r
Nosalty Logó

Párizsi süveg

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
VnéEdit
Párizsi süveg
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 35% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 1315 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 35% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 5261 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 35% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 486 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    94.1 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    745.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    205 mg
  • Foszfor
    377 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.7 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    542 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    530 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    140 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 1315 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.2 g

Zsír

  • Összesen
    376.3 g
  • Telített zsírsav
    204 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    103 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    889 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2982.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    404 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    821 mg
  • Foszfor
    1506 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    478.6 g
  • Cukor
    309 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    156.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2167 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    168 micro
  • Kolin:
    273 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2121 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    561 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    338 micro
Összesen 5261 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    34.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    275.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.3 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    200 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    196 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 486 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és 3 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki belőle.
  2. Sütőpapírral fedett tepsiben világosra sütjük (kb. 10-12 perc), majd hagyjuk kihűlni. (40 db lett belőle)
  3. A krémhez a cukrot a vízzel felforraljuk.
  4. Ha a cukor elolvad, hozzáadunk 5 dkg vajat és a kakaóport, majd ezzel együtt még egy percig főzzük.
  5. Kevergetve teljesen kihűtjük.
  6. Ha kihűlt, hozzáadjuk a maradék vajat, és géppel kihabosítjuk.
  7. Nyomózsákba töltjük, és a linzerkorongokra kis kúpokat formálunk belőle.
  8. Hűtőbe tesszük dermedni, majd ha megdermedt, megmártjuk a gőz felett megolvasztott csokoládéban.
  9. A csokoládé dermedése előtt megszórhatjuk apróra vágott dióval vagy pisztáciával.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30×30
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 145
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6976
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
VnéEdit 295 recept

A nők lapja szakácskönyvből készítettem. Nagy sikere volt Húsvétkor. Legközelebb dupla adagban sütöm.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...