r
Nosalty Logó

Pesti krumpli

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lizinka_
Pesti krumpli
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

fánkhoz

mázhoz

568
Kalória
12.2g
Fehérje
77.4g
Szénhidrátok
22g
Zsír
38.2g
Víz
120.7g
Koleszterin
2.2g
Rost
33g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír

fánkhoz

mázhoz

Összesen 568 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír

fánkhoz

mázhoz

Összesen 3400 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír

fánkhoz

mázhoz

Összesen 245 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    428.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.4 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    38.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    174 micro
Összesen 568 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.3 g

Zsír

  • Összesen
    132.1 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    724 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2568.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    782 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    168 mg
  • Foszfor
    839 mg
  • Nátrium
    592 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    464.2 g
  • Cukor
    198 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    229.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    311 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    615 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1043 micro
Összesen 3400 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    185.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    16.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 245 kcal

Elkészítés

fánkhoz

  1. A tejet feltesszük forrni a vanília rúddal és a csipet sóval.
  2. Amikor már forrni kezd a tej, kiemeljük a vaníliát, és óvatosan belekeverjük a lisztet. Teljesen sűrű, kemény masszát főzünk belőle. Félretesszük, hogy teljesen kihűljön.
  3. Amikor már eléggé hideg, egy kézi robotgép dagasztó fejével beledolgozzuk egyenként a tojássárgákat. Ezután szintén a dagasztófej segítségével belevegyítjük a tojások keményre felvert habját.
  4. Egy kanál segítségével forró, bő olajba diónyi masszát teszünk, és az edényt rázogatva minden oldalát nagyon, de nagyon ropogósra sütjük. (Én a sütést egy kis méretű fazékban végzem, és csak akkor használok villát és kést, ha nem fordulnak meg maguktól a fánkok.)
  5. A kész fánkokat papírtörlőre szedjük, és lecsepegtetjük róla a felesleges olajat.

mázhoz

  1. A csokoládét dió reszelőn lereszeljük, és összekeverjük a kristálycukorral. Egy mély tányérba tesszük. A még meleg fánkokat megforgatjuk a csokis cukorban.
  2. Tálra tesszük, és melegen, sárgabaracklekvárral kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 25 perc

Ennek a fánkocskának a receptje családi hagyaték. Nagyi sokszor készítette nekünk unokáknak, uzsonnára. Sokszor eszembe jut, milyen nehéz lehetett neki az összedolgozás egy fakanállal, nekem pedig milyen egyszerű a konyhai robotgéppel. Különleges csemege. Borítója ropogós csokis cukor, aztán jön a sült kéreg, és végül a krémszerű, puha belső.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán fánk

Farsang idején bevett étel a fánk, és hogy senki ne maradjon ki belőle, most hoztunk egy vegán verziót. Sokféle fánk létezik, ez most egy egyszerű típus, amibe szúrtunk egy lyukat és ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Gyors cacio e pepe

Imádjuk ezt a cacio e pepe receptet, mert mindössze 4 összetevőt igényel! Nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető, így tökéletes hétköznapra, ebédre vagy munka után vacsorára. Ez ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!