r
Nosalty Logó

Petit four

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Éva házias konyhája
Petit four
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Töltelék és bevonat

Összesen 618 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Töltelék és bevonat

Összesen 4939 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Töltelék és bevonat

Összesen 355 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    294.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.1 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 618 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.2 g

Zsír

  • Összesen
    156.6 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    736 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2353 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    303 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    370 mg
  • Foszfor
    1059 mg
  • Nátrium
    445 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    785 g
  • Cukor
    541 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    281.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    314 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    615 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1072 micro
Összesen 4939 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.5 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 355 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék és bevonat

Elkészítés

Tészta

  1. A marcipánt kisebb darabokra fölvágjuk, 1-2 kanál meleg vízzel föloldjuk. Így gyorsabban föloldódik a tojás-víz keverékben.
  2. A tojást, meleg vizet, marcipándarabokat, cukrot kb. 8 percig konyhai robotgéppel jó habosra keverjük. Majd hozzákeverjük a sütőporral összekevert lisztet.
  3. Sütőpapírral kibélelt gáztepsiben 180 fokon sütjük.

Töltelék és bevonat

  1. Miután megsült és kihűlt a tésztánk, 3 egyenlő részre osztjuk és vágjuk el úgy, hogy kb. 3 egyforma lapunk legyen. Nekem kb. 10,5 cm jött ki.
  2. Minden lapot megkenünk lekvárral, és egymásra helyezzük.
  3. Porcukorral megszórt felületen kinyújtjuk a marcipánmasszánkat a tészta méretére, és a tészta tetejére helyezzük.
  4. Itt tanácsos egy sütőpapírral befedni. Majd súlyt helyezünk a tésztára, én egy nagyobb szeletelő deszkát használtam föl, és egy éjszakát rajta hagyjuk. (Azért szükséges, mert így egyenletesebb lesz a tészta teteje.)
  5. Másnap kiegyenlítjük a széleit egyenesre, és centméter segítségével kb. 4 cm nagyságú kockákat alkotunk.
  6. Majd a tetejét bevonjuk tortabevonóval úgy, hogy egy kicsit hagyjuk lefolyni a mázat. Én vaníliás-meggy ízűt használtam föl. De színezett cukormázzal is bevonhatjuk.
  7. Ízlésünknek megfelelően díszítjük. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2571
  • Feltöltés dátuma: 2018. február 25.

Receptkategóriák

Petit four
Éva házias konyhája 159 recept

Francia származású sütemény. Különböző ízvilágban készítik. A legáltalánosabb a piskótalapok lekvárral megtöltve, marcipánnal a tetején, majd egy színezett cukormázzal, fondant-nal vonják be. Egyes recepteknél olvastam, egy réteget megtöltenek krémmel. De készítik a sós változatát is, úgy tudom. Ez a saját receptem, több receptet elolvastam, videókat néztem meg az elkészítéséről, és így alkottam meg. Én nem vontam be a sütit teljesen a mázzal, mert úgy gondoltam, úgy már nagyon édes lesz. Több receptnél is láttam, csak a tetejét vonták be így, én is inkább ezt a rusztikus variációt választottam, és hagytam kicsit lefolyni a bevonót. Díszes dobozban elcsomagolva, anyák napja, születésnap vagy más különleges alkalomra is egy ajándékötlet lehet.  Most én is egy részét a lányomnak postáztam, mint Valentin-napi ajándék, és muffinpapír-kosárkában beleállítottam, majd kibéleltem a dobozt még tortacsipke-papírral.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék és bevonat

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...