r
Nosalty Logó

Pesto-szószos gnocchi

5,0

1 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Pesto-szószos gnocchi
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

629
Kalória
25.5g
Fehérje
88.4g
Szénhidrátok
20.3g
Zsír
144g
Víz
88.5g
Koleszterin
11g
Rost
3.6g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 629 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3771 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 188 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1828.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    451 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    579 mg
  • Nátrium
    614 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    144 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    843 micro
Összesen 629 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    152.7 g

Zsír

  • Összesen
    122.1 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    531 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10968.8 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    2703 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    897 mg
  • Foszfor
    3471 mg
  • Nátrium
    3684 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    530.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    66 mg

Víz

  • Összesen
    864.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    699 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    149 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    306 micro
  • Kolin:
    552 mg
  • Retinol - A vitamin:
    652 micro
  • α-karotin
    189 micro
  • β-karotin
    463 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5059 micro
Összesen 3771 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    545.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    43 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    252 micro
Összesen 188 kcal

Elkészítés

  1. A krumplit meghámozzuk, feldaraboljuk, és sós vízben feltesszük főni.
  2. A megfőtt krumpit teljesen simára összenyomjuk, majd hagyjuk kihűlni.
  3. A kihűlt, összetört krumplihoz hozzáadjuk a tojásokat, kicsit elkeverjük, ezt követően adjuk hozzá a kukoricadarát is, és adagolva a lisztet. (A 20 dkg csak iránymutatás, a krumplitól függ, mennyi kell majd ténylegesen hozzá.)
  4. Ha jól formázható masszát kaptunk, akkor lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát, és akkora darabokra vágjuk, hogy megfelelő méretű gnocchikat tudjuk sodorni belőle.
  5. Enyhén sós, lobogó vízben kifőzzük a krumplis nudlikat. (Pár perc alatt feljönnek a víz tetejére, ez jelzi, hogy a gnocchi elkészült, kiszedhető.)
  6. A pesto-t a tejszínnel összekavarjuk, ízesítjük a fokhagymával és a szerecsendióval, majd az így kapott szószt összerottyantjuk.
  7. A gnocchit nyakon öntjük némi szósszal, meghintjük parmezánnal, és azonnal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 perc
  • Főzés ideje: 15 perc

A maradék krumplim felhasználására azt találtam ki, hogy gnocchit készítek. Persze ezt nem gondoltam ki időben, így mikor elolvastam a számomra nagyon szimpatikus spenótos gnocchi receptjét Dacotától, nyugtáztam, hogy számos összetevő hiányzik a háztartásomból. Hm... Mivel időm nem volt már boltba menni (mentségemre legyen, hogy a vasárnap reggeli edzés miatt volt az időszűke), szétnéztem, mit lehetne tenni. A búzadara helyett kukoricadara akadt itthon, a spenót elmaradt a tésztából, helyette viszont felhasználtam a jó néhány hete a polcon álló pesto-m. Így végül egy olyan nem túl autentikus gnocchi ebéd kerekedett, amit olasz kategóriának már nem mertem jelölni... :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Gnocchi-spagetti

Ha szeretitek a gnocchit, akkor ez a burgonyás tésztaspagetti is nektek való lesz: extra puha és vastag szálakkal és nem mindennapi külsővel csábít! Itt az ideje, hogy egy picit másképp ...

Gerzsenyi Flóra

Gnocchi sütőben besütve

A gnocchi mindenhogy isteni, de besütve a kedvencünk. A Candy által biztosított sütőben gyönyörűen ráolvasztottuk a sajtot a gnocchira. Bazsalikommal tálaltuk, és egyből el is fogyott.

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezt főzheted – 30 zsenge tavaszi és húsvétra hangoló étel,...

Cikksorozatunkban minden hónap elején összegyűjtjük a kedvenceinket regisztrált felhasználóink fogásai közül. Áprilisban egy csomó új, frissen előbújt alapanyag, könnyed és zamatos fogás, no meg persze pár húsvéti klasszikus kerül terítékre. Csatlakozzatok ti is a Nosalty gasztroközösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!