r
Nosalty Logó

Parasztvacsora székely módra

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Incsifincsi
Parasztvacsora székely módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 17% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Pityóka elkészítése

Kolbász elkészítése

Aludttej elkészítése

Összesen 1382 kcal
  • 17% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Pityóka elkészítése

Kolbász elkészítése

Aludttej elkészítése

Összesen 5530 kcal
  • 17% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Pityóka elkészítése

Kolbász elkészítése

Aludttej elkészítése

Összesen 243 kcal
  • 17% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.6 g

Zsír

  • Összesen
    111.3 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4478.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    4274 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    148.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 1382 kcal
  • 17% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    238.4 g

Zsír

  • Összesen
    445.2 g
  • Telített zsírsav
    167 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17912.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    204 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    428 mg
  • Nátrium
    17095 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    594.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    148 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 5530 kcal
  • 17% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    789.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    753 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 243 kcal

Hozzávalók

Pityóka elkészítése

Kolbász elkészítése

Aludttej elkészítése

  • 1 dl tej (házi vagy piacon vásárolt tehéntej)

Elkészítés

Pityóka elkészítése

  1. A megmosott pityókát héjában megfőzzük.
  2. Ha megfőtt, kiszedjük egy edénybe, és meghántjuk.
  3. Ezután negyedbe-félbe vágjuk és megfűszerezzük.
  4. Előmelegített tepsiben, forró olajban sütjük (közben forgatjuk, hogy mindkét oldala jól átsüljön).

Kolbász elkészítése

  1. A kolbászt feldaraboljuk, és forró olajban ropogósra sütjük (javasolt belevágni kis csíkokat, hogy a fölösleges zsiradék távozzon).

Aludttej elkészítése

  1. A friss házi tejet műanyag palackba szűrjük, szobahőmérsékletlen állni hagyjuk körülbelül két napot, és kész is az aludttej (elfogyasztása után nem kell kimosni a palackot, hanem a következő adagnak szánt tejet bele kell tölteni, ugyanis finomabb és hamarabb is alszik meg).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 17 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2214
  • Feltöltés dátuma: 2018. február 20.

Ajánló

A parasztvacsora elfogyasztásához a legjobban illik a ropogós házikenyér, savanyúságnak pedig: kovászos uborka, káposztasavanyúság vagy ecetes gomba.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Parasztvacsora székely módra
Incsifincsi 31 recept

Nagyszerű párosítás a sült pityókával az aludttej, pláne, ha feldobjuk egy kis kolbásszal! 

Hozzávalók

Pityóka elkészítése

Kolbász elkészítése

Aludttej elkészítése

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...