r
Nosalty Logó

Patisszonos lecsó rizzsel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Dóri
Patisszonos lecsó rizzsel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 898 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3591 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 100 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    23.4 g

Zsír

  • Összesen
    43 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1332.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    250 mg
  • Nátrium
    873 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    573.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    221 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    327 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    302 micro
  • β-karotin
    1940 micro
  • β-crypt
    76 micro
  • Likopin
    6433 micro
  • Lut-zea
    3483 micro
Összesen 898 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    93.5 g

Zsír

  • Összesen
    172 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5331 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    331 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    401 mg
  • Foszfor
    999 mg
  • Nátrium
    3493 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    428.9 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    2292.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    710 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    882 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    161 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1308 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1206 micro
  • β-karotin
    7759 micro
  • β-crypt
    305 micro
  • Likopin
    25730 micro
  • Lut-zea
    13931 micro
Összesen 3591 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    216 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    715 micro
  • Lut-zea
    387 micro
Összesen 100 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A patiszont hámozzuk meg, magozzuk ki, húsát vágjuk kis kockákra.
  2. A paprikát csumázzuk ki, karikázzuk fel.
  3. A paradicsomot, hagymát vágjuk kis kockákra.
  4. Kevás olajon pároljuk üvegesre a hagymát. Adjuk hozzá a pirospaprikát és öntsük fel egy kevés vízzel.
  5. Adjuk hozzá a patiszont, a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és hagyjuk puhulni egy pár percig.
  6. Adjuk hozzá a paprikát is. Ha szükséges, adjunk hozzá egy kevés vizet. Ha már félig megpuhultak a zöldségek, mehet bele a paradicsom és a felkarikázott kolbász is. Pároljuk még pár percig és tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 105
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 31779
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 13.

Ajánló

Természetesen patiszon helyett lehet tökből, cukkiniből és padlizsánból is készíteni, vagy akár vegyesen is. Én párolt rizzsel tálaltam, de lehet a lecsót tojással is gazdagítani és friss kenyérrel fogyasztani.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Semmi különleges sztori nem kapcsolódik hozzá...Egyszerű, finom, gyors, a család nagyon szereti.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...