r
Nosalty Logó

Pármai csirke Lizinka konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Pármai csirke Lizinka konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 9% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 402 kcal
  • 9% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1608 kcal
  • 9% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 108 kcal
  • 9% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.8 g

Zsír

  • Összesen
    31.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    755.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    292 mg
  • Nátrium
    222 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    207.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 402 kcal
  • 9% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.4 g

Zsír

  • Összesen
    125.3 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    754 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3021.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    712 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    1167 mg
  • Nátrium
    887 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    828.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    566 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    377 mg
  • Retinol - A vitamin:
    547 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    220 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    989 micro
Összesen 1608 kcal
  • 9% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 108 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát finomra vágjuk, és üvegesre dinszteljük egy evőkanálnyi olajban. Beletesszük az apróra vágott paprikát.
  2. Ezután következnek a bőrös csirkecombok. Fehéredésig sütjük a húst, majd meghintjük pirospaprikával. Sózzuk, és felöntjük forró vízzel. Csirkepörköltet készítünk.
  3. Amíg készül a pörkölt, egy nagy fazékban megfőzzük a makarónit, amit négy részre tördeltünk.
  4. Amikor elkészült a csirkepörköltünk, a combokat egy deszkára szedjük, lefejtjük róla a bőrt. A húst is leszedjük a csontokról, és apró darabokra vágjuk.
  5. A felaprított csirkehúst rátesszük a kész, leszűrt makarónira.
  6. A visszamaradt szaftba belekeverjük a tejfölt és egy felvert tojást. Ezt ráborítjuk a makarónira, majd ráhintjük a reszelt sajtot, és jól elkeverjük. A sajtból egy keveset félreteszünk a tetejére.
  7. Az egészet egy tűzálló tálba öntjük, és elegyengetjük. Megszórjuk reszelt sajttal, és forró sütőben jól átsütjük. Langyosan kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 179
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 10623
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pármai csirke Lizinka konyhájából
Lizinka_ 604 recept

Laktató, különleges variáció csirkéből készült ételekre. Csak ajánlani tudom!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...