Parmezános turbó burgonya
- 6% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
350g burgonya202 kcal
-
10g szőlőmagolaj88 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
184g újhagyma35 kcal
- 6% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
350g burgonya202 kcal
-
10g szőlőmagolaj88 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
184g újhagyma35 kcal
- 6% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
58.3g burgonya34 kcal
-
1.7g szőlőmagolaj15 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
8.3g parmezán sajt33 kcal
-
30.7g újhagyma6 kcal
- 6% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 25.6 g
Zsír
-
Összesen 23 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2007.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 713 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 106 mg
-
Foszfor 546 mg
-
Nátrium 622 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57.4 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 325.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 159 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 74 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 235 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 114 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 101 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 696 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1280 micro
- 6% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 25.6 g
Zsír
-
Összesen 23 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2007.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 713 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 106 mg
-
Foszfor 546 mg
-
Nátrium 622 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57.4 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 325.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 159 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 74 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 235 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 114 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 101 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 696 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1280 micro
- 6% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 3.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 334.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 119 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 104 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 54.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 116 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 213 micro
Hozzávalók
-
35 dkg burgonya
-
1 ek szőlőmagolaj
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 teáskanál oregánó
-
5 dkg parmezán sajt
Elkészítés
- Megmossuk a burgonyát, és fél cm vastag karikára vágjuk.
- Közepes lángon egy nagy lapos serpenyőben olajat hevítünk, és szépen egymás mellé belefektetjük a krumplikarikákat úgy, hogy kényelmesen elférjenek. Addig sütjük őket, amíg az aljuk megbarnul, és a burgonya kezd puhulni (villával ellenőrizzük, kb. 5 perc).
- Megfordítjuk, a másik oldalukat is megsütjük.
- Pár perc sütés után rászórjuk az apróra vágott fokhagymát, az oregánót és a parmezánt, majd picit lepirítjuk. (A fokhagymát semmiképp ne tegyük hozzá túl korán, mert megég, és megkeseredik.)
- Tálalás előtt szórjuk meg apróra vágott újhagymával/snidlinggel.
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 161
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 6328
- Feltöltés dátuma: 2013. július 09.
Ajánló
Akinek van, használjon öntöttvas serpenyőt, ez esetben a fokhagymát rá lehet dobni a sütés elején az olajra, nem fog leégni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Egy kis sült krumplit? Naná! Most rögtön egy tállal! Sült krumpli/steak burgonya/röszti nálam mindig jöhet, ha „csipegethetnékem” támad, és sósra vágyom. Nem tudom, ki hogy van vele, de akármennyire szeretem a burgonyát, általában kétszer is meggondolom, hogy neki állok-e elkészíteni. Hogy miért? Vagy sok vele a bíbelődés, vagy egész egyszerűen éhen halok, míg a belőle készített ételt az asztalra tudom rakni. Ezt az agonizálást szüntette be az életemben az alábbi pofon egyszerű étel. Nem kell hozzá egy liter olaj, nem kell hámozni, nem kell várni, hogy felforrjon a víz. vagy hogy bemelegedjen a sütő. Előkészülettel együtt 15 perc, ha csak nassolni szeretnénk, ha főételnek szánjuk és 2 serpenyővel készítünk, 25 perc a szintidő. Az azért nem rossz – valljuk be.