r
Nosalty Logó

Penne Salmone

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Lorem Ipsum
Penne Salmone
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Elkészítés

Tálalás

Összesen 615 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Elkészítés

Tálalás

Összesen 2458 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Elkészítés

Tálalás

Összesen 204 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1000.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    456 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    169 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    243 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    251 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    182 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1647 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 615 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.1 g

Zsír

  • Összesen
    74.9 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    229 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4001.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    345 mg
  • Kálcium
    785 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    336 mg
  • Foszfor
    1826 mg
  • Nátrium
    679 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    322.8 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    676.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    517 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    974 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1005 micro
  • Kolin:
    339 mg
  • Retinol - A vitamin:
    456 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    728 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6588 micro
  • Lut-zea
    278 micro
Összesen 2458 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    332.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    547 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 204 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Tálalás

Elkészítés

Elkészítés

  1. Egy pici olívaolajon megdinsztelünk 1 kis fej, apró kockára vágott vöröshagymát. Miközben dinsztelődik, a lazac felét apróra cakkozzuk.
  2. Az apróra vágott lazacot hozzáadjuk a hagymához, nyakon öntjük a tejszínnel. Belekerül két csipet só, kb. 2 teáskanál bazsalikom és egy pici kakukkfű is. Az eddig fullhangerőn fűtő tűzhelyet kis lángra vagy fél-hangerőre vesszük, hogy ne égjen le a tejszín, és fokozatosan hozzáadagoljuk a paradicsomot. Folyamatosan keverjük, hogy ne égjen le.
  3. A maradék lazacot nagyobb darabokra vágjuk, és picit bekenjük citromlével.
  4. Miután a szaft 5-10 perce fő, feltesszük a tésztát is főni, majd a maradék lazacot hozzáadjuk a szafthoz. Legtovább addig főzhető, míg a tészta elkészül (10-12 perc), vigyázva, hogy a lazac ne essen nagyon szét.

Tálalás

  1. A tésztamennyiséget összekeverjük a szósszal. Reszelt sajttal és parmezánnal megszórjuk a tetejét, majd azonnal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3321
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 12.

Ajánló

Aperitifnek száraz fehérbort javaslok. :-)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Lorem Ipsum 4 recept

Valami könnyed étel a karácsony után, erre vágytam. Az ötlet hirtelen jött, nemrég egy olasz étteremben ettem valami hasonlót és lenyűgözött, hogy mennyire finom tud lenni a kaja, ha nem rúg orrba a paradicsom. :-)

Hozzávalók

Elkészítés

Tálalás

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...