r
Nosalty Logó

Patata d'Olot

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Patata d'Olot
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A raguhoz

A krumplihoz

Összesen 764 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A raguhoz

A krumplihoz

Összesen 3823 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A raguhoz

A krumplihoz

Összesen 134 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    28.2 g

Zsír

  • Összesen
    40.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    924.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    364 mg
  • Nátrium
    291 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    288.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    192 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    121 micro
  • β-karotin
    591 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    3088 micro
  • Lut-zea
    358 micro
Összesen 764 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    141 g

Zsír

  • Összesen
    202.5 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    903 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4621.1 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    255 mg
  • Kálcium
    659 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    383 mg
  • Foszfor
    1818 mg
  • Nátrium
    1454 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    339.5 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1444.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    614 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    57 mg
  • C vitamin:
    184 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    438 micro
  • Kolin:
    962 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    606 micro
  • β-karotin
    2956 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    15438 micro
  • Lut-zea
    1791 micro
Összesen 3823 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    547 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 134 kcal

Hozzávalók

A raguhoz

A krumplihoz

Elkészítés

A raguhoz

  1. Az olajat felforrósítjuk, és megpirítjuk rajta a finomra vágott hagymát és fokhagymát.
  2. Hozzáadjuk a húst, és kicsit lepirítjuk. Mehet mellé a kis kockára vágott paradicsom, az alaplé és a bor, valamit az összes fűszer. Közepes lángon főzzük fél órán át, míg a hús meg nem puhul, és a paradicsom szét nem fő. Akkor hozzáadjuk a tejet és a zsemlemorzsát, és még 10-15 percig főzzük.
  3. Akkor jó, ha sűrű és krémes lesz (ha nem lett elég krémes, tegyük aprítóba, és pürésítsük kicsit).
  4. Hagyjuk, míg kicsit kihűl.

A krumplihoz

  1. A krumplit mossuk meg, és hámozzuk meg. Vágjuk 30 mm vastagságúra.
  2. Melegítsük fel az olajat, és ha már finoman gyöngyözik, tegyünk bele egy adag krumplit, és süssük pár percig, míg kicsit ruganyos lesz, de még nyers.
  3. Csöpögtessük le, majd egy karikára tegyünk egy kiskanálnyi ragut a krumplira, majd fedjük be egy másik krumplival, és picit nyomogassuk le az oldalait. ha jól dolgoztunk, enyhén ragadni fog.
  4. A korongokat először lisztbe, majd tojásba forgatjuk, és forró olajban oldalanként 5 percig süssük.
  5. Salátával és valamilyen szósszal tálaljuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 103
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 14004
  • Feltöltés dátuma: 2017. július 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

La Garrotxa specialitása - Girona környékén tipikus!

Hozzávalók

A raguhoz

A krumplihoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...