Perzsiai serpenyős kebab
- 16% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 16% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 16% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 16% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32 g
Zsír
-
Összesen 21.9 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 125 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 528 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 327 mg
-
Nátrium 102 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 138.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 77 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
- 16% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 191.8 g
Zsír
-
Összesen 131.6 g
-
Telített zsírsav 54 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 56 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 750 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3168 g
-
Cink 29 mg
-
Szelén 146 mg
-
Kálcium 142 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 259 mg
-
Foszfor 1964 mg
-
Nátrium 614 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.9 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 829.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 17 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 78 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 191 micro
-
Kolin: 460 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
- 16% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16 g
Zsír
-
Összesen 11 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 63 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 264 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 164 mg
-
Nátrium 51 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 69.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Hozzávalók
-
2 közepes db vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 teáskanál kurkuma
Elkészítés
- A 2 db vöröshagymát vágjuk fel nagyon apróra, és néhány gerezd fokhagymát (kb. 4-5) is vágjunk apróra.
- Majd a húst és a hagymákat öntsük egy nagy tálba. Sózzuk, borsozzuk (mindegy, hogy fekete őrölt vagy fehér őrölt, amelyiket jobban szeretjük, azt használjuk).
- Adjunk hozzá 2 teáskanálnyi kurkumát és 1 teáskanálnyi ötfűszerkeveréket vagy hétfűszerkeveréket.
- Ezután jól keverjük meg, dolgozzuk össze a húst és a fűszereket.
- Ajánlatos 1 éjszakára pihenni hagyni a hűtőben, hogy jól összeérjenek az ízek. Ha nincs erre idő, akkor minél tovább hagyjuk pihenni, hogy elérjük a várva várt ízt.
- Egy nagy serpenyőt egy ecset segítségével olajjal kikenünk (olívaolajat használtam).
- Majd a húsnak kb. a felét kisimítjuk a tepsiben. Lehet vastagabbra, akkor több husit dolgozunk el a tepsiben (akár az egészet is belerakhatjuk, és egy körben készítjük el, a sütési ideje azonban hosszabb lesz), de ha nem szeretnénk vastagon, akkor lehet vékony rétegben is szétsimítani, vagyis kevés husit használni, kb. a felét (ahogy én is), így viszont két körben kell elkészíteni.
- Ha megvagyunk fedjük le, és közepes hőfokon süssük. 4-6 perc elteltével emeljük fel a fedőt, és osszuk fel 4 vagy 6 részre. Érezni lehet majd, hogy a hús kezd "megmerevedni".
- Tegyük vissza rá a fedőt, s hagyjuk még kb. 15 percig a tűzhelyen. Ha közben túl sok levet eresztene, és kicsöpög, akkor a fedő és a serpenyő közé rakjunk egy fakanalat (hogy ne legyen akkora hő ott bent), de akár levehetjük a fedőt is, ha nagyon vizes.
- Kb. 15 perc leteltével (+/- néhány perc) így kell kinéznie a húsnak. Láthatóan már nincs annyi víz alatta.
- Majd fogunk egy spatulát, és megfordítjuk, hogy a másik oldala is szépen megsüljön, fedőre már nem lesz szükségünk. Kb. 10 percet (+/- néhány perc) kell még a tűzhelyen hagyni. Figyeljünk, nehogy odaégjen, vagy teljesen kiszikkadjon.
- A végén tálalhatjuk, nekünk tetsző módon. Köretet ne felejtsünk el készíteni mellé:).
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 4
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 1558
- Feltöltés dátuma: 2017. november 02.
Ajánló
Ebédnél főételképpen. Vagy egy kiadós vacsora.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Sziasztok ! :) A mai nap hoztam nektek egy kis finomságot. Ez a Kebab Mahitabei magyarul serpenyős kebab. A kebabot általában egy speciális nyársra felrakva szokták tűzre rakni, sokan nem tudják, de otthoni környezetben, serpenyőben is elkészíthető, méghozzá gyorsan és egyszerűen. Húsimádó vagyok, így ez a recept a kedvenceim közé tartozik, mert a bárány és a borjú darált húst keverjük össze. A sütési folyamat folyamatos odafigyelést igényel, mert nem száradhat ki teljesen a hús. A tálalási mód változatos. Én a képen látható módon fogyasztottam, rizsával, sajttal, fokhagymával, de lehet salátával, joghurttal, sült krumplival, akár kenyérrel is enni, amihez kedvetek van.:) Sok sikert az elkészítéséhez. Jó étvágyat ! :)