Parasztvacsora székely módra
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Incsifincsi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 17% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 31% Zsír
Pityóka elkészítése
-
250g burgonya144 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
43g napraforgó olaj94 kcal
Kolbász elkészítése
-
250g parasztkolbász1130 kcal
Aludttej elkészítése
-
25g tej14 kcal
Összesen
1382
kcal
- 17% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 31% Zsír
Pityóka elkészítése
-
1000g burgonya578 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
170g napraforgó olaj376 kcal
Kolbász elkészítése
-
1000g parasztkolbász4520 kcal
Aludttej elkészítése
-
100g tej56 kcal
Összesen
5530
kcal
- 17% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 31% Zsír
Pityóka elkészítése
-
44.1g burgonya25 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
7.5g napraforgó olaj17 kcal
Kolbász elkészítése
-
44.1g parasztkolbász199 kcal
Aludttej elkészítése
-
4.4g tej2 kcal
Összesen
243
kcal
- 17% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 59.6 g
Zsír
-
Összesen 111.3 g
-
Telített zsírsav 42 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4478.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 107 mg
-
Nátrium 4274 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 148.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 17 micro
Összesen
1382
kcal
- 17% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 238.4 g
Zsír
-
Összesen 445.2 g
-
Telített zsírsav 167 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 17912.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 204 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 173 mg
-
Foszfor 428 mg
-
Nátrium 17095 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 135.2 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 594.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 148 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 113 micro
-
Kolin: 91 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 68 micro
Összesen
5530
kcal
- 17% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.5 g
Zsír
-
Összesen 19.6 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 789.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 19 mg
-
Nátrium 753 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 26.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
243
kcal
Hozzávalók
Pityóka elkészítése
-
1 kg burgonya
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
2 dl napraforgó olaj
Kolbász elkészítése
Aludttej elkészítése
Elkészítés
Pityóka elkészítése
- A megmosott pityókát héjában megfőzzük.
- Ha megfőtt, kiszedjük egy edénybe, és meghántjuk.
- Ezután negyedbe-félbe vágjuk és megfűszerezzük.
- Előmelegített tepsiben, forró olajban sütjük (közben forgatjuk, hogy mindkét oldala jól átsüljön).
Kolbász elkészítése
- A kolbászt feldaraboljuk, és forró olajban ropogósra sütjük (javasolt belevágni kis csíkokat, hogy a fölösleges zsiradék távozzon).
Aludttej elkészítése
- A friss házi tejet műanyag palackba szűrjük, szobahőmérsékletlen állni hagyjuk körülbelül két napot, és kész is az aludttej (elfogyasztása után nem kell kimosni a palackot, hanem a következő adagnak szánt tejet bele kell tölteni, ugyanis finomabb és hamarabb is alszik meg).
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 17 alkalommal
- Receptkönyvben: 22
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 2214
- Feltöltés dátuma: 2018. február 20.
Ajánló
A parasztvacsora elfogyasztásához a legjobban illik a ropogós házikenyér, savanyúságnak pedig: kovászos uborka, káposztasavanyúság vagy ecetes gomba.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Incsifincsi
31 recept
Nagyszerű párosítás a sült pityókával az aludttej, pláne, ha feldobjuk egy kis kolbásszal!