Petit four
- 6% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 12% Zsír
Tészta
-
28g tojás35 kcal
-
4g víz0 kcal
-
16g cukor63 kcal
-
13g marcipán58 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Töltelék és bevonat
-
31g málnalekvár87 kcal
-
31g marcipán144 kcal
-
1g porcukor3 kcal
-
25g tortabevonó137 kcal
- 6% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 12% Zsír
Tészta
-
220g tojás277 kcal
-
32g víz0 kcal
-
130g cukor503 kcal
-
100g marcipán462 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Töltelék és bevonat
-
250g málnalekvár695 kcal
-
250g marcipán1155 kcal
-
7g porcukor27 kcal
-
200g tortabevonó1092 kcal
- 6% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 12% Zsír
Tészta
-
15.8g tojás20 kcal
-
2.3g víz0 kcal
-
9.4g cukor36 kcal
-
7.2g marcipán33 kcal
-
14.4g finomliszt52 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Töltelék és bevonat
-
18g málnalekvár50 kcal
-
18g marcipán83 kcal
-
0.5g porcukor2 kcal
-
14.4g tortabevonó79 kcal
- 6% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10 g
Zsír
-
Összesen 19.6 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 92 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 294.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 132 mg
-
Nátrium 56 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 98.1 g
-
Cukor 68 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 35.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 77 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 134 micro
- 6% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 80.2 g
Zsír
-
Összesen 156.6 g
-
Telített zsírsav 47 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 736 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2353 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 139 mg
-
Kálcium 303 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 370 mg
-
Foszfor 1059 mg
-
Nátrium 445 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 785 g
-
Cukor 541 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 281.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 314 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 170 micro
-
Kolin: 615 mg
-
Retinol - A vitamin: 310 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 52 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1072 micro
- 6% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 11.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 169.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 76 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56.5 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 20.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 77 micro
Hozzávalók
Tészta
-
4 db tojás
-
130 g cukor
-
100 g marcipán
-
200 g finomliszt
-
1 kávéskanál sütőpor
Töltelék és bevonat
-
250 g málnalekvár
-
250 g marcipán
Elkészítés
Tészta
- A marcipánt kisebb darabokra fölvágjuk, 1-2 kanál meleg vízzel föloldjuk. Így gyorsabban föloldódik a tojás-víz keverékben.
- A tojást, meleg vizet, marcipándarabokat, cukrot kb. 8 percig konyhai robotgéppel jó habosra keverjük. Majd hozzákeverjük a sütőporral összekevert lisztet.
- Sütőpapírral kibélelt gáztepsiben 180 fokon sütjük.
Töltelék és bevonat
- Miután megsült és kihűlt a tésztánk, 3 egyenlő részre osztjuk és vágjuk el úgy, hogy kb. 3 egyforma lapunk legyen. Nekem kb. 10,5 cm jött ki.
- Minden lapot megkenünk lekvárral, és egymásra helyezzük.
- Porcukorral megszórt felületen kinyújtjuk a marcipánmasszánkat a tészta méretére, és a tészta tetejére helyezzük.
- Itt tanácsos egy sütőpapírral befedni. Majd súlyt helyezünk a tésztára, én egy nagyobb szeletelő deszkát használtam föl, és egy éjszakát rajta hagyjuk. (Azért szükséges, mert így egyenletesebb lesz a tészta teteje.)
- Másnap kiegyenlítjük a széleit egyenesre, és centméter segítségével kb. 4 cm nagyságú kockákat alkotunk.
- Majd a tetejét bevonjuk tortabevonóval úgy, hogy egy kicsit hagyjuk lefolyni a mázat. Én vaníliás-meggy ízűt használtam föl. De színezett cukormázzal is bevonhatjuk.
- Ízlésünknek megfelelően díszítjük. Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 26
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 2589
- Feltöltés dátuma: 2018. február 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Francia származású sütemény. Különböző ízvilágban készítik. A legáltalánosabb a piskótalapok lekvárral megtöltve, marcipánnal a tetején, majd egy színezett cukormázzal, fondant-nal vonják be. Egyes recepteknél olvastam, egy réteget megtöltenek krémmel. De készítik a sós változatát is, úgy tudom. Ez a saját receptem, több receptet elolvastam, videókat néztem meg az elkészítéséről, és így alkottam meg. Én nem vontam be a sütit teljesen a mázzal, mert úgy gondoltam, úgy már nagyon édes lesz. Több receptnél is láttam, csak a tetejét vonták be így, én is inkább ezt a rusztikus variációt választottam, és hagytam kicsit lefolyni a bevonót. Díszes dobozban elcsomagolva, anyák napja, születésnap vagy más különleges alkalomra is egy ajándékötlet lehet. Most én is egy részét a lányomnak postáztam, mint Valentin-napi ajándék, és muffinpapír-kosárkában beleállítottam, majd kibéleltem a dobozt még tortacsipke-papírral.