r
Nosalty Logó

Patkókalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Juci
Patkókalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 9% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 823 kcal
  • 9% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 8236 kcal
  • 9% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 326 kcal
  • 9% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1192.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    814 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 823 kcal
  • 9% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    182.4 g

Zsír

  • Összesen
    233 g
  • Telített zsírsav
    135 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    718 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11927.2 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    531 mg
  • Kálcium
    898 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    361 mg
  • Foszfor
    1944 mg
  • Nátrium
    8144 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1324.2 g
  • Cukor
    174 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    290.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1787 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    813 micro
  • Kolin:
    361 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1755 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    395 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    513 micro
Összesen 8236 kcal
  • 9% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    472.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    323 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 326 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Beletesszük a kétféle lisztet a robotgép táljába. Hozzátesszük a cukrot, a sót és a tej felét.
  2. Az 1 dl tejben és pici cukorral felfuttatott élesztőt. (az 5 dl-ből vesszük el), olvasztott vajat. Elkezdjük keverni a gép dagasztáshoz való lapátkájával.
  3. Fokozatosan hozzáöntjük a maradék tejet addig, míg lágy, szép sima tésztát nem kapunk. Ha kevés lenne a tej, még öntünk hozzá egy kicsit.
  4. Kivesszük a keverőtálból, és egy nagy tálba beletesszük, amiben a duplájára kelhet meleg helyen (pl. napon) fél óra-40 perc (télen kályha teteje). De lehet légkeveréses sütőben is keleszteni, a legkisebb hőfokon 5 percre előmelegítjük, és elzárjuk.
  5. Ha megkelt, három egyenlő részre osztjuk, és hosszúkás rudakat sodrunk belőle, amiket összefonunk. (Én mérlegre szoktam tenni a rúdnak valókat, és hol ebből, hol abból csípek le, hogy egyforma legyen.)
  6. Miután összefontuk, egy szögletes tepsibe tesszük patkó alakban. A közepébe egy hőálló bögrét teszünk, hogy ne süljön össze. Még egyszer a duplájára kelesztjük (fél óra ,40 perc újra).
  7. Ha megkelt, a tetejét megkenjük a felvert tojással, és enyhén megszórjuk kristálycukorral.
  8. Előmelegített sütőben sütjük. (Az én sütőm extra gyorsan süt, nekem kb. 20 perc alatt megsült, de ez más sütőben több lehet.)
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3059
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 29.

Ajánló

Vajjal, finom házilag főzött narancslekvárral (azt is megírom hamarosan), vagy Húsvétkor sonkával, sajttal, tojással mennyei. Persze bármi más lekvár is tökéletes, csak az én férjem kedvence a narancslekvár.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Most Húsvétra kerestem kalácsreceptet, és többől gyúrtam Őt! Véletlenül dupla adag vajat tettem bele. Hát nem ártott neki :). Nagyon nagy sikere lett. Így ezentúl is dupla adag vajjal fogom csinálni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...