r
Nosalty Logó

Parmezános-fűszeres rúd

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
dorcus89
Parmezános-fűszeres rúd
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 12% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 619 kcal
  • 12% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 3710 kcal
  • 12% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 380 kcal
  • 12% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    36.6 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1829.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    355 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    299 mg
  • Nátrium
    1099 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    47 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    312 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    300 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 619 kcal
  • 12% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    111.5 g

Zsír

  • Összesen
    219.5 g
  • Telített zsírsav
    128 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    892 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10975.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    2129 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    231 mg
  • Foszfor
    1794 mg
  • Nátrium
    6592 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    319 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    282.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1874 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    108 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    389 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1798 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    416 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    559 micro
Összesen 3710 kcal
  • 12% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1126.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    219 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    677 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    185 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 380 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet, a sót, a reszelt parmezánt, borsot és az aprított fűszereket összekeverjük egy tálban. Rákockázzuk a vajat, és elkezdjük összegyúrni, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és a hideg vizet, cipóvá formázzuk.
  2. Gyúródeszkán vékonyra nyújtjuk, majd a téglalap alakú tésztát a tojásfehérjével megkenjük, és megszórjuk szezámmaggal. Ezután vágjuk vékony csíkokra, és sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé rakosgatjuk.
  3. 15-20 percig 170 fokon sütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 8087
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 31.

Ajánló

Szilveszterre, házibuliba, baráti iszogatós estére is tökéletes sós nasi, de tévézés mellé is tökéletes. Bármilyen friss vagy őrölt fűszerrel gazdagíthatjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Parmezános-fűszeres rúd
dorcus89 81 recept

A leggyorsabban elkészíthető, ám ugyanolyan gyorsan el is tűnő sós-fűszeres ropogós. Hihetetlenül egyszerű, kevés alapanyag kell hozzá, kezdőknek is bátran ajánlom, mert nem kell hajtogatni, keleszteni, csak keverni és nyújtani. Az első sós ropogtatóim egyikeként készítettem karácsonyra a sok édes mellé, és óriási sikere lett, ezért azóta a dupla adagnál kezdődik a mennyiség.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...