r
Nosalty Logó

Pavlova tortácskák meggyszósszal és csokiöntettel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sylvia Gasztro Angyal
Pavlova tortácskák meggyszósszal és csokiöntettel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
120 °C
  • 2% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A habcsókhoz

A meggyszószhoz

A habos réteghez

A csokimázhoz

Összesen 1037 kcal
  • 2% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A habcsókhoz

A meggyszószhoz

A habos réteghez

A csokimázhoz

Összesen 4148 kcal
  • 2% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A habcsókhoz

A meggyszószhoz

A habos réteghez

A csokimázhoz

Összesen 227 kcal
  • 2% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    54 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    341.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.9 g
  • Cukor
    121 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    241.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    538 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    457 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    971 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 1037 kcal
  • 2% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.5 g

Zsír

  • Összesen
    216.2 g
  • Telített zsírsav
    134 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    656 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1367.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    342 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    328 mg
  • Nátrium
    544 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    539.4 g
  • Cukor
    483 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    967.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1829 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3882 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    383 micro
Összesen 4148 kcal
  • 2% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    74.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    18 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    53 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    213 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 227 kcal

Hozzávalók

A habcsókhoz

A meggyszószhoz

A habos réteghez

A csokimázhoz

Elkészítés

A habcsókhoz

  1. A sütőt melegítsük elő kb. 140 fokra.
  2. Óvatosan válasszuk ketté a tojásfehérjéket a sárgájától. Ha a sárgájából egy kevés is belefolyik, már nem lehet olyan keményre felverni.
  3. Verjük habbá a tojásfehérjéket, és kanalanként adagoljuk hozzá a cukrot. Minden egyes kanál után, jó alaposan tovább verve, így a hab egyre keményebb lesz.
  4. Hozzáadjuk az almaecetet és a vanília aromát is. Addig kell verni, amíg a cukor szépen elolvad, és szép fényes, kemény habot nem kapunk. Az étkezési keményítőt a hab tetejére szitáljuk, és lazán beleforgatjuk.
  5. Egy gáztepsibe sütőpapírt helyezünk, és a masszából teszünk körülbelül 8 centiméter átmérőjű halmokat (körülbelül 7-8 darab lesz ebből az adagból). Kezdjük sütni, majd 5-10 perc után mérsékeljük 120 fokra a sütő hőfokát, és süssük még egy órát. Amikor már halvány vajszínű, és kemény a felülete, akkor van készen. A sütés folyamata alatt ne nyitogassuk a sütő ajtaját!
  6. Amikor befejeződött a sütés, a sütőajtót nyitott állapotban hagyjuk, egy fakanállal támasszuk ki, és így várjuk meg, míg teljesen kihűlnek a tortácskák. (Ez az idő legalább 2-3 óra legyen.) Amikor teljesen kihűlt, akkor ideje, hogy "feldíszítsük" a pavlováinkat! :)

A meggyszószhoz

  1. A meggyszószhoz a meggyet egy edénybe tesszük, és kevés, körülbelül 1-1,5 dl vízzel néhány perc alatt felforraljuk. Cukorral ízesítjük ízlés szerint, és az étkezési keményítőt kevés vízzel kikeverjük, majd a forrásban lévő meggyhez adjuk. Egy perc alatt összefőzzük, és készen is van.

A habos réteghez

  1. A habtejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval.

A csokimázhoz

  1. A csokimázhoz a hozzávalókat tegyük egy lábasba, és addig főzzük, amíg a vaj és a cukor elolvad, majd hűlni hagyjuk.
  • Sütés hőfoka: 120 °C
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1993
  • Feltöltés dátuma: 2017. január 18.

Ajánló

A desszertünket csak közvetlenül szervírozás előtt állítsuk össze: tegyünk egy mini pavlovát egy tányér közepére, locsoljuk meg kevés csokiöntettel, kanalazzunk rá tejszínhabot, majd meggyszószt. A végén még egy pici csokiöntettel díszítsük. Isteni összhatás, érdemes rögtön nekiállni az elkészítésnek!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pavlova tortácskák meggyszósszal és csokiöntettel
Sylvia Gasztro Angyal 114 recept

Ropogós kéreg alatt ragacsos-puha hab, ez a titka ennek a sütinek. Erre jön egy lágy habtejszínréteg, és gyümölcs ékesedik koronaként a tetején. Csokiöntettel meglocsolva isteni desszert.

Hozzávalók

A habcsókhoz

A meggyszószhoz

A habos réteghez

A csokimázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...