Parázson sült töltött burgonyák tejfölös öntettel
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Mártika és Feri
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 17% Zsír
A parázson sült burgonyához
-
50g burgonya29 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
50g kolbász226 kcal
-
38g füstölt szalonna246 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
25g padlizsán6 kcal
-
25g csiperkegomba5 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0 kcal
A tejfölös öntethez
-
63g tehéntúró92 kcal
-
125g tejföl248 kcal
-
45g snidling14 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
Összesen
887
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 17% Zsír
A parázson sült burgonyához
-
200g burgonya116 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
200g kolbász904 kcal
-
150g füstölt szalonna983 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
100g padlizsán24 kcal
-
100g csiperkegomba21 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0 kcal
A tejfölös öntethez
-
250g tehéntúró368 kcal
-
500g tejföl990 kcal
-
180g snidling54 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
Összesen
3544
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 17% Zsír
A parázson sült burgonyához
-
10.2g burgonya6 kcal
-
9.2g vöröshagyma3 kcal
-
10.2g kolbász46 kcal
-
7.7g füstölt szalonna50 kcal
-
5.1g paradicsom1 kcal
-
5.1g padlizsán1 kcal
-
5.1g csiperkegomba1 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0 kcal
A tejfölös öntethez
-
12.8g tehéntúró19 kcal
-
25.5g tejföl51 kcal
-
9.2g snidling3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
Összesen
181
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.3 g
Zsír
-
Összesen 75.2 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 108 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1863.1 g
-
Cink 164 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 238 mg
-
Vas 127 mg
-
Magnézium 57 mg
-
Foszfor 339 mg
-
Nátrium 918 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.2 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 319 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 265 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 42 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 101 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 16 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 75 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 82 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 152 micro
-
α-karotin 25 micro
-
β-karotin 1323 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 643 micro
-
Lut-zea 195 micro
Összesen
887
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 121.3 g
Zsír
-
Összesen 301 g
-
Telített zsírsav 131 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 73 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 430 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7452.2 g
-
Cink 655 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 954 mg
-
Vas 506 mg
-
Magnézium 229 mg
-
Foszfor 1357 mg
-
Nátrium 3670 mg
-
Réz 26 mg
-
Mangán 22 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 92.7 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 1276 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1060 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 169 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 405 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 64 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 302 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 327 micro
-
Kolin: 164 mg
-
Retinol - A vitamin: 610 micro
-
α-karotin 101 micro
-
β-karotin 5292 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 779 micro
Összesen
3544
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 15.4 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 380.2 g
-
Cink 33 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 69 mg
-
Nátrium 187 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 65.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 54 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 15 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 270 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 131 micro
-
Lut-zea 40 micro
Összesen
181
kcal
Hozzávalók
A parázson sült burgonyához
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
1 db paradicsom
-
10 dkg csiperkegomba
-
majoranna ízlés szerint
-
bazsalikom ízlés szerint
-
tárkony ízlés szerint
-
oregánó ízlés szerint
-
szárnyas fűszerkeverék ízlés szerint
A tejfölös öntethez
-
só ízlés szerint
Elkészítés
A parázson sült burgonyához
- A nagyméretű burgonyákat megmossuk, lekeféljük, és 3 mm-es távolságban bevágásokkal szeljük, úgy hogy egyben maradjon.
- A burgonyánál jóval nagyobb (3x nagyobb) fóliába rakjuk a burgonyákat.
- Majd a bevágásokat hagymával, szárazkolbásszal, húsos kolozsvári szalonnával, paradicsommal, zöldségekkel (padlizsán, cukkini, sárgarépa stb.) ízlés szerint megrakjuk. Vaj és sűrű mártások is kerülhetnek bele.
- A megrakott (töltött) burgonyákat kissé sózzuk, fűszerezzük (mert a különféle húsfűszerekben már van só) ízlés szerint: majorannával, bazsalikommal, tárkonnyal, oregánóval, különféle fűszerkeverékkel.
- Jól becsomagoljuk a fóliába, és az izzó parázsba tesszük kb. 15- 20 percre. Időnként forgassuk meg őket, hogy ne égjen meg az oldaluk. A hőtől függően a sütési idő változhat. (A láng nélkül izzó parázsba helyezzük, hogy minden oldalról érje hő, de forgatható legyen. )
- Az öntethez a tehéntúrót, a finomra vágott metélőhagymát és a tejfölt keverjük össze egy tálban, kissé sózzuk, borsozzuk.
- A fóliás burgonyákat tányérra helyezzük, késsel megvágjuk keresztben és hosszában is, majd a két vége felől megnyomva kinyitjuk, és megöntjük a tejfölös öntettel.
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 174
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 19453
- Feltöltés dátuma: 2010. május 26.
Ajánló
Kirándulásra, kerti grillezéshez ajánlott gyors, változatos étel.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- Speciális étrendek:
Mártika és Feri
107 recept
Fóliába göngyölve számtalan ételt készíthetünk el szabad tűzön.