r
Nosalty Logó

Pásztorhús

0,0

0 ÉRTÉKELÉS4 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Marcsisef
Pásztorhús
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

754
Kalória
37.9g
Fehérje
61.4g
Szénhidrátok
38.6g
Zsír
226.7g
Víz
111.8g
Koleszterin
5g
Rost
4.1g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 754 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3011 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 182 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.9 g

Zsír

  • Összesen
    38.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    993.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    447 mg
  • Nátrium
    322 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    226.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    111 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    263 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    210 micro
Összesen 754 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    151.8 g

Zsír

  • Összesen
    154.5 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    447 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3974.1 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    282 mg
  • Kálcium
    233 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    341 mg
  • Foszfor
    1787 mg
  • Nátrium
    1288 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    245.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    907 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    105 mg
  • D vitamin:
    443 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    605 micro
  • Kolin:
    471 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    1053 micro
  • β-crypt
    247 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    841 micro
Összesen 3011 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    239.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    54.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 182 kcal

Elkészítés

  1. A megtisztított vöröshagymát apróra vágjuk, és zsíron szalmasárgára sütjük.
  2. Félrehúzzuk, beletesszük a paprikát, elkeverjük, rátesszük a kockára vágott húst, és fehéredésig pirítjuk.
  3. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és fedő alatt pároljuk.
  4. Míg fő a pörköltünk, addig egy edényben a tarhonyát zsíron megpirítjuk.
  5. A burgonyát megtisztítjuk, kockára vágjuk.
  6. Mielőtt megpuhulna a húsunk (kb. ¾-re kész), beletesszük a pirított tarhonyát, a nyers burgonyát, és a felkarikázott kolbászt. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és lefedve készre főzzük, közben többször megkeverjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 120 perc

A sok eső miatt az idei tarhonyatermés is kiváló. Tarhonyaszüretkor jólesik ez a finom, kiadós egytálétel.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Krémes cukkinis rizottó

A cukkinis rizottó egy finom és krémes olasz étel, amit könnyen elkészíthetsz otthon. A rizottó készítési módja miatt a rizs krémes lesz, anélkül, hogy ténylegesen hozzáadnánk ...

Hering András

Medvehagymás rizottó

A medvehagymás rizottó az egyik legjobb választás, amit tavasszal elkészíthetünk: a harsogóan zöld medvehagyma csípős frissessége és az olasz rizottók lágy krémessége esik szerelembe ...

Hering András

Tavaszi zöldséges rizottó

A tavasz beköszöntével újjáéled a természet, ilyenkor a legegyszerűbb hozzájutni a friss, zsenge zöldségekhez. A póréhagyma, az újhagyma, a zöldborsó és a medvehagyma az évszak ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!