r
Nosalty Logó

Parmezános mákos keksz

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Parmezános mákos keksz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 319 kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 3821 kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 481 kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    412.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 319 kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.8 g

Zsír

  • Összesen
    253.3 g
  • Telített zsírsav
    147 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1040 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4954.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    1740 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    227 mg
  • Foszfor
    1550 mg
  • Nátrium
    1236 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    298.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    137.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2069 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    106 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    432 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2027 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    496 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    505 micro
Összesen 3821 kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    32 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    625.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    196 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    261 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    256 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 481 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat felkockázzuk, a tojássárgáját, paprikát és mákszemeket rászórjuk.
  2. A parmezán sajtot ráreszeljük. Érdemes a kis lyukú sajtreszelőt használni, de nem muszáj.
  3. A lisztet rászórjuk, és az egészet csomómentesre összegyúrjuk.
  4. Egy fél méter hosszú folpack fóliára helyezzük.
  5. Téliszalámi vastagságú hengerré formáljuk.
  6. A fóliát köré csavarjuk, a fólia lelógó üres részét felpödörjük.
  7. A fólia két végét a -két kezünkben erősen fogva- a munkaasztalon elgurítjuk.
  8. Egy tálon a hűtőbe tesszük minimum fél órára.
  9. A sütőt 160 Celsius fokra előmelegítjük.
  10. A tésztahengert kifejtjük a fóliából. Fél centi vastag szeletekre vágjuk, és sütőtepsire helyezzük, 1,5 cm-re egymástól.
  11. 20 perc alatt készre sütjük.
  12. Hagyjuk kicsit hűlni, míg annyira lehűl, hogy tapintható. Kicsit megtekerve leemeljük a sütőlapról. Teljesen kihűtjük.
  13. 25 db lesz belőle. Dobozban sokáig eláll.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 11 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1311
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 04.

Ajánló

Ünnepekre, partikra kiváló.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Aki a kemény sajtokat szereti, kedvence lesz ez a keksz is. A parmezán sajt ízét jól kiemeli. Az egyik szomszédom kedvence.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...