Pesto-szószos gnocchi
- 9% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
167g burgonya96 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
50g kukoricadara181 kcal
-
111 kcal
-
17g pesto65 kcal
-
17g főzőtejszín22 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
33g parmezán sajt131 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
- 9% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
1000g burgonya578 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
300g kukoricadara1086 kcal
-
664 kcal
-
100g pesto390 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
200g parmezán sajt784 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
- 9% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
49.8g burgonya29 kcal
-
5.5g tojás7 kcal
-
14.9g kukoricadara54 kcal
-
33 kcal
-
5g pesto19 kcal
-
5g főzőtejszín7 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
10g parmezán sajt39 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
- 9% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.5 g
Zsír
-
Összesen 20.3 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 89 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1828.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 451 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 150 mg
-
Foszfor 579 mg
-
Nátrium 614 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 88.4 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 144 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 116 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 92 mg
-
Retinol - A vitamin: 109 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 77 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 843 micro
- 9% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 152.7 g
Zsír
-
Összesen 122.1 g
-
Telített zsírsav 49 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 531 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10968.8 g
-
Cink 21 mg
-
Szelén 153 mg
-
Kálcium 2703 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 897 mg
-
Foszfor 3471 mg
-
Nátrium 3684 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 530.2 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 66 mg
VÍZ
-
Összesen 864.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 699 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 149 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 30 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 306 micro
-
Kolin: 552 mg
-
Retinol - A vitamin: 652 micro
-
α-karotin 189 micro
-
β-karotin 463 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5059 micro
- 9% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 6.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 545.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 134 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 173 mg
-
Nátrium 183 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 43 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 32 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 252 micro
Hozzávalók
-
1 kg burgonya
-
2 db tojás
-
300 g kukoricadara
-
20 dkg teljes kiőrlésű liszt
-
1 dl főzőtejszín
-
szerecsendió ízlés szerint
-
20 dkg parmezán sajt
-
fokhagymapor ízlés szerint
Elkészítés
- A krumplit meghámozzuk, feldaraboljuk, és sós vízben feltesszük főni.
- A megfőtt krumpit teljesen simára összenyomjuk, majd hagyjuk kihűlni.
- A kihűlt, összetört krumplihoz hozzáadjuk a tojásokat, kicsit elkeverjük, ezt követően adjuk hozzá a kukoricadarát is, és adagolva a lisztet. (A 20 dkg csak iránymutatás, a krumplitól függ, mennyi kell majd ténylegesen hozzá.)
- Ha jól formázható masszát kaptunk, akkor lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát, és akkora darabokra vágjuk, hogy megfelelő méretű gnocchikat tudjuk sodorni belőle.
- Enyhén sós, lobogó vízben kifőzzük a krumplis nudlikat. (Pár perc alatt feljönnek a víz tetejére, ez jelzi, hogy a gnocchi elkészült, kiszedhető.)
- A pesto-t a tejszínnel összekavarjuk, ízesítjük a fokhagymával és a szerecsendióval, majd az így kapott szószt összerottyantjuk.
- A gnocchit nyakon öntjük némi szósszal, meghintjük parmezánnal, és azonnal tálaljuk.
- Receptkönyvben: 124
- Tegnapi nézettség: 19
- 7 napos nézettség: 125
- Össznézettség: 49509
- Feltöltés dátuma: 2011. március 28.
Ajánló
A "tészta" összeállításakor figyeljünk rá, hogy megfelelő állagú legyen a massza. Ha túl laza, akkor széteshetnek a gnocchik főzés közben.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
A maradék krumplim felhasználására azt találtam ki, hogy gnocchit készítek. Persze ezt nem gondoltam ki időben, így mikor elolvastam a számomra nagyon szimpatikus spenótos gnocchi receptjét Dacotától, nyugtáztam, hogy számos összetevő hiányzik a háztartásomból. Hm... Mivel időm nem volt már boltba menni (mentségemre legyen, hogy a vasárnap reggeli edzés miatt volt az időszűke), szétnéztem, mit lehetne tenni. A búzadara helyett kukoricadara akadt itthon, a spenót elmaradt a tésztából, helyette viszont felhasználtam a jó néhány hete a polcon álló pesto-m. Így végül egy olyan nem túl autentikus gnocchi ebéd kerekedett, amit olasz kategóriának már nem mertem jelölni... :)