adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
16 kcal
-
40g kápia paprika9 kcal
-
33g paradicsom6 kcal
-
10g fokhagyma13 kcal
-
14g olívaolaj125 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
169
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
98 kcal
-
240g kápia paprika51 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
60g fokhagyma80 kcal
-
85g olívaolaj751 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1016
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
9 kcal
-
23g kápia paprika5 kcal
-
19.1g paradicsom3 kcal
-
5.7g fokhagyma8 kcal
-
8.1g olívaolaj72 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
97
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.8 g
Zsír
-
Összesen 14.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 100.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 47 mg
-
Nátrium 7 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 125 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 164 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 130 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 53 micro
-
β-karotin 1704 micro
-
β-crypt 469 micro
-
Likopin 858 micro
-
Lut-zea 91 micro
Összesen
169
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.9 g
Zsír
-
Összesen 87.4 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 62 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 604 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 159 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 104 mg
-
Foszfor 280 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60.2 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 750 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 985 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 777 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 96 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 296 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 317 micro
-
β-karotin 10222 micro
-
β-crypt 2813 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 547 micro
Összesen
1016
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1 g
Zsír
-
Összesen 8.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 57.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 27 mg
-
Nátrium 4 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 71.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 94 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 74 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 978 micro
-
β-crypt 269 micro
-
Likopin 492 micro
-
Lut-zea 52 micro
Összesen
97
kcal
Hozzávalók
-
2 db kápia paprika
-
2 db paradicsom
-
1 db fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A paprikákat vágjuk 2-3 részbe, a paradicsomokat és a fokhagymát félbe.
- Sózzuk, borsozzuk meg alaposan, majd tegyük egy olajjal meglocsolt tepsibe mindet úgy, hogy a héjuk legyen felfelé.
- Locsoljuk meg őket olívaolajjal, és tegyük forró sütőbe.
- Süssük egészen addig, míg a paprikák héja helyenként már kezd megégni.
- Ekkor vegyük ki a sütőből, és hámozzuk meg a paprikákat, paradicsomokat, a fokhagymából nyomjuk ki a belsejét.
- Keverőtálban, vagy egy alkalmas edényben turmixoljuk össze, közben adjunk hozzá apránként olívaolajat, amíg szép fényes lesz. Kóstoljuk, ha szükséges ízesítsük.
- Felhasználásig tartsuk hűtőszekrényben.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 73
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 8171
- Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 03.
Ajánló
Kitűnő dipping sültek mellé.
Receptjellemzők
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Kornél
167 recept
Egy brit cheftől láttam ezt a receptet. A nálunk kapható paprikáktól kissé édeskés ízt kap (kápia), igazából a "pepperoni rosso", - amely szicíliában terem - lenne a megfelelő, de mit tegyünk, ha kis hazánkba ez a fajta nem jut el...