Pesti krumpli
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lizinka_
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 15% Zsír
fánkhoz
-
83g tej47 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
0g só0 kcal
-
37g tojás46 kcal
-
14g napraforgó olaj125 kcal
-
70 kcal
mázhoz
-
8g étcsokoládé46 kcal
-
13g cukor52 kcal
Összesen
568
kcal
- 8% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 15% Zsír
fánkhoz
-
500g tej280 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
0g só0 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
150g sárgabaracklekvár417 kcal
mázhoz
-
50g étcsokoládé273 kcal
-
80g cukor310 kcal
Összesen
3400
kcal
- 8% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 15% Zsír
fánkhoz
-
36.1g tej20 kcal
-
21.7g finomliszt79 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
0g só0 kcal
-
15.9g tojás20 kcal
-
6.1g napraforgó olaj54 kcal
-
10.8g sárgabaracklekvár30 kcal
mázhoz
-
3.6g étcsokoládé20 kcal
-
5.8g cukor22 kcal
Összesen
245
kcal
- 8% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.2 g
Zsír
-
Összesen 22 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 121 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 428.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 130 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 140 mg
-
Nátrium 99 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 77.4 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 38.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 52 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 103 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 174 micro
Összesen
568
kcal
- 8% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 73.3 g
Zsír
-
Összesen 132.1 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 51 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 36 g
-
Koleszterin 724 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2568.6 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 166 mg
-
Kálcium 782 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 168 mg
-
Foszfor 839 mg
-
Nátrium 592 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 464.2 g
-
Cukor 198 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 229.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 311 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 38 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 185 micro
-
Kolin: 615 mg
-
Retinol - A vitamin: 310 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1043 micro
Összesen
3400
kcal
- 8% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 9.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 185.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 61 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.5 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 16.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 75 micro
Összesen
245
kcal
Hozzávalók
fánkhoz
-
5 dl tej
-
30 dkg finomliszt
-
1 db vanília
-
1 csipet só
mázhoz
-
5 dkg étcsokoládé
-
4 púpozott ek cukor
Elkészítés
fánkhoz
- A tejet feltesszük forrni a vanília rúddal és a csipet sóval.
- Amikor már forrni kezd a tej, kiemeljük a vaníliát, és óvatosan belekeverjük a lisztet. Teljesen sűrű, kemény masszát főzünk belőle. Félretesszük, hogy teljesen kihűljön.
- Amikor már eléggé hideg, egy kézi robotgép dagasztó fejével beledolgozzuk egyenként a tojássárgákat. Ezután szintén a dagasztófej segítségével belevegyítjük a tojások keményre felvert habját.
- Egy kanál segítségével forró, bő olajba diónyi masszát teszünk, és az edényt rázogatva minden oldalát nagyon, de nagyon ropogósra sütjük. (Én a sütést egy kis méretű fazékban végzem, és csak akkor használok villát és kést, ha nem fordulnak meg maguktól a fánkok.)
- A kész fánkokat papírtörlőre szedjük, és lecsepegtetjük róla a felesleges olajat.
mázhoz
- A csokoládét dió reszelőn lereszeljük, és összekeverjük a kristálycukorral. Egy mély tányérba tesszük. A még meleg fánkokat megforgatjuk a csokis cukorban.
- Tálra tesszük, és melegen, sárgabaracklekvárral kínáljuk.
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 47
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3867
- Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 06.
Ajánló
Mivel nagyon kiadós, én fél adagot szoktam sütni. Ebből 24-26 db fánk lesz.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Lizinka_
604 recept
Ennek a fánkocskának a receptje családi hagyaték. Nagyi sokszor készítette nekünk unokáknak, uzsonnára. Sokszor eszembe jut, milyen nehéz lehetett neki az összedolgozás egy fakanállal, nekem pedig milyen egyszerű a konyhai robotgéppel. Különleges csemege. Borítója ropogós csokis cukor, aztán jön a sült kéreg, és végül a krémszerű, puha belső.