Pekingi csirke babos rizzsel
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Robág Etnel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 6% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 3% Zsír
A húshoz
-
375g csirkecomb417 kcal
-
8g kacsazsír0 kcal
-
8g hoisin-szósz18 kcal
-
4g rozmaring5 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g só0 kcal
A körethez
-
150g rizs537 kcal
-
8g kacsazsír0 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
100g vörösbab337 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
50g alaplé4 kcal
A csirke alapléhez
-
80g sárgarépa29 kcal
-
45g fehérrépa29 kcal
-
65g zeller23 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
500g víz0 kcal
Összesen
1432
kcal
- 6% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 3% Zsír
A húshoz
-
1500g csirkecomb1669 kcal
-
30g kacsazsír0 kcal
-
32g hoisin-szósz70 kcal
-
14g rozmaring18 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
0g só0 kcal
A körethez
-
600g rizs2148 kcal
-
30g kacsazsír0 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
400g vörösbab1348 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
200g alaplé14 kcal
A csirke alapléhez
-
320g sárgarépa117 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
260g zeller94 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
2000g víz0 kcal
Összesen
5728
kcal
- 6% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 3% Zsír
A húshoz
-
25.6g csirkecomb28 kcal
-
0.5g kacsazsír0 kcal
-
0.5g hoisin-szósz1 kcal
-
0.2g rozmaring0 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
A körethez
-
10.2g rizs37 kcal
-
0.5g kacsazsír0 kcal
-
3.1g vöröshagyma1 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
6.8g vörösbab23 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
3.4g alaplé0 kcal
A csirke alapléhez
-
5.5g sárgarépa2 kcal
-
3.1g fehérrépa2 kcal
-
4.4g zeller2 kcal
-
1.5g vöröshagyma1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
34.1g víz0 kcal
Összesen
97
kcal
- 6% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 67.6 g
Zsír
-
Összesen 34 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 182 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2169.6 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 63 mg
-
Kálcium 220 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 258 mg
-
Foszfor 1000 mg
-
Nátrium 600 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 211.2 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 869.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 654 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 51 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 809 micro
-
Kolin: 164 mg
-
Retinol - A vitamin: 55 micro
-
α-karotin 2476 micro
-
β-karotin 5900 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 367 micro
Összesen
1432
kcal
- 6% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 270.4 g
Zsír
-
Összesen 135.9 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 54 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 31 g
-
Koleszterin 726 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8678.5 g
-
Cink 33 mg
-
Szelén 254 mg
-
Kálcium 881 mg
-
Vas 63 mg
-
Magnézium 1033 mg
-
Foszfor 3998 mg
-
Nátrium 2399 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 13 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 844.8 g
-
Cukor 52 mg
-
Élelmi rost 105 mg
VÍZ
-
Összesen 3476.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2617 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 109 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 206 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 76 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3238 micro
-
Kolin: 656 mg
-
Retinol - A vitamin: 218 micro
-
α-karotin 9902 micro
-
β-karotin 23601 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 1469 micro
Összesen
5728
kcal
- 6% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 2.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 148 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 59.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 45 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 169 micro
-
β-karotin 403 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 25 micro
Összesen
97
kcal
Hozzávalók
A húshoz
-
6 db csirkecomb
-
2 ek kacsazsír
-
2 szál rozmaring
-
4 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
A körethez
-
3 bögre rizs
-
2 ek kacsazsír
-
2 közepes db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
2 dl alaplé
A csirke alapléhez
-
4 közepes db sárgarépa
-
2 közepes db fehérrépa
-
1 közepes db zeller
-
1 közepes db vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 teáskanál gyömbérpor
-
bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
2 l víz
Elkészítés
A húshoz
- Az egész combokat feltesszük annyi hideg vízben, hogy a zöldségekkel együtt ellepje. A felforrás után, ha kell, lehabozzuk. Főzzük, mintha húslevest készítenénk (kb. 30 perc). A félig puhult csirkecombokat kiszedjük, a leves alatt takarékra vesszük a lángot.
- Egy tepsit a kacsazsírral kikenünk, elhelyezzük benne a húsokat, bőrükkel felfelé. Kicsit megsózzuk őket, majd a Hoisin szósszal egyenként bekenjük. Melléjük teszünk pár gerezd fokhagymát és a rozmaring ágakat.
- A 170 fokra előmelegített sütőbe, alsó-felső sütéssel (légkeverés nélkül) behelyezzük. Letakarni nem szabad.
- Kb. 45 pec után felvesszük a hőfokot 220 fokra, és további 10 percig pirítjuk. Akinek nincs hőszabályzója, addig süsse az alacsonyabb hőfokon, míg szemmel láthatóan nem kezd el hólyagosodni, "mozogni" a hús tetején a szósz bevonat. Akkor lehet feljebb venni a hőmérsékletet, és pirítani a tetejét. Szemmel látható, ahogyan kérgesedik a tetején a bevonat.
A körethez
- A nagy fej vöröshagymát apróra vágjuk, reszeljük, daráljuk, kinek mi a lehetősége.
- A kacsazsírt felolvasztjuk, a hagymát és a zúzott fokhagymát beletesszük, és szokásos módon dinszteljük. Sózzuk, borsozzuk, ha van kéznél, petrezselyemzöldet aprítunk bele.
- Mikor a hagyma már levet eresztett, mégis kezd elszíneződni (üvegessé válik), hozzáadjuk a rizst. (Én soha nem mosom meg, csak átválogatom azt.) Kevergetés mellett dinszteljük tovább.
- Mikor már szemmel láthatóan "vízhiánya van", a húslevesből adunk hozzá 1-2 merőkanállal. Elkeverjük, lefedjük, kis lángon főzzük tovább. Ha szükséges, még adunk hozzá a levesből.
- Mikor a rizs már félig megfőtt (a térfogata megduplázódott), hozzáöntjük a 2 doboz babot a levével együtt. Fedő alatt, lassú tűzön készre főzzük (2x-3x azért megkavarjuk). Hagyjuk pihenni fedő alatt.
A csirke alapléhez
- A húsleves a klasszikus recept szerint fő, csak a csirkecombokat nem főzzük benne a teljes puhulásig.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40x40
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 44
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 4448
- Feltöltés dátuma: 2015. május 25.
Ajánló
A pirosra sült csirkecomb mellé köretnek a babos rizst kínálom. Aki szereti a csípőset, csili szósszal megkínálhatja az ételt. Mint máskor is, a visszamaradt húslevest leszűröm, levestésztával befőzöm, és kiteljesítem vele az étkezést.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Robág Etnel
14 recept
Egyszerű, hozzáférhető alapanyagokból akartam laktató, különleges ebédet készíteni, ez lett belőle.