r
Nosalty Logó

Parasztvacsora székely módra

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Incsifincsi
Parasztvacsora székely módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 17% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Pityóka elkészítése

Kolbász elkészítése

Aludttej elkészítése

Összesen 1382 kcal
  • 17% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Pityóka elkészítése

Kolbász elkészítése

Aludttej elkészítése

Összesen 5530 kcal
  • 17% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Pityóka elkészítése

Kolbász elkészítése

Aludttej elkészítése

Összesen 243 kcal
  • 17% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.6 g

Zsír

  • Összesen
    111.3 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4478.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    4274 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    148.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 1382 kcal
  • 17% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    238.4 g

Zsír

  • Összesen
    445.2 g
  • Telített zsírsav
    167 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17912.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    204 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    428 mg
  • Nátrium
    17095 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    594.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    148 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 5530 kcal
  • 17% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    789.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    753 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 243 kcal

Hozzávalók

Pityóka elkészítése

Kolbász elkészítése

Aludttej elkészítése

  • 1 dl tej (házi vagy piacon vásárolt tehéntej)

Elkészítés

Pityóka elkészítése

  1. A megmosott pityókát héjában megfőzzük.
  2. Ha megfőtt, kiszedjük egy edénybe, és meghántjuk.
  3. Ezután negyedbe-félbe vágjuk és megfűszerezzük.
  4. Előmelegített tepsiben, forró olajban sütjük (közben forgatjuk, hogy mindkét oldala jól átsüljön).

Kolbász elkészítése

  1. A kolbászt feldaraboljuk, és forró olajban ropogósra sütjük (javasolt belevágni kis csíkokat, hogy a fölösleges zsiradék távozzon).

Aludttej elkészítése

  1. A friss házi tejet műanyag palackba szűrjük, szobahőmérsékletlen állni hagyjuk körülbelül két napot, és kész is az aludttej (elfogyasztása után nem kell kimosni a palackot, hanem a következő adagnak szánt tejet bele kell tölteni, ugyanis finomabb és hamarabb is alszik meg).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 17 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2240
  • Feltöltés dátuma: 2018. február 20.

Ajánló

A parasztvacsora elfogyasztásához a legjobban illik a ropogós házikenyér, savanyúságnak pedig: kovászos uborka, káposztasavanyúság vagy ecetes gomba.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Parasztvacsora székely módra
Incsifincsi 31 recept

Nagyszerű párosítás a sült pityókával az aludttej, pláne, ha feldobjuk egy kis kolbásszal! 

Hozzávalók

Pityóka elkészítése

Kolbász elkészítése

Aludttej elkészítése

Címlapról ajánljuk

A legfinomabb halas receptek 2024-ben

A magyar nem egy halas nemzet, pedig lehetősége és alkalma is lenne rá, hogy megannyi, akár hazai halból válogasson. Ennek ellenére azért van, amit szeretünk: lazac jöhet minden mennyiségben, de a rántott pontypatkó és természetesen a halászlé is trónbitorló, idén is. Lássuk a legfinomabb halrecepteket 2024-ben.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...