Parasztpizza Mon Chy konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 10% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 29% Zsír
A tészta
-
75g finomliszt273 kcal
-
6g élesztő7 kcal
-
45g tej25 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
1g só0 kcal
-
13g sajt44 kcal
A feltét
-
75g májas hurka245 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
38g tejföl74 kcal
-
1g só0 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
38g kecskesajt137 kcal
Összesen
1213
kcal
- 10% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 29% Zsír
A tészta
-
300g finomliszt1092 kcal
-
25g élesztő26 kcal
-
180g tej101 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
4g só0 kcal
-
50g sajt176 kcal
A feltét
-
300g májas hurka978 kcal
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
-
150g tejföl297 kcal
-
4g só0 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
150g kecskesajt546 kcal
Összesen
4846
kcal
- 10% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 29% Zsír
A tészta
-
20.8g finomliszt76 kcal
-
1.7g élesztő2 kcal
-
12.5g tej7 kcal
-
0.6g olívaolaj5 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
3.5g sajt12 kcal
A feltét
-
20.8g májas hurka68 kcal
-
11.8g napraforgó olaj104 kcal
-
10.4g tejföl21 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
6.3g vöröshagyma2 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
10.4g kecskesajt38 kcal
Összesen
336
kcal
- 10% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32.4 g
Zsír
-
Összesen 89.6 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 186 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2630.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 74 mg
-
Kálcium 321 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 496 mg
-
Nátrium 1681 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 67.1 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 121.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6470 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 10 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 100 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 6466 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 42 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 16 micro
Összesen
1213
kcal
- 10% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 129.8 g
Zsír
-
Összesen 358.5 g
-
Telített zsírsav 112 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 147 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 74 g
-
Koleszterin 743 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10523.2 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 297 mg
-
Kálcium 1282 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 191 mg
-
Foszfor 1982 mg
-
Nátrium 6724 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 268.2 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 484.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25878 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 42 micro
-
E vitamin: 72 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 401 micro
-
Kolin: 104 mg
-
Retinol - A vitamin: 25864 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 168 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 64 micro
Összesen
4846
kcal
- 10% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9 g
Zsír
-
Összesen 24.9 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 731.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 89 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 138 mg
-
Nátrium 467 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 33.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1798 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 1797 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
336
kcal
Hozzávalók
A tészta
-
30 dkg finomliszt
-
2.5 dkg élesztő
-
1 ek olívaolaj
-
1 kávéskanál só
A feltét
-
1 közepes db vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
Elkészítés
A tészta
- Az élesztőt langyos víz (vagy tej) felével és egy kevés cukorral megfuttatjuk.
- A tészta hozzávalóit tálba tesszük, majd az élesztő hozzáadásával tésztává dagasztjuk.
- Kelesztés nélkül kinyújtjuk, és kivajazott tepsibe tesszük.
- Mi mindig túlnyújtjuk a tepsin a tésztát, sajtot teszünk a szélébe, és úgy hajtjuk vissza.
A feltét
- Megsütjük a hurkát, majd összekeverjük a tejföllel és ízlés szerint sózzuk, valamint hozzányomunk egy fej fokhagymát (vagy kettőt, ha nagyon szereti az ember).
- Erre megy a hagyma, és itt a képen speciel a füstölt kecskesajt (de más sajttal is ki lehet próbálni).
- Mehet az egész a sütőbe, és addig sütjük, míg felemelve azt látjuk, hogy az alja picit bebarnult.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 7
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2264
- Feltöltés dátuma: 2014. január 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
NS
17513 recept
Két malackánk bánta, de végre készült újra májas hurka itthon, szóval gondoltam, most közkincsé teszem ezt a receptemet. Az alap sztorija az, hogy nagyon untuk már a rengeteg hurkát, ami tavaly készült, és valamit kezdeni kellett vele, mert sült hurka mérgezésünk volt, így született meg ez a pizzarecept, ami már sok-sok alkalommal el lett készítve és osztatlan sikernek örvend.