r
Nosalty Logó

Parmezános rántott cukkini sütőben sütve

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Andi80_
Parmezános rántott cukkini sütőben sütve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
rántott ételek
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 615 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1848 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 204 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    23.7 g

Zsír

  • Összesen
    28.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2249.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    341 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    377 mg
  • Nátrium
    1416 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    166.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2874 micro
Összesen 615 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    71 g

Zsír

  • Összesen
    84.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    574 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6747.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    1024 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    1131 mg
  • Nátrium
    4249 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    198.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    498.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    373 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    129 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    347 micro
  • Kolin:
    502 mg
  • Retinol - A vitamin:
    333 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    478 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8621 micro
Összesen 1848 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    742.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    467 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    948 micro
Összesen 204 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított cukkinit meghámozzuk, kb. 4 mm vastag szeletekre vágjuk. A magvas részt kivágjuk.
  2. A karikákat meghintjük sóval, és hagyjuk, hogy levet eresszenek.
  3. Addig előkészítünk három tálkát. Az elsőbe mérjük a lisztet. A másodikba ütjük a tojásokat, amit kicsit felverünk. A harmadikba szórjuk a zsemlemorzsát, a reszelt sajtot, a morzsolt zöld levelet, a fokhagyma granulátumot. Jól összekeverjük.
  4. A cukkini levét leöntjük, és a fenti sorrendben bepanírozzuk.
  5. A sütőt előmelegítjük.
  6. 2 egész nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral, kikenjük 2-3 ek olajjal.
  7. Belefektetjük a szeleteket, és lespricceljük kevéske olajjal. Ha nincs ilyen eszközünk, akkor egy ecsettel szép vékonyan lekenhetjük a tetejüket.
  8. 180 fokon 30 perc alatt hőlégkeveréssel szép barnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 364
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 20396
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 25.

Ajánló

Kínálhatjuk párolt rizzsel egy kis fokhagymás tejfölös mártogatós kíséretében.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Parmezános rántott cukkini sütőben sütve
Andi80_ 380 recept

Újra cukkinidömping van. Most a hagyományos rántott cukkinit variáltam olyan módon, hogy a panírmorzsába került reszelt parmezán és egyéb fűszerek is. A bő olajban való sütést pedig lecseréltem a tepsiben készült változatra. Bár küllemre a cukkinikarikák nem olyan szépen egyformán pirultnak tűnnek, de sokkal egészségesebbek, hisz egész kevés olajat használtam. Ízre teljesen ugyanolyan, kívül ropog, belül puha.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...