Perzsiai cukkini frittata
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
175
kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
703
kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
72
kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.1 g
Zsír
-
Összesen 11.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 739.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 59 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 159 mg
-
Nátrium 469 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.8 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 192.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 92 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 61 micro
-
Kolin: 158 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 171 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3273 micro
Összesen
175
kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32.6 g
Zsír
-
Összesen 44.4 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 720 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2958 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 62 mg
-
Kálcium 234 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 138 mg
-
Foszfor 635 mg
-
Nátrium 1876 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.2 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 770 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 367 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 110 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 245 micro
-
Kolin: 631 mg
-
Retinol - A vitamin: 310 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 685 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 13090 micro
Összesen
703
kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 4.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 74 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 304.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 65 mg
-
Nátrium 193 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 79.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 32 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 71 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1348 micro
Összesen
72
kcal
Hozzávalók
-
3 ek olívaolaj
-
1 közepes db lilahagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 kávéskanál kurkuma
-
3 közepes db cukkini
-
1 kávéskanál só
-
4 db tojás
-
1 késhegynyi szódabikarbóna
Elkészítés
- Egy wokban vagy nagy serpenyőben felmelegítünk 2 ek. olívaolajat.
- Közben a hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A hagymát az olajra dobjuk, és 2-3 percig alacsony lángon pirítjuk.
- Közben a kis darab gyömbért lekaparjuk vagy meghámozzuk, és felszeljük. A fokhagymát megtisztítjuk, és felszeleteljük. Mindkettőt a hagymához adjuk, és további 2 percig pirítjuk.
- Közben megmossuk a cukkiniket, végeit levágjuk, hosszában kettévágjuk, és keresztben fél centis szeletekre aprítjuk.
- Beleszórjuk a kurkumát a hagymás keverékhez, egy pillanatig együtt pirítjuk, majd beleszórjuk a feldarabolt cukkinit is.
- Sózzuk, borsozzuk. Fedővel lefedve puhára pároljuk.
- Egy kis keverőtálban a lisztet csomómentesre keverjük egy tojással, majd egyenként az összes többivel. Csipet sót szórunk bele, és egy késhegynyi szódabikarbónát.
- Egy evőkanál olajjal kikenünk egy 15*20 cm-es jénait vagy kerámia tálat, és belehalmozzuk a cukkinit. Elegyengetjük, majd ráöntjük a tojásos keveréket.
- 200 Celsius fokos sütőben 30 perc alatt aranybarnára sütjük. Turbolyával és szömörcével megszórva tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 15x20x5
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 32
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1639
- Feltöltés dátuma: 2015. április 10.
Ajánló
Párolt rizzsel, főtt burgonyával, kenyérrel vagy salátával tálalva finom. A Sumac erős antioxidáns.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Aki szerint a cukkini íztelen, mindenképp próbálja ki ezt a receptet! Az eredeti neve: Kuku Kadoo. Fűszeres, de nem túl erős. Hidegen, melegen egyaránt finom.