r
Nosalty Logó

Pavlova torta tejszínkrémmel és nyári gyümölcsökkel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
Pavlova torta tejszínkrémmel és nyári gyümölcsökkel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
110 °C
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Pavlova

Tejszínkrém

Összeállítás

Összesen 457 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Pavlova

Tejszínkrém

Összeállítás

Összesen 2736 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Pavlova

Tejszínkrém

Összeállítás

Összesen 191 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    252.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.6 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    132 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    157 micro
Összesen 457 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.6 g

Zsír

  • Összesen
    117.9 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    333 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1514 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    349 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    163 mg
  • Foszfor
    570 mg
  • Nátrium
    380 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    405.7 g
  • Cukor
    349 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    791.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    890 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    128 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    822 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    779 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    939 micro
Összesen 2736 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    105.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 191 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Pavlova

Tejszínkrém

Összeállítás

Elkészítés

Pavlova

  1. Melegítsük elő a sütőt 170°C-ra.
  2. Helyezzük a szobahőmérsékletű tojásfehérjéket a keverőüstbe, és egy csipet sóval kezdjük el habbá verni.
  3. Miközben alacsony sebességgel verjük a habot, fokozatosan hozzáadjuk a hideg vizet. Ugyanígy járunk el a cukorral is, majd növeljük a gép sebességet, és addig keverjük a habot, amíg a habverő végén szép íves és merev habcsúcs lesz.
  4. Ezután óvatosan forgassuk hozzá a vaníliaaromát, az ecet és a kukoricakeményítőt.
  5. Egy 20 centi átmérőjű tortaforma aljának segítségével rajzoljunk kört a sütőpapírra, és helyezzük gáztepsire. A kör közepére halmozzuk a habot, majd spatula segítségével egyengessük el és formázzuk.
  6. Az előmelegített sütőt visszavesszük 110°C fokra, és így sütjük 45-50 percig a habcsókot, míg enyhén halványbarnás színűvé válik. Ezután 80-90 °C fokon 30-40 percig szárítjuk. Amikor ez letelt, kapcsoljuk ki a sütőt, és (ajtónyitogatás nélkül) hagyjuk benne kihűlni a habcsókot.
  7. A pavlova közepe kicsit beesik, ebbe kanalazhatjuk majd a tejszínkémet. A külső szélén lehetnek kis repedések, ez sem a világvége, hagyni kell teljesen kihűlni sütés után. Akkor jó, ha a belseje kissé ragacsos és puha.

Tejszínkrém

  1. A tejszínt közepesen kemény habbá verjük a porcukorral. Vaníliával és lime héjával ízesítjük.

Összeállítás

  1. A kihűlt habcsók közepébe kanalazzuk a tejszínkrémet, nem baj ha ki-/lefolyik, jól mutat majd tálaláskor. Az epreket szeletekre vágjuk, a pisztáciát összemorzsoljuk, a passiógyümölcs magjait kikanalazzuk, és a többi gyümölccsel együtt, rusztikusan a torta tetejére halmozzuk.
  2. Frissen reszelünk rá limehéjat, és már kész is - egy könnyed nyári vacsora után tökéletes befejezés.
  • Sütés hőfoka: 110 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 22854
  • Feltöltés dátuma: 2020. július 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pavlova torta tejszínkrémmel és nyári gyümölcsökkel
Gerzsenyi Flóra 415 recept

A habcsókok királya a tejszínnel és bogyós gyümölcsökkel megkoronázott Pavlova torta. Ez az egyik kedvenc desszertünk, nálunk mindenki hatalmas rajongója, bármilyen formában készüljön is - egyszerűen odáig vagyunk a kinézetéért, az ízvilágáért és a  benne lévő textúrákért. A többi habcsókkal ellentétben a Pavlova ecettel és kukoricakeményítővel készül, tehát a végeredmény kívülről ropogós, belül pedig kissé ragacsos és puha. Tejszínkrémmel, valamint változatos, leginkább bogyós gyümölcsökkel tálalják, hiszen a savanykásabb gyümölcsök kitűnő kontrasztot alkotnak az édes habcsókkal. A mutatós desszert nevét Anna Pavlováról, korának legnagyobb balerinájáról kapta, aki az 1920-as években a világ minden táján fellépett. Azt viszont senki nem tudja pontosan, hogy maga a receptúra Ausztráliából vagy Új-Zélandról származik-e. Az új-zélandiak szerint egy országukbeli nagynevű séf alkotta meg, amihez az inspirációt a művésznő balettszoknyája, azaz tütüje adta. Az ausztrálok legendás verziója szerint viszont egy nyugat-ausztráliai étterem vendége állapította meg a desszertet megkóstolva, hogy az olyan könnyed, mint az orosz művésznő. Egy biztos: a desszert megálmodójának múzsája Anna volt.

Hozzávalók

Pavlova

Tejszínkrém

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...