r
Nosalty Logó

Perzsiai serpenyős kebab

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Perzsiai serpenyős kebab
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 347 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2073 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 172 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    528 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    327 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    138.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 347 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    191.8 g

Zsír

  • Összesen
    131.6 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    750 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3168 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    259 mg
  • Foszfor
    1964 mg
  • Nátrium
    614 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    829.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    78 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    460 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 2073 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 172 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A 2 db vöröshagymát vágjuk fel nagyon apróra, és néhány gerezd fokhagymát (kb. 4-5) is vágjunk apróra.
  2. Majd a húst és a hagymákat öntsük egy nagy tálba. Sózzuk, borsozzuk (mindegy, hogy fekete őrölt vagy fehér őrölt, amelyiket jobban szeretjük, azt használjuk).
  3. Adjunk hozzá 2 teáskanálnyi kurkumát és 1 teáskanálnyi ötfűszerkeveréket vagy hétfűszerkeveréket.
  4. Ezután jól keverjük meg, dolgozzuk össze a húst és a fűszereket.
  5. Ajánlatos 1 éjszakára pihenni hagyni a hűtőben, hogy jól összeérjenek az ízek. Ha nincs erre idő, akkor minél tovább hagyjuk pihenni, hogy elérjük a várva várt ízt.
  6. Egy nagy serpenyőt egy ecset segítségével olajjal kikenünk (olívaolajat használtam).
  7. Majd a húsnak kb. a felét kisimítjuk a tepsiben. Lehet vastagabbra, akkor több husit dolgozunk el a tepsiben (akár az egészet is belerakhatjuk, és egy körben készítjük el, a sütési ideje azonban hosszabb lesz), de ha nem szeretnénk vastagon, akkor lehet vékony rétegben is szétsimítani, vagyis kevés husit használni, kb. a felét (ahogy én is), így viszont két körben kell elkészíteni.
  8. Ha megvagyunk fedjük le, és közepes hőfokon süssük. 4-6 perc elteltével emeljük fel a fedőt, és osszuk fel 4 vagy 6 részre. Érezni lehet majd, hogy a hús kezd "megmerevedni".
  9. Tegyük vissza rá a fedőt, s hagyjuk még kb. 15 percig a tűzhelyen. Ha közben túl sok levet eresztene, és kicsöpög, akkor a fedő és a serpenyő közé rakjunk egy fakanalat (hogy ne legyen akkora hő ott bent), de akár levehetjük a fedőt is, ha nagyon vizes.
  10. Kb. 15 perc leteltével (+/- néhány perc) így kell kinéznie a húsnak. Láthatóan már nincs annyi víz alatta.
  11. Majd fogunk egy spatulát, és megfordítjuk, hogy a másik oldala is szépen megsüljön, fedőre már nem lesz szükségünk. Kb. 10 percet (+/- néhány perc) kell még a tűzhelyen hagyni. Figyeljünk, nehogy odaégjen, vagy teljesen kiszikkadjon.
  12. A végén tálalhatjuk, nekünk tetsző módon. Köretet ne felejtsünk el készíteni mellé:).
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 4
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 1558
  • Feltöltés dátuma: 2017. november 02.

Ajánló

Ebédnél főételképpen. Vagy egy kiadós vacsora.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sziasztok ! :) A mai nap hoztam nektek egy kis finomságot. Ez a Kebab Mahitabei magyarul serpenyős kebab. A kebabot általában egy speciális nyársra felrakva szokták tűzre rakni, sokan nem tudják, de otthoni környezetben, serpenyőben is elkészíthető, méghozzá gyorsan és egyszerűen. Húsimádó vagyok, így ez a recept a kedvenceim közé tartozik, mert a bárány és a borjú darált húst keverjük össze. A sütési folyamat folyamatos odafigyelést igényel, mert nem száradhat ki teljesen a hús. A tálalási mód változatos. Én a képen látható módon fogyasztottam, rizsával, sajttal, fokhagymával, de lehet salátával, joghurttal, sült krumplival, akár kenyérrel is enni, amihez kedvetek van.:) Sok sikert az elkészítéséhez. Jó étvágyat ! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...