r
Nosalty Logó

Pesto-szószos gnocchi

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Pesto-szószos gnocchi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 629 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3771 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 188 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1828.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    451 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    579 mg
  • Nátrium
    614 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    144 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    843 micro
Összesen 629 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    152.7 g

Zsír

  • Összesen
    122.1 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    531 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10968.8 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    2703 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    897 mg
  • Foszfor
    3471 mg
  • Nátrium
    3684 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    530.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    66 mg

VÍZ

  • Összesen
    864.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    699 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    149 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    306 micro
  • Kolin:
    552 mg
  • Retinol - A vitamin:
    652 micro
  • α-karotin
    189 micro
  • β-karotin
    463 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5059 micro
Összesen 3771 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    545.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    43 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    252 micro
Összesen 188 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit meghámozzuk, feldaraboljuk, és sós vízben feltesszük főni.
  2. A megfőtt krumpit teljesen simára összenyomjuk, majd hagyjuk kihűlni.
  3. A kihűlt, összetört krumplihoz hozzáadjuk a tojásokat, kicsit elkeverjük, ezt követően adjuk hozzá a kukoricadarát is, és adagolva a lisztet. (A 20 dkg csak iránymutatás, a krumplitól függ, mennyi kell majd ténylegesen hozzá.)
  4. Ha jól formázható masszát kaptunk, akkor lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát, és akkora darabokra vágjuk, hogy megfelelő méretű gnocchikat tudjuk sodorni belőle.
  5. Enyhén sós, lobogó vízben kifőzzük a krumplis nudlikat. (Pár perc alatt feljönnek a víz tetejére, ez jelzi, hogy a gnocchi elkészült, kiszedhető.)
  6. A pesto-t a tejszínnel összekavarjuk, ízesítjük a fokhagymával és a szerecsendióval, majd az így kapott szószt összerottyantjuk.
  7. A gnocchit nyakon öntjük némi szósszal, meghintjük parmezánnal, és azonnal tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 122
  • Tegnapi nézettség: 25
  • 7 napos nézettség: 125
  • Össznézettség: 49015
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 28.

Ajánló

A "tészta" összeállításakor figyeljünk rá, hogy megfelelő állagú legyen a massza. Ha túl laza, akkor széteshetnek a gnocchik főzés közben.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A maradék krumplim felhasználására azt találtam ki, hogy gnocchit készítek. Persze ezt nem gondoltam ki időben, így mikor elolvastam a számomra nagyon szimpatikus spenótos gnocchi receptjét Dacotától, nyugtáztam, hogy számos összetevő hiányzik a háztartásomból. Hm... Mivel időm nem volt már boltba menni (mentségemre legyen, hogy a vasárnap reggeli edzés miatt volt az időszűke), szétnéztem, mit lehetne tenni. A búzadara helyett kukoricadara akadt itthon, a spenót elmaradt a tésztából, helyette viszont felhasználtam a jó néhány hete a polcon álló pesto-m. Így végül egy olyan nem túl autentikus gnocchi ebéd kerekedett, amit olasz kategóriának már nem mertem jelölni... :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...