Pavlova csokoládés és gesztenyés krémmel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gizi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
90 °C
- 5% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 17% Zsír
Pavlova 24 cm-es
-
20g tojásfehérje10 kcal
-
33g porcukor129 kcal
-
10 kcal
-
0g ecet0 kcal
-
0g só0 kcal
Pavlova 10 és 20 cm-es
-
33g tojásfehérje17 kcal
-
33g porcukor129 kcal
-
13 kcal
-
0g ecet0 kcal
-
0g só0 kcal
Csokoládés krém
-
17g étcsokoládé91 kcal
-
58g mascarpone236 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
13 kcal
-
17g habtejszín49 kcal
Gesztenyés krém
-
33g gesztenyemassza60 kcal
-
25g mascarpone101 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
13 kcal
-
17g habtejszín49 kcal
Összesen
1114
kcal
- 5% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 17% Zsír
Pavlova 24 cm-es
-
120g tojásfehérje62 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
57 kcal
-
1g ecet0 kcal
-
0g só0 kcal
Pavlova 10 és 20 cm-es
-
200g tojásfehérje104 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
76 kcal
-
1g ecet0 kcal
-
0g só0 kcal
Csokoládés krém
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
350g mascarpone1414 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
Gesztenyés krém
-
200g gesztenyemassza358 kcal
-
150g mascarpone606 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
Összesen
6671
kcal
- 5% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 17% Zsír
Pavlova 24 cm-es
-
5.7g tojásfehérje3 kcal
-
9.5g porcukor37 kcal
-
0.7g étkezési keményítő3 kcal
-
0g ecet0 kcal
-
0g só0 kcal
Pavlova 10 és 20 cm-es
-
9.5g tojásfehérje5 kcal
-
9.5g porcukor37 kcal
-
4 kcal
-
0g ecet0 kcal
-
0g só0 kcal
Csokoládés krém
-
4.8g étcsokoládé26 kcal
-
16.7g mascarpone67 kcal
-
7.2g porcukor28 kcal
-
4 kcal
-
4.8g habtejszín14 kcal
Gesztenyés krém
-
9.5g gesztenyemassza17 kcal
-
7.2g mascarpone29 kcal
-
7.2g porcukor28 kcal
-
4 kcal
-
4.8g habtejszín14 kcal
Összesen
320
kcal
- 5% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.9 g
Zsír
-
Összesen 50.1 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 253.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 63 mg
-
Nátrium 106 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 152.5 g
-
Cukor 132 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 68.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 93 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 91 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
1114
kcal
- 5% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 83.2 g
Zsír
-
Összesen 300.7 g
-
Telített zsírsav 72 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 230 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1523 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 73 mg
-
Kálcium 225 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 196 mg
-
Foszfor 381 mg
-
Nátrium 634 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 915.2 g
-
Cukor 795 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 413.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 560 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 548 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 146 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 31 micro
Összesen
6671
kcal
- 5% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 14.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 72.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 18 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.6 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 19.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
320
kcal
Hozzávalók
Pavlova 24 cm-es
-
3 db tojásfehérje
-
20 dkg porcukor
-
1 ek étkezési keményítő
-
1 csipet só
Pavlova 10 és 20 cm-es
-
5 db tojásfehérje
-
20 dkg porcukor
-
1 púpozott ek étkezési keményítő
-
1 csipet só
Csokoládés krém
-
35 dkg mascarpone
-
15 dkg porcukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
1 dl habtejszín
Gesztenyés krém
-
20 dkg gesztenyemassza
-
15 dkg mascarpone
-
15 dkg porcukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
1 dl habtejszín
Elkészítés
Pavlova 24 cm-es
- A tojásfehérjét tegyük bele egy keverőtálba, majd szórjuk meg egy csipet sóval, és robotgéppel kezdjük el habbá verni. Amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett kanalazzuk hozzá a porcukrot.
- Ezután addig keverjük, míg majdnem teljesen kemény habot kapunk. Ekkor állandó keverés mellett először csorgassuk hozzá az ecetet, majd apránként szórjuk bele a keményítőt. Végül keverjük még 1-2 percig, hogy jó kemény habot kapjunk.
- Egy sütőpapírra kanalazzuk rá a kemény habot, majd formázzunk egy kb. 24 cm-es kört. (a közepétől kicsit húzzuk a széle felé a habot, hogy egy kisebb mélyedés legyen)
- Helyezzük be kb. 100 fokra előmelegített sütőbe, majd szárítsuk 60 percig. Ezután kapcsoljuk le a sütőt, és hagyjuk csukott ajtónál még 30 percig száradni. (Én légkeverésnél 100 fokon szárítottam 50 percig, majd csukott ajtónál hagytam tovább száradni)
- Ezután vegyük ki a sütőből, majd óvatosan emeljük le a sütőpapírról, helyezzük rácsra, és hűtsük ki egészen.
Pavlova 10 és 20 cm-es
- A két kisebb habcsók laphoz a tojásfehérjét tegyük bele egy keverőtálba, majd szórjuk meg egy csipet sóval, és robotgéppel kezdjük el habbá verni. Amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett adjuk hozzá a porcukrot.
- Ezután addig keverjük, míg majdnem teljesen kemény habot kapunk. Ekkor állandó keverés mellett először csorgassuk hozzá az ecetet, majd apránként szórjuk bele a keményítőt. Végül keverjük még 1-2 percig, hogy jó kemény habot kapjunk.
- Egy sütőpapírra rajzoljunk egy 20 cm-es, és egy 10 cm-es kört, majd elosztva kanalazzuk rá a kemény habot, és formázzuk meg.
- Helyezzük be kb. 100 fokra előmelegített sütőbe, majd szárítsuk 60 percig. Ezután kapcsoljuk le a sütőt, és hagyjuk csukott ajtónál még 30 percig száradni. (Én légkeverésnél 100 fokon szárítottam 50 percig, majd csukott ajtónál hagytam tovább száradni)
- Ezután vegyük ki a sütőből, majd óvatosan emeljük le mindkettőt a sütőpapírról, helyezzük rácsra, és hűtsük ki egészen.
Csokoládés krém
- A csokoládét gőzfürdő fölött olvasszuk fel, majd hűtsük vissza. A mascarponéhoz adjuk hozzá a porcukrot, és a vaníliás cukrot, majd keverjük simára.
- Ezután csorgassuk hozzá a felolvasztott, de kihűlt csokoládét, majd szintén keverjük alaposan össze. A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd adjuk hozzá a csokoládékrémhez, és keverjük, forgassuk óvatosan össze.
Gesztenyés krém
- A gesztenyemasszát nyomjuk át krumplinyomón, vagy villával nyomkodjuk össze. Ezután adjuk hozzá a mascarponét, a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd keverjük simára.
- A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd adjuk hozzá a gesztenyés krémhez és óvatosan keverjük, forgassuk össze. A 24 cm-es habcsóklapot helyezzük rá egy tálcára, majd kanalazzuk rá a csokoládés krém 2/3 részét.
- Ezután helyezzük rá a 20 cm-es habcsóklapot, majd kanalazzuk rá a gesztenyés krémet. Végül helyezzük rá a 10 cm-es habcsóklapot, majd kanalazzuk rá a maradék csokoládékrémet.
- Ezután ízlés szerint csorgassuk meg olvasztott csokoládéval, majd helyezzünk rá pár kocka csokoládét. Tálalás előtt éles késsel, ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 90 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 180 perc
- Receptkönyvben: 9
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 588
- Feltöltés dátuma: 2021. december 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Gizi
379 recept