r
Nosalty Logó

Párolt füge

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Lizinka_
Párolt füge
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 208 kcal
  • 1% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 835 kcal
  • 1% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 101 kcal
  • 1% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    163.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 208 kcal
  • 1% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    686 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    216 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    268 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.5 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    655.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    204 micro
  • β-crypt
    133 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 835 kcal
  • 1% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    82.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 101 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A dióbeleket negyedeljük, és félretesszük. Az aszalt fügéket kezünkkel óvatosan kiegyengetjük.
  2. Egy éles, hegyes késsel bevágjuk a fügék oldalát, és egy-egy negyed dióbelet teszünk bele.
  3. Egy lábaskába öntjük a bort. Beletesszük a mézet, a szegfűszeget. Belereszeljük a gyömbért, a narancs héját, és beleöntjük a narancs kifacsart levét. Gyenge tűzön jól elkeverjük. Majd amikor forró, belerakjuk a töltött fügéket.
  4. Gyenge tűzön kevergetve sziruposra főzzük. Ez lassú folyamat!
  5. Amikor elfőtte a levét, langyosra hűtjük. Tálkára tesszük a fügéket, mellé merjük a boros szirupot, és natúr joghurttal meglocsolva kínáljuk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1794
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Párolt füge
Lizinka_ 607 recept

Jó pár évvel ezelőtt kaptam egy receptekkel teli könyvet. Abban szerepelt ez a desszert. Sokáig csak nézegettem. Tavaly készítettem el először. Egy kicsit át kellett alakítani a hozzávalók mennyiségét, hogy olyan legyen, ahogyan ígérték a beharangozónál. Nagyon ünnepi és télies desszert!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...