r
Nosalty Logó

Pastéis de Belém Mignon konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mignon
Pastéis de Belém Mignon konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 691 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 2076 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 294 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 7% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    35.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    413 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    241 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.2 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 691 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 7% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.7 g

Zsír

  • Összesen
    107.3 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    496 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1239 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    291 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    724 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    243.7 g
  • Cukor
    125 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    28 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    351 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    336 mg
  • Retinol - A vitamin:
    343 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    441 micro
Összesen 2076 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 7% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    176.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    1 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 294 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni (kb. 1 óra), közben 12 (kb. tenyérnyi) darabot vágunk sütőpapírból, ezekkel fedjük majd le a tésztakosárkákat az elősütés idejére.
  2. Kivajazzuk egy muffintepsi 12 mélyedését.
  3. Előmelegítjük a sütőt 240 fokra.
  4. A krémhez 1 dl tejet, a cukrot, a vajat és a sót melegítve összeolvasztjuk egy kis edényben.
  5. A lisztet és a maradék 1 dl tejet kézi habverővel simára keverjük. Apránként belekeverjük a meleg, tejes részt, és megvárjuk, hogy langyosra hűljön. Ekkor kézi habverővel elvegyítjük benne a tojássárgákat.
  6. Enyhén lisztes felületen 30x20-es téglalapra nyújtjuk a tésztát, és 12 egyforma részre szeljük. Egyesével enyhén kihúzogatjuk a darabokat, és mindegyikkel kibélelünk egy-egy horpadást a muffintepsiben. (Kicsit nyomkodjuk őket bele a mélyedésekbe, hogy jól kitöltsék a helyet.)
  7. Az előkészített sütőpapírdarabokat összegyűrjük, majd kisimítjuk, így könnyen a tésztakosárkák tetejére tudjuk igazítgatni őket. Nehezéknek mindegyikbe szárazbabot szórunk, majd 10 percre betesszük a sütőbe a muffintepsit.
  8. Az elősütés után leszedjük a kosárkákról a babot és a sütőpapírt, majd hagyjuk, hogy langyosra hűljenek.
  9. A sütő hőmérsékletét visszavesszük 220 fokra.
  10. Az elősütött tésztakosarakat kb. 3/4-ig töltjük a krémmel, visszatesszük őket a sütőbe, és kb.15 perc alatt készre sütjük. (A tetejüket hagyhatjuk egész bebarnulni is!)
  11. Porcukorral meghintve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3904
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 11.

Ajánló

A krémet vaníliás cukorral is ízesíthetjük!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Napsütést és egy mediterrán nyaralást juttattak eszembe ezek a portugál sütemények, ahogy csábítóan mosolyogtak rám a Stahl magazin különszámában. Hihetetlenül finom édesség, kötelezően ajánlom kipróbálásra mindenkinek, azonnali szerelem lesz, garantálom!! Alig kell hozzá pár hozzávaló, a végeredmény mégis ellenállhatatlan!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...