r
Nosalty Logó

Pesti krumpli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Pesti krumpli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír

fánkhoz

mázhoz

Összesen 568 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír

fánkhoz

mázhoz

Összesen 3400 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír

fánkhoz

mázhoz

Összesen 245 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    428.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.4 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    174 micro
Összesen 568 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.3 g

Zsír

  • Összesen
    132.1 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    724 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2568.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    782 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    168 mg
  • Foszfor
    839 mg
  • Nátrium
    592 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    464.2 g
  • Cukor
    198 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    229.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    311 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    615 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1043 micro
Összesen 3400 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    185.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 245 kcal

Hozzávalók

fánkhoz

mázhoz

Elkészítés

fánkhoz

  1. A tejet feltesszük forrni a vanília rúddal és a csipet sóval.
  2. Amikor már forrni kezd a tej, kiemeljük a vaníliát, és óvatosan belekeverjük a lisztet. Teljesen sűrű, kemény masszát főzünk belőle. Félretesszük, hogy teljesen kihűljön.
  3. Amikor már eléggé hideg, egy kézi robotgép dagasztó fejével beledolgozzuk egyenként a tojássárgákat. Ezután szintén a dagasztófej segítségével belevegyítjük a tojások keményre felvert habját.
  4. Egy kanál segítségével forró, bő olajba diónyi masszát teszünk, és az edényt rázogatva minden oldalát nagyon, de nagyon ropogósra sütjük. (Én a sütést egy kis méretű fazékban végzem, és csak akkor használok villát és kést, ha nem fordulnak meg maguktól a fánkok.)
  5. A kész fánkokat papírtörlőre szedjük, és lecsepegtetjük róla a felesleges olajat.

mázhoz

  1. A csokoládét dió reszelőn lereszeljük, és összekeverjük a kristálycukorral. Egy mély tányérba tesszük. A még meleg fánkokat megforgatjuk a csokis cukorban.
  2. Tálra tesszük, és melegen, sárgabaracklekvárral kínáljuk.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3867
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 06.

Ajánló

Mivel nagyon kiadós, én fél adagot szoktam sütni. Ebből 24-26 db fánk lesz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pesti krumpli
Lizinka_ 604 recept

Ennek a fánkocskának a receptje családi hagyaték. Nagyi sokszor készítette nekünk unokáknak, uzsonnára. Sokszor eszembe jut, milyen nehéz lehetett neki az összedolgozás egy fakanállal, nekem pedig milyen egyszerű a konyhai robotgéppel. Különleges csemege. Borítója ropogós csokis cukor, aztán jön a sült kéreg, és végül a krémszerű, puha belső.

Hozzávalók

fánkhoz

mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...