r
Nosalty Logó

Párolt zöldség baconnel és tejföllel

Zsófi.M
Párolt zöldség baconnel és tejföllel
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

651
Kalória
25.8g
Fehérje
36.5g
Szénhidrát
45.6g
Zsír
302.8g
Víz
99.8g
Koleszterin
8.6g
Élelmi rost
12.8g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 651 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1955 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 142 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    25.8 g

Zsír

  • Összesen
    45.6 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1856.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    372 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    466 mg
  • Nátrium
    904 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    302.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    659 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    140 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    2525 micro
  • β-karotin
    4923 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2520 micro
Összesen 651 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    77.4 g

Zsír

  • Összesen
    136.7 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    299 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5570 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    1115 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    224 mg
  • Foszfor
    1398 mg
  • Nátrium
    2713 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    109.6 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    908.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1977 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    122 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    419 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    391 micro
  • Kolin:
    262 mg
  • Retinol - A vitamin:
    428 micro
  • α-karotin
    7576 micro
  • β-karotin
    14769 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7560 micro
Összesen 1955 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    408.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    199 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    66.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    555 micro
  • β-karotin
    1082 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    554 micro
Összesen 142 kcal

Elkészítés

  1. A gombát, a bacont és az újhagymát felszeleteljük, a konzerveket megmossuk és leöntjük belőle a levét.
  2. Az újhagymát és a bacont kevés vajon feltesszük pirítani.
  3. Ha a bacon megpirult, hozzákeverjük a gombát, sózzuk, borsozzukés megpároljuk.
  4. Ha már elfőtte a levét, hozzákeverjük a borsó és répakonzervet (a répát nem szükséges felvágni!).
  5. Amíg összerottyannak, zsemlemorzsát pirítunk (kb fél bögrényi elég három főre) (kb 5 perc).
  6. Ha a zöldség elfőtte a levét, levesszük a tűzről.
  7. Tejföllel és zsemlemorzsával tálaljuk, a tetejére parmezánt szórunk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 15 p

Amikor még egyetemista voltam, anyu barátnője jött hozzánk látogatóba, és egy pofonegyszerű kaját mutatott. Akkor bacon nélkül készítettük, de hogy legyen egy kis 'súlya', pirított zsemlemorzsát szórtunk a tetejére. Az elmúlt években, amikor még egyedül laktam, vagy lakótárssal, sokszor készítettük el, az egyik kedvencem.

További receptek

Extrán ropogós krumpli

A krumplit nagyon sokféleképpen el tudjuk készíteni, ez most egy sült verzió, ami extrán ropogós a libazsír és a keményítő miatt. A zöldfűszerek különleges plusz ízt adnak neki, a ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...