r
Nosalty Logó

Patisszonos lecsó rizzsel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Dóri
Patisszonos lecsó rizzsel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 898 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3591 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 100 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    23.4 g

Zsír

  • Összesen
    43 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1332.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    250 mg
  • Nátrium
    873 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    573.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    221 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    327 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    302 micro
  • β-karotin
    1940 micro
  • β-crypt
    76 micro
  • Likopin
    6433 micro
  • Lut-zea
    3483 micro
Összesen 898 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    93.5 g

Zsír

  • Összesen
    172 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5331 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    331 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    401 mg
  • Foszfor
    999 mg
  • Nátrium
    3493 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    428.9 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    2292.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    710 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    882 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    161 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1308 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1206 micro
  • β-karotin
    7759 micro
  • β-crypt
    305 micro
  • Likopin
    25730 micro
  • Lut-zea
    13931 micro
Összesen 3591 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    216 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    715 micro
  • Lut-zea
    387 micro
Összesen 100 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A patiszont hámozzuk meg, magozzuk ki, húsát vágjuk kis kockákra.
  2. A paprikát csumázzuk ki, karikázzuk fel.
  3. A paradicsomot, hagymát vágjuk kis kockákra.
  4. Kevás olajon pároljuk üvegesre a hagymát. Adjuk hozzá a pirospaprikát és öntsük fel egy kevés vízzel.
  5. Adjuk hozzá a patiszont, a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és hagyjuk puhulni egy pár percig.
  6. Adjuk hozzá a paprikát is. Ha szükséges, adjunk hozzá egy kevés vizet. Ha már félig megpuhultak a zöldségek, mehet bele a paradicsom és a felkarikázott kolbász is. Pároljuk még pár percig és tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 105
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 31768
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 13.

Ajánló

Természetesen patiszon helyett lehet tökből, cukkiniből és padlizsánból is készíteni, vagy akár vegyesen is. Én párolt rizzsel tálaltam, de lehet a lecsót tojással is gazdagítani és friss kenyérrel fogyasztani.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Semmi különleges sztori nem kapcsolódik hozzá...Egyszerű, finom, gyors, a család nagyon szereti.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek