r
Nosalty Logó

Pekándiós-mandulás süti

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gréti
Pekándiós-mandulás süti
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

644
Kalória
6.9g
Fehérje
74.1g
Szénhidrátok
38.3g
Zsír
23.4g
Víz
103.6g
Koleszterin
6.1g
Rost
44.4g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 644 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 5144 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 440 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    38.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    592.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    272 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.1 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    23.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    258 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    254 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 644 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.9 g

Zsír

  • Összesen
    306.4 g
  • Telített zsírsav
    153 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    829 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4737.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    1136 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    597 mg
  • Foszfor
    2174 mg
  • Nátrium
    719 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    593 g
  • Cukor
    355 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

Víz

  • Összesen
    186.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2068 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    354 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2029 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    487 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    912 micro
Összesen 5144 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    26.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    406.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.9 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    16 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 440 kcal

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt és béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
  2. Egy kisebb tálban szitáljuk össze a lisztet, a sütőport és egy teáskanál sót.
  3. Mixer gépbe keverjünk simára egy csésze barna cukrot, a vaníliás cukor felét vajjal, kb. 2-3 perc, majd adjuk hozzá a tojást és folytassuk a keverést még két percig.
  4. További keverés mellett adagoljuk a száraz alapanyagokat a keverőtálba, míg sima tésztát nem kapunk.
  5. Formázzunk kerek sütiket a tésztából, helyezzük a gömböket a sütőpapírra, tenyerünkkel lapítsuk le őket és ujjunkkal egyenként készítsünk mélyedéseket a tetejükre.
  6. Habosítsuk fel a tejszínt egy csipet sóval, 1 ek. vaníliás cukorral és a maradék barna cukorral, ebbe forgassuk bele a darált (inkább tört) diót vagy mandulát.
  7. Ezzel a krémmel töltsük meg a sütik mélyedéseit, kb. egy csapott teáskanálnyi jut mindegyikbe. Tetejükre helyezhetünk 1-1 szem mandulát vagy diót, de szeletelt mandulával is megszórhatjuk.
  8. 8-10 perc sütés elegendő lesz ahhoz, hogy a sütik karimája enyhén barnás árnyalatot kapjon, ekkor vegyük ki a sütőből. Két-három percig hagyjuk a tepsibe, majd óvatosan helyezzük tálra vagy dobozba. Letakarva napokig eláll.
  9. Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 42x40x4

Mindig bajban van az ember, mivel kínálja meg vacsora vendégeit, ameddig ténylegesen asztalhoz ülnek. Sőt, ha az iskolában arra kérik a kedves szülőket, hogy küldjenek be valamilyen, gyorsan ehető sütit, akkor is hasonló problémába ütközünk. Ez az eredetileg pekándióból készülő süti egyszerű és nagyszerű ezekre az alkalmakra. Amerikai származása miatt a közelgő Halloweenre is nagyszerű!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Ciniminis keksz

Hatalmas rajongói vagyunk a hagyományos csokidarabkás keksznek, de ez a fahéjas-fehércsokis talán még nagyobb kedvencünk lett. A kívül ropogós, belül szaftos fahéjas sütik önmagukban ...

Rosanics Petra

Stollenkeksz

A német gyümölcskenyér, a hófödte, marcipánnal töltött stollen születik újjá, mégpedig egy tenyérnyi keksz képében. Impozáns ajándékként vagy az ünnepi süteményes tál ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!