r
Nosalty Logó

Parázson sült töltött burgonyák tejfölös öntettel

Mártika és Feri
Parázson sült töltött burgonyák tejfölös öntettel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A parázson sült burgonyához

A tejfölös öntethez

887
Kalória
30.3g
Fehérje
23.2g
Szénhidrát
75.2g
Zsír
319g
Víz
107.5g
Koleszterin
3.9g
Élelmi rost
11g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A parázson sült burgonyához

A tejfölös öntethez

Összesen 887 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A parázson sült burgonyához

A tejfölös öntethez

Összesen 3544 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A parázson sült burgonyához

A tejfölös öntethez

Összesen 181 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.3 g

Zsír

  • Összesen
    75.2 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1863.1 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    238 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    339 mg
  • Nátrium
    918 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    319 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    265 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    101 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    1323 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    195 micro
Összesen 887 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    121.3 g

Zsír

  • Összesen
    301 g
  • Telített zsírsav
    131 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    430 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7452.2 g
  • Cink
    655 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    954 mg
  • Vas
    506 mg
  • Magnézium
    229 mg
  • Foszfor
    1357 mg
  • Nátrium
    3670 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    92.7 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    1276 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1060 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    169 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    405 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    327 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    610 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    5292 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    779 micro
Összesen 3544 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    380.2 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    187 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    65.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    15 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    270 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    131 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 181 kcal

Elkészítés

A parázson sült burgonyához

  1. A nagyméretű burgonyákat megmossuk, lekeféljük, és 3 mm-es távolságban bevágásokkal szeljük, úgy hogy egyben maradjon.
  2. A burgonyánál jóval nagyobb (3x nagyobb) fóliába rakjuk a burgonyákat.
  3. Majd a bevágásokat hagymával, szárazkolbásszal, húsos kolozsvári szalonnával, paradicsommal, zöldségekkel (padlizsán, cukkini, sárgarépa stb.) ízlés szerint megrakjuk. Vaj és sűrű mártások is kerülhetnek bele.
  4. A megrakott (töltött) burgonyákat kissé sózzuk, fűszerezzük (mert a különféle húsfűszerekben már van só) ízlés szerint: majorannával, bazsalikommal, tárkonnyal, oregánóval, különféle fűszerkeverékkel.
  5. Jól becsomagoljuk a fóliába, és az izzó parázsba tesszük kb. 15- 20 percre. Időnként forgassuk meg őket, hogy ne égjen meg az oldaluk. A hőtől függően a sütési idő változhat. (A láng nélkül izzó parázsba helyezzük, hogy minden oldalról érje hő, de forgatható legyen. )
  6. Az öntethez a tehéntúrót, a finomra vágott metélőhagymát és a tejfölt keverjük össze egy tálban, kissé sózzuk, borsozzuk.
  7. A fóliás burgonyákat tányérra helyezzük, késsel megvágjuk keresztben és hosszában is, majd a két vége felől megnyomva kinyitjuk, és megöntjük a tejfölös öntettel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 15 p

Fóliába göngyölve számtalan ételt készíthetünk el szabad tűzön. 

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...