Pavlova torta tejszínkrémmel és nyári gyümölcsökkel
- 3% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 9% Zsír
Pavlova
-
25g tojásfehérje13 kcal
-
0g só0 kcal
-
8g víz0 kcal
-
47g cukor181 kcal
-
0g fehérborecet0 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
-
13 kcal
Tejszínkrém
-
50g habtejszín146 kcal
-
2g porcukor9 kcal
-
0 kcal
-
0g lime héja0 kcal
Összeállítás
- 3% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 9% Zsír
Pavlova
-
150g tojásfehérje78 kcal
-
0g só0 kcal
-
50g víz0 kcal
-
280g cukor1084 kcal
-
0g fehérborecet0 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
-
76 kcal
Tejszínkrém
-
300g habtejszín876 kcal
-
14g porcukor54 kcal
-
0 kcal
-
2g lime héja1 kcal
Összeállítás
- 3% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 9% Zsír
Pavlova
-
10.5g tojásfehérje5 kcal
-
0g só0 kcal
-
3.5g víz0 kcal
-
19.6g cukor76 kcal
-
0g fehérborecet0 kcal
-
0.3g vaníliaaroma0 kcal
-
1.4g kukoricakeményítő5 kcal
Tejszínkrém
-
21g habtejszín61 kcal
-
1g porcukor4 kcal
-
0 kcal
-
0.1g lime héja0 kcal
Összeállítás
- 3% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 19.7 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 252.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 95 mg
-
Nátrium 63 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 67.6 g
-
Cukor 58 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 132 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 148 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 137 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 130 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 157 micro
- 3% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 38.6 g
Zsír
-
Összesen 117.9 g
-
Telített zsírsav 61 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 333 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1514 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 349 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 163 mg
-
Foszfor 570 mg
-
Nátrium 380 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 405.7 g
-
Cukor 349 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 791.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 890 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 128 mg
-
D vitamin: 69 micro
-
K vitamin: 56 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 108 micro
-
Kolin: 125 mg
-
Retinol - A vitamin: 822 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 779 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 939 micro
- 3% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.7 g
Zsír
-
Összesen 8.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 105.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 40 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.4 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 55.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 62 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 57 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 54 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 66 micro
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Pavlova
-
1 csipet só
-
50 ml víz
-
280 g cukor
-
1 teáskanál vaníliaaroma
-
1 púpozott ek kukoricakeményítő
Tejszínkrém
-
3 dl habtejszín
-
2 ek porcukor
-
2 csepp vanília kivonat
-
1 lime-ból nyert lime héja
Összeállítás
-
100 g málna
-
150 g áfonya
-
100 g cseresznye
-
2 közepes db maracuja
-
100 g eper
Elkészítés
Pavlova
- Melegítsük elő a sütőt 170°C-ra.
- Helyezzük a szobahőmérsékletű tojásfehérjéket a keverőüstbe, és egy csipet sóval kezdjük el habbá verni.
- Miközben alacsony sebességgel verjük a habot, fokozatosan hozzáadjuk a hideg vizet. Ugyanígy járunk el a cukorral is, majd növeljük a gép sebességet, és addig keverjük a habot, amíg a habverő végén szép íves és merev habcsúcs lesz.
- Ezután óvatosan forgassuk hozzá a vaníliaaromát, az ecet és a kukoricakeményítőt.
- Egy 20 centi átmérőjű tortaforma aljának segítségével rajzoljunk kört a sütőpapírra, és helyezzük gáztepsire. A kör közepére halmozzuk a habot, majd spatula segítségével egyengessük el és formázzuk.
- Az előmelegített sütőt visszavesszük 110°C fokra, és így sütjük 45-50 percig a habcsókot, míg enyhén halványbarnás színűvé válik. Ezután 80-90 °C fokon 30-40 percig szárítjuk. Amikor ez letelt, kapcsoljuk ki a sütőt, és (ajtónyitogatás nélkül) hagyjuk benne kihűlni a habcsókot.
- A pavlova közepe kicsit beesik, ebbe kanalazhatjuk majd a tejszínkémet. A külső szélén lehetnek kis repedések, ez sem a világvége, hagyni kell teljesen kihűlni sütés után. Akkor jó, ha a belseje kissé ragacsos és puha.
Tejszínkrém
- A tejszínt közepesen kemény habbá verjük a porcukorral. Vaníliával és lime héjával ízesítjük.
Összeállítás
- A kihűlt habcsók közepébe kanalazzuk a tejszínkrémet, nem baj ha ki-/lefolyik, jól mutat majd tálaláskor. Az epreket szeletekre vágjuk, a pisztáciát összemorzsoljuk, a passiógyümölcs magjait kikanalazzuk, és a többi gyümölccsel együtt, rusztikusan a torta tetejére halmozzuk.
- Frissen reszelünk rá limehéjat, és már kész is - egy könnyed nyári vacsora után tökéletes befejezés.
- Sütés hőfoka: 110 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 120 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 72
- Tegnapi nézettség: 7
- 7 napos nézettség: 18
- Össznézettség: 22854
- Feltöltés dátuma: 2020. július 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
A habcsókok királya a tejszínnel és bogyós gyümölcsökkel megkoronázott Pavlova torta. Ez az egyik kedvenc desszertünk, nálunk mindenki hatalmas rajongója, bármilyen formában készüljön is - egyszerűen odáig vagyunk a kinézetéért, az ízvilágáért és a benne lévő textúrákért. A többi habcsókkal ellentétben a Pavlova ecettel és kukoricakeményítővel készül, tehát a végeredmény kívülről ropogós, belül pedig kissé ragacsos és puha. Tejszínkrémmel, valamint változatos, leginkább bogyós gyümölcsökkel tálalják, hiszen a savanykásabb gyümölcsök kitűnő kontrasztot alkotnak az édes habcsókkal. A mutatós desszert nevét Anna Pavlováról, korának legnagyobb balerinájáról kapta, aki az 1920-as években a világ minden táján fellépett. Azt viszont senki nem tudja pontosan, hogy maga a receptúra Ausztráliából vagy Új-Zélandról származik-e. Az új-zélandiak szerint egy országukbeli nagynevű séf alkotta meg, amihez az inspirációt a művésznő balettszoknyája, azaz tütüje adta. Az ausztrálok legendás verziója szerint viszont egy nyugat-ausztráliai étterem vendége állapította meg a desszertet megkóstolva, hogy az olyan könnyed, mint az orosz művésznő. Egy biztos: a desszert megálmodójának múzsája Anna volt.