Parmezános bundában sült csirkemell
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
A kis gasztronauta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 21% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
250g csirkemellfilé300 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g fekete bors1 kcal
-
38g finomliszt137 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
25g parmezán sajt98 kcal
-
13g zsemlemorzsa49 kcal
-
3g tökmag11 kcal
-
12 kcal
-
4g szezámmag20 kcal
Összesen
663
kcal
- 21% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
1000g csirkemellfilé1200 kcal
-
0g só0 kcal
-
2g fekete bors5 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
100g parmezán sajt392 kcal
-
50g zsemlemorzsa198 kcal
-
10g tökmag45 kcal
-
47 kcal
-
14g szezámmag80 kcal
Összesen
2651
kcal
- 21% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
69.3g csirkemellfilé83 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.1g fekete bors0 kcal
-
10.4g finomliszt38 kcal
-
7.6g tojás10 kcal
-
6.9g parmezán sajt27 kcal
-
3.5g zsemlemorzsa14 kcal
-
0.7g tökmag3 kcal
-
0.6g napraforgómag3 kcal
-
1g szezámmag6 kcal
Összesen
184
kcal
- 21% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 75.3 g
Zsír
-
Összesen 19.4 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 290 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1997.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 88 mg
-
Kálcium 390 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 124 mg
-
Foszfor 853 mg
-
Nátrium 534 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 216.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 113 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 26 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 67 micro
-
Kolin: 288 mg
-
Retinol - A vitamin: 111 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 131 micro
Összesen
663
kcal
- 21% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 301.3 g
Zsír
-
Összesen 77.6 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 1158 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7988.9 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 353 mg
-
Kálcium 1559 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 495 mg
-
Foszfor 3413 mg
-
Nátrium 2136 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 165.9 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 865.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 453 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 108 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 103 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 268 micro
-
Kolin: 1152 mg
-
Retinol - A vitamin: 446 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 75 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 523 micro
Összesen
2651
kcal
- 21% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.9 g
Zsír
-
Összesen 5.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 80 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 553.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 108 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 236 mg
-
Nátrium 148 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.5 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 59.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 80 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 36 micro
Összesen
184
kcal
Hozzávalók
-
100 dkg csirkemellfilé
-
só ízlés szerint
-
15 dkg finomliszt
-
2 db tojás
-
10 dkg parmezán sajt
-
5 dkg zsemlemorzsa
-
1 ek tökmag
-
1 ek napraforgómag
Elkészítés
- A csirkemelleket vékony szeletekre vágjuk, majd miután papírtörlőn szárazra töröltük, mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk.
- Előkészülünk a bundázáshoz: a lisztet egy tálba szitáljuk, a tojásokat felverjük, és hozzáadjuk a reszelt parmezánt és kevés sót. Ha túl sűrű lenne, akkor kevés ásványvízzel hígítsuk.
- A magokat keverjük össze alaposan a zsemlemorzsával.
- A csirkemelleket a szokásos módon bepanírozzuk, majd kiolajozott, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket, és előmelegített sütőben mindkét oldalukat aranybarnára sütjük. Ha biztosra szeretnénk menni, a husik tetejét vékonyan olajozzunk meg.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 208
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 12259
- Feltöltés dátuma: 2013. július 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
A kis gasztronauta
142 recept
Most először próbáltam ki a rántott hús sütőben sütött változatát, és nem csalódtam! Nem száradt ki a hús, finom szaftos marad, arról nem is beszélve, hogy sokkal kevesebb zsiradékot tartalmaz. Tálaljuk burgonyapürével és friss zöldsalátával.