78 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2328.6 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 761 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 304 mg
-
Foszfor 748 mg
-
Nátrium 472 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.9 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 192.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 905 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 31 mg
-
C vitamin: 269 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 3404 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 424 micro
-
Kolin: 79 mg
-
Retinol - A vitamin: 60 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10142 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11134 micro
Összesen
2751
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 52% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 51.7 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 418.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 137 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 134 mg
-
Nátrium 85 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 34.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 163 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 612 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 76 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1824 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2002 micro
Összesen
494
kcal
Hozzávalók
-
200 g petrezselyem
-
12 dkg dió
-
2 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A megmosott és leszárított petrezselyem leveleket durvára vágjuk, turmixgépbe dobjuk.
- Hozzáadjuk az előzetesen száraz serpenyőben illatosra pirított dióbelet, a megpucolt fokhagymát, és a sajtot. Az egészet pépesítjük, majd lassan hozzácsorgatjuk az olívaolajat.
- Végül sóval és borssal ízesítjük, kis üvegekbe töltjük, a fedő alatt fóliával zárjuk. (A megbontott üvegcséket hűtőszekrényben tároljuk.)
- Receptkönyvben: 963
- Tegnapi nézettség: 10
- 7 napos nézettség: 53
- Össznézettség: 111221
- Feltöltés dátuma: 2008. augusztus 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Petra
537 recept
Szeretem a pesto mindenféle változatát: készült már a konyhámban spenótból, pitypangól. Most sem a klasszikus, bazsalikomos verzióért nyúltam: petrezselyem pestot csináltam dióval, ami kitűnően illik tésztákon kívül, pl. halas fogásokhoz. A fenyőmag helyett diót tettem bele, ez szerintem jobban kiegészíti a petrezselyem ízét.