r
Nosalty Logó

Parmezános turbó burgonya

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Parmezános turbó burgonya
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

529
Kalória
25.6g
Fehérje
57.4g
Szénhidrátok
23g
Zsír
325.4g
Víz
34g
Koleszterin
8.5g
Rost
4.8g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 529 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 529 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 89 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    25.6 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2007.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    713 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    546 mg
  • Nátrium
    622 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    325.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    235 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    696 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1280 micro
Összesen 529 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    25.6 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2007.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    713 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    546 mg
  • Nátrium
    622 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    325.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    235 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    696 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1280 micro
Összesen 529 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    334.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    54.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    213 micro
Összesen 89 kcal

Elkészítés

  1. Megmossuk a burgonyát, és fél cm vastag karikára vágjuk.
  2. Közepes lángon egy nagy lapos serpenyőben olajat hevítünk, és szépen egymás mellé belefektetjük a krumplikarikákat úgy, hogy kényelmesen elférjenek. Addig sütjük őket, amíg az aljuk megbarnul, és a burgonya kezd puhulni (villával ellenőrizzük, kb. 5 perc).
  3. Megfordítjuk, a másik oldalukat is megsütjük.
  4. Pár perc sütés után rászórjuk az apróra vágott fokhagymát, az oregánót és a parmezánt, majd picit lepirítjuk. (A fokhagymát semmiképp ne tegyük hozzá túl korán, mert megég, és megkeseredik.)
  5. Tálalás előtt szórjuk meg apróra vágott újhagymával/snidlinggel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 perc
  • Főzés módja: wok
  • Sütés ideje: 10 perc

Egy kis sült krumplit? Naná! Most rögtön egy tállal! Sült krumpli/steak burgonya/röszti nálam mindig jöhet, ha „csipegethetnékem” támad, és sósra vágyom. Nem tudom, ki hogy van vele, de akármennyire szeretem a burgonyát, általában kétszer is meggondolom, hogy neki állok-e elkészíteni. Hogy miért? Vagy sok vele a bíbelődés, vagy egész egyszerűen éhen halok, míg a belőle készített ételt az asztalra tudom rakni. Ezt az agonizálást szüntette be az életemben az alábbi pofon egyszerű étel. Nem kell hozzá egy liter olaj, nem kell hámozni, nem kell várni, hogy felforrjon a víz. vagy hogy bemelegedjen a sütő. Előkészülettel együtt 15 perc, ha csak nassolni szeretnénk, ha főételnek szánjuk és 2 serpenyővel készítünk, 25 perc a szintidő. Az azért nem rossz – valljuk be.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Piros pecsenyeburgonya

Így fest a legízesebb maradékmentés: a pecsenyék kisült zsírjával süthetjük pirosra és ropogósra a főtt krumplit, ami ezáltal a legellenállhatatlanabb köretté válik. Szinte ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!