r
Nosalty Logó

Patisszonos rakottas

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
La fée de cuisine
Patisszonos rakottas
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 705 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2824 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 114 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.9 g

Zsír

  • Összesen
    60.2 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2189.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    598 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    467 mg
  • Nátrium
    996 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    391.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    400 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    192 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    332 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    794 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3865 micro
Összesen 705 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.7 g

Zsír

  • Összesen
    240.9 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    840 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8757.7 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    2391 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    317 mg
  • Foszfor
    1866 mg
  • Nátrium
    3984 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.4 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1567.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1598 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    186 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    769 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    340 micro
  • Kolin:
    345 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1329 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3176 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15460 micro
Összesen 2824 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    353.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    624 micro
Összesen 114 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először is a patisszont jól lemossuk, majd vékonyan lehámozzuk a héját. Amikor ezzel megvagyunk, elfelezzük, és egy gyalu segítségével nagyon vékony szeletekre szeleteljük.
  2. A lila hagymát és a fokhagymát felkarikázzuk. A petrezselymet lemossuk, majd felaprítjuk.
  3. Egy kis olajon megpirítjuk a felkarikázott virslit. A tojást és a tejszínt jól összekeverjük.
  4. A sütőformát kikenjük olajjal, majd belehelyezzük a patisszon-szeleteket, majd sóval és borssal hintjük meg. Erre következik majd a petrezselyem és a virsli. Végezetül egy teáskanál segítségével tejfölt kanalazunk elszórtan a patisszon-szeletekre, erre következik majd az újabb réteg, amivel ugyanígy járunk el.
  5. Amikor elérkezik az utolsó réteg, akkor azt is ízesítjük, majd leöntjük a tojásos tejszínnel, és reszelt sajttal hintjük meg.
  6. 180 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 16 alkalommal
  • Receptkönyvben: 103
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 13927
  • Feltöltés dátuma: 2016. július 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
La fée de cuisine 122 recept

Az idén nagyon sok patisszon, vagy ahogy mi nevezzük, csillagtök növekszik a kertünkben. Ez egy nagyon jól fűszerezhető és kalóriaszegény zöldségféle, és számos felhasználási lehetőséget rejt magában. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...