adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
167g burgonya96 kcal
-
33g zöld olajbogyó39 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
17g olívaolaj150 kcal
-
2g balzsamecet1 kcal
-
7g tojássárgája21 kcal
-
33g főzőtejszín44 kcal
-
1g bazsalikom0 kcal
-
17g kecskesajt61 kcal
Összesen
413
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
500g burgonya289 kcal
-
100g zöld olajbogyó116 kcal
-
3g kakukkfű3 kcal
-
51g olívaolaj451 kcal
-
5g balzsamecet4 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
3g bazsalikom1 kcal
-
50g kecskesajt182 kcal
Összesen
1241
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
60.1g burgonya35 kcal
-
12g zöld olajbogyó14 kcal
-
0.4g kakukkfű0 kcal
-
6.1g olívaolaj54 kcal
-
0.6g balzsamecet1 kcal
-
2.4g tojássárgája8 kcal
-
12g főzőtejszín16 kcal
-
0.4g bazsalikom0 kcal
-
6g kecskesajt22 kcal
Összesen
150
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.6 g
Zsír
-
Összesen 31.3 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 97 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 737.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 145 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 194 mg
-
Nátrium 346 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 166.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 136 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 82 mg
-
Retinol - A vitamin: 123 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 153 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 311 micro
Összesen
413
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.9 g
Zsír
-
Összesen 94 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 54 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 292 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2213.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 434 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 123 mg
-
Foszfor 583 mg
-
Nátrium 1038 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 78.4 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 499.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 409 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 81 mg
-
D vitamin: 57 micro
-
K vitamin: 55 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 93 micro
-
Kolin: 247 mg
-
Retinol - A vitamin: 370 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 460 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 932 micro
Összesen
1241
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.1 g
Zsír
-
Összesen 11.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 266 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 70 mg
-
Nátrium 125 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 60 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 49 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 44 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 55 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 112 micro
Összesen
150
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg burgonya
-
0.6 dl olívaolaj
-
1 ek balzsamecet
-
1 db tojássárgája
-
1 dl főzőtejszín
-
5 dkg kecskesajt
Elkészítés
- A krumplit forrástól számítva 20 percen át főzzük héjában, sós vízben, majd hideg víz alatt lehűtjük, meghámozzuk, kis darabokra vágjuk. Hozzáadjuk az olívabogyót, a kakukkfüvet, az olívaolajat, sózzuk-borsozzuk, és alaposan összetörjük, összedolgozzuk.
- A tejszínt óvatosan felforraljuk, majd ha kihűlt, a felvert tojássárgáját óvatosan hozzákeverjük, sózzuk, borsozzuk. Nagy részét keverjük a krumplihoz, kb 4 evőkanalat tegyünk félre.
- Kb. 7 cm-es átmérőjű fémgyűrűvel hengereket formázunk a krumplis masszából, a tetejére vágunk egy-egy karika azonos méretű kecskesajtszeletet a fémformával, ezt ráhelyezzük, végül a maradék tejszínes keveréket a tetejére kanalazzuk.
- Sütőbe tesszük, és aranybarnára sütjük az így kapott hengereket.
- Mindeközben készítsünk hozzá dresszinget: apróra vágott bazsalikomlevelet keverjünk el olívaolajjal, sóval borssal (én kis turmixgépet használtam). A megsült formákat az így kapott szósszal tálaljuk.
- Receptkönyvben: 78
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 28662
- Feltöltés dátuma: 2008. augusztus 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Az az igazság, hogy a fogás elkészítésével voltak nehézségeim, nem állt úgy egybe a massza, ahogy kellett volna, inkább szétterült (utólag rájöttem, hogy a hozzávalókat nem helyesen adagoltam, így túl híg lett), úgyhogy kicsit csaltam a végén, és több karikát pakoltam egymásra. Az ízén mindez nem változtatott, tényleg finom ételről van szó. Az alapmassza receptje továbbá szerintem hasznosítható krumplipüré készítésekor is. A recept Anthony Bourdain Les Halles szakácskönyvéből származik.