Patata d'Olot
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Dacota
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 9% Zsír
A raguhoz
-
60g darált marhahús85 kcal
-
120g paradicsom22 kcal
-
10g olívaolaj88 kcal
-
18g vöröshagyma7 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
20g alaplé1 kcal
-
20g fehérbor16 kcal
-
20g tej11 kcal
-
15g zsemlemorzsa59 kcal
-
2g kakukkfű2 kcal
-
4g rozmaring6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
A krumplihoz
-
100g burgonya58 kcal
-
44g tojás55 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
85g napraforgó olaj188 kcal
Összesen
764
kcal
- 7% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 9% Zsír
A raguhoz
-
300g darált marhahús426 kcal
-
600g paradicsom108 kcal
-
50g olívaolaj442 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
100g alaplé7 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
100g tej56 kcal
-
75g zsemlemorzsa296 kcal
-
9g kakukkfű9 kcal
-
21g rozmaring28 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
A krumplihoz
-
500g burgonya289 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
225g finomliszt819 kcal
-
425g napraforgó olaj939 kcal
Összesen
3823
kcal
- 7% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 9% Zsír
A raguhoz
-
10.6g darált marhahús15 kcal
-
21.2g paradicsom4 kcal
-
1.8g olívaolaj16 kcal
-
3.2g vöröshagyma1 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
3.5g alaplé0 kcal
-
3.5g fehérbor3 kcal
-
3.5g tej2 kcal
-
2.7g zsemlemorzsa10 kcal
-
0.3g kakukkfű0 kcal
-
0.7g rozmaring1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
A krumplihoz
-
17.7g burgonya10 kcal
-
7.8g tojás10 kcal
-
8g finomliszt29 kcal
-
15g napraforgó olaj33 kcal
Összesen
134
kcal
- 7% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 28.2 g
Zsír
-
Összesen 40.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 181 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 924.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 51 mg
-
Kálcium 132 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 77 mg
-
Foszfor 364 mg
-
Nátrium 291 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 67.9 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 288.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 123 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 88 micro
-
Kolin: 192 mg
-
Retinol - A vitamin: 62 micro
-
α-karotin 121 micro
-
β-karotin 591 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 3088 micro
-
Lut-zea 358 micro
Összesen
764
kcal
- 7% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 141 g
Zsír
-
Összesen 202.5 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 102 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 52 g
-
Koleszterin 903 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4621.1 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 255 mg
-
Kálcium 659 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 383 mg
-
Foszfor 1818 mg
-
Nátrium 1454 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 339.5 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 1444.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 614 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 15 micro
-
E vitamin: 57 mg
-
C vitamin: 184 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 98 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 35 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 438 micro
-
Kolin: 962 mg
-
Retinol - A vitamin: 310 micro
-
α-karotin 606 micro
-
β-karotin 2956 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 15438 micro
-
Lut-zea 1791 micro
Összesen
3823
kcal
- 7% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 7.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 163.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 64 mg
-
Nátrium 51 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 51.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 105 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 547 micro
-
Lut-zea 63 micro
Összesen
134
kcal
Hozzávalók
A raguhoz
-
30 dkg darált marhahús
-
6 közepes db paradicsom
-
50 ml olívaolaj
-
1 közepes db vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 dl alaplé
-
1 dl fehérbor
-
1 dl tej
-
0.8 bögre zsemlemorzsa
-
3 szál kakukkfű
-
3 szál rozmaring
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
A krumplihoz
-
4 db tojás
-
1.5 bögre finomliszt
-
5 dl napraforgó olaj
Elkészítés
A raguhoz
- Az olajat felforrósítjuk, és megpirítjuk rajta a finomra vágott hagymát és fokhagymát.
- Hozzáadjuk a húst, és kicsit lepirítjuk. Mehet mellé a kis kockára vágott paradicsom, az alaplé és a bor, valamit az összes fűszer. Közepes lángon főzzük fél órán át, míg a hús meg nem puhul, és a paradicsom szét nem fő. Akkor hozzáadjuk a tejet és a zsemlemorzsát, és még 10-15 percig főzzük.
- Akkor jó, ha sűrű és krémes lesz (ha nem lett elég krémes, tegyük aprítóba, és pürésítsük kicsit).
- Hagyjuk, míg kicsit kihűl.
A krumplihoz
- A krumplit mossuk meg, és hámozzuk meg. Vágjuk 30 mm vastagságúra.
- Melegítsük fel az olajat, és ha már finoman gyöngyözik, tegyünk bele egy adag krumplit, és süssük pár percig, míg kicsit ruganyos lesz, de még nyers.
- Csöpögtessük le, majd egy karikára tegyünk egy kiskanálnyi ragut a krumplira, majd fedjük be egy másik krumplival, és picit nyomogassuk le az oldalait. ha jól dolgoztunk, enyhén ragadni fog.
- A korongokat először lisztbe, majd tojásba forgatjuk, és forró olajban oldalanként 5 percig süssük.
- Salátával és valamilyen szósszal tálaljuk.
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 103
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 14004
- Feltöltés dátuma: 2017. július 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Dacota
536 recept
La Garrotxa specialitása - Girona környékén tipikus!