r
Nosalty Logó

Pekingi csirke babos rizzsel

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Robág Etnel
Pekingi csirke babos rizzsel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A húshoz

A körethez

A csirke alapléhez

Összesen 1432 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A húshoz

A körethez

A csirke alapléhez

Összesen 5728 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A húshoz

A körethez

A csirke alapléhez

Összesen 97 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    67.6 g

Zsír

  • Összesen
    34 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2169.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    258 mg
  • Foszfor
    1000 mg
  • Nátrium
    600 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    211.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    869.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    654 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    809 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    5900 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    367 micro
Összesen 1432 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    270.4 g

Zsír

  • Összesen
    135.9 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    726 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8678.5 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    254 mg
  • Kálcium
    881 mg
  • Vas
    63 mg
  • Magnézium
    1033 mg
  • Foszfor
    3998 mg
  • Nátrium
    2399 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    844.8 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    105 mg

VÍZ

  • Összesen
    3476.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2617 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    109 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    206 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    76 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3238 micro
  • Kolin:
    656 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    9902 micro
  • β-karotin
    23601 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1469 micro
Összesen 5728 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    169 micro
  • β-karotin
    403 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 97 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

A csirke alapléhez

Elkészítés

A húshoz

  1. Az egész combokat feltesszük annyi hideg vízben, hogy a zöldségekkel együtt ellepje. A felforrás után, ha kell, lehabozzuk. Főzzük, mintha húslevest készítenénk (kb. 30 perc). A félig puhult csirkecombokat kiszedjük, a leves alatt takarékra vesszük a lángot.
  2. Egy tepsit a kacsazsírral kikenünk, elhelyezzük benne a húsokat, bőrükkel felfelé. Kicsit megsózzuk őket, majd a Hoisin szósszal egyenként bekenjük. Melléjük teszünk pár gerezd fokhagymát és a rozmaring ágakat.
  3. A 170 fokra előmelegített sütőbe, alsó-felső sütéssel (légkeverés nélkül) behelyezzük. Letakarni nem szabad.
  4. Kb. 45 pec után felvesszük a hőfokot 220 fokra, és további 10 percig pirítjuk. Akinek nincs hőszabályzója, addig süsse az alacsonyabb hőfokon, míg szemmel láthatóan nem kezd el hólyagosodni, "mozogni" a hús tetején a szósz bevonat. Akkor lehet feljebb venni a hőmérsékletet, és pirítani a tetejét. Szemmel látható, ahogyan kérgesedik a tetején a bevonat.

A körethez

  1. A nagy fej vöröshagymát apróra vágjuk, reszeljük, daráljuk, kinek mi a lehetősége.
  2. A kacsazsírt felolvasztjuk, a hagymát és a zúzott fokhagymát beletesszük, és szokásos módon dinszteljük. Sózzuk, borsozzuk, ha van kéznél, petrezselyemzöldet aprítunk bele.
  3. Mikor a hagyma már levet eresztett, mégis kezd elszíneződni (üvegessé válik), hozzáadjuk a rizst. (Én soha nem mosom meg, csak átválogatom azt.) Kevergetés mellett dinszteljük tovább.
  4. Mikor már szemmel láthatóan "vízhiánya van", a húslevesből adunk hozzá 1-2 merőkanállal. Elkeverjük, lefedjük, kis lángon főzzük tovább. Ha szükséges, még adunk hozzá a levesből.
  5. Mikor a rizs már félig megfőtt (a térfogata megduplázódott), hozzáöntjük a 2 doboz babot a levével együtt. Fedő alatt, lassú tűzön készre főzzük (2x-3x azért megkavarjuk). Hagyjuk pihenni fedő alatt.

A csirke alapléhez

  1. A húsleves a klasszikus recept szerint fő, csak a csirkecombokat nem főzzük benne a teljes puhulásig.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x40
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4457
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 25.

Ajánló

A pirosra sült csirkecomb mellé köretnek a babos rizst kínálom. Aki szereti a csípőset, csili szósszal megkínálhatja az ételt. Mint máskor is, a visszamaradt húslevest leszűröm, levestésztával befőzöm, és kiteljesítem vele az étkezést. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Robág Etnel 14 recept

Egyszerű, hozzáférhető alapanyagokból akartam laktató, különleges ebédet készíteni, ez lett belőle.

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

A csirke alapléhez

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...