r
Nosalty Logó

Pastel de nata Audrey konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Audrey
Pastel de nata Audrey konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 450 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 4487 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 283 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    30.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    186 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    312.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 450 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.9 g

Zsír

  • Összesen
    307.4 g
  • Telített zsírsav
    166 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1857 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3120.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    844 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    776 mg
  • Nátrium
    1381 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    364.3 g
  • Cukor
    172 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    382 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1852 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    377 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    195 micro
  • Kolin:
    1068 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1815 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    406 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1313 micro
Összesen 4487 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    197.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 283 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A leveles tésztát terítsük ki (ha nem nyújtottat vettünk, akkor nyújtsuk 3 mm vékonyságúra). Finoman hintsük meg kevés fahéjjal.
  2. Pogácsaszaggatóval, csészével vagy akár befőttesüveg szájával kb. 8-9 cm átmérőjű köröket szaggassunk. Ezekkel béleljünk a kb. 6 cm átmérőjű muffin sütő formákat úgy, hogy a tészta lehetőleg oldalt vékonyabb legyen mint az alja, vagyis ott nyomkodjuk el, hogy teljesen kitöltse a formát. Ha nem teflonos vagy szilikon a formánk, akkor kenjük ki vajjal, egyébként nem szükséges, mert elég vajas a tészta.
  3. 180°C-ra előmelegített sütőben süssük elő a tésztát kb. 5 percig. Elősütéshez mindegyik mélyedésbe tegyünk egy muffin sütőpapírt, amit töltsünk meg száraz babbal vagy rizzsel (nehezéknek kell).
  4. Közben a krémhez a tojás sárgákat keverjük habosra kézi habverővel a cukorral, a keményítővel, vaníliával és csipet sóval, majd keverjük hozzá a tejszínt és a tejet is. Töltsük az elősütött kosárkákba a krémet kb. kétharmadáig, kicsit talán többet, de ne tele, mert a krém sütés közben kicsit megduzzad.
  5. Süssük még további kb. 15 percig. Akkor jó, ha a tészta alul ropogósra sül, a krém teteje pedig kicsit megbarnul, karamellizálódik (akár foltosan). Várjuk meg, amíg langyosra hűlnek a formában, és akkor egy késsel óvatosan ki tudjuk szedni.
  6. Fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 243
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 15498
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egy tradicionális portugál sütemény, amit még a reptéren papírdobozban is lehet kapni. :) Nyaralás alkalmával sokat ettem és nagyon megszerettem, ezért elkezdtem utána olvasni, hogy hogyan tudnám magam elkészíteni. Mivel leveles tészta az alapja, és azt lehet készen kapni már nyújtva is, egyszerű az elkészítése.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...