r
Nosalty Logó

Párolt brokkoli és sült krumpli öntettel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Párolt brokkoli és sült krumpli öntettel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A párolt brokkolihoz

A sült krumplihoz

Az öntethez

Összesen 290 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A párolt brokkolihoz

A sült krumplihoz

Az öntethez

Összesen 1159 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A párolt brokkolihoz

A sült krumplihoz

Az öntethez

Összesen 65 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1996.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    200 mg
  • Nátrium
    1605 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    253.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    108 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    301 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1089 micro
Összesen 290 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    30.5 g

Zsír

  • Összesen
    46.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7984.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    465 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    266 mg
  • Foszfor
    801 mg
  • Nátrium
    6419 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    165.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1013.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    432 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    329 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    318 micro
  • Kolin:
    175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1206 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4354 micro
Összesen 1159 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    461 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    371 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    251 micro
Összesen 65 kcal

Hozzávalók

A párolt brokkolihoz

A sült krumplihoz

Az öntethez

Elkészítés

A párolt brokkolihoz

  1. Sós vízben 1-2 perc alatt roppanósra főzzük a brokkolit, majd leszűrjük, és az olajon kissé megpirítjuk. Hozzáadjuk a fűszereket, azokkal is átforgatjuk, és kész is.
  2. A krumplit meghámozzuk, kockázzuk, tepsibe tesszük és összekeverjük a többi hozzávalóval. A legmagasabb hőfokozaton pirulásig sütjük. Sütés közben néhányszor átkeverjük.
  3. Az öntet hozzávalóit összekeverjük, és fél órára hűtőbe tesszük.
  4. Tálaláskor pedig meglocsoljuk vele a krumplit és a brokkolit.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 205
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 25686
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 16.

Ajánló

Egy finom sülthúshoz remekül illik.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A piacon árult gyönyörű, duci brokkolirózsáknak nem lehetett ellenállni! :)) A sima párolt brokkoli, amire először gondoltam nekem túl "diétás", így gondoltam ki ezt a köretet a krumplival, és az öntettel házasítottam össze őket.

Hozzávalók

A párolt brokkolihoz

A sült krumplihoz

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...