r
Nosalty Logó

Parasztkuglóf

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jasper
Parasztkuglóf
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Alapanyagok elősütése, főzése

Bekeverés

Sütés

Összesen 538 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Alapanyagok elősütése, főzése

Bekeverés

Sütés

Összesen 3244 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Alapanyagok elősütése, főzése

Bekeverés

Sütés

Összesen 219 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    20.3 g

Zsír

  • Összesen
    37.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1213.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    245 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    388 mg
  • Nátrium
    506 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    110.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    386 micro
  • β-crypt
    84 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    366 micro
Összesen 538 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    122 g

Zsír

  • Összesen
    224.9 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    928 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7280.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    1470 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    245 mg
  • Foszfor
    2325 mg
  • Nátrium
    3038 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    185.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    662.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    777 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    157 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    548 micro
  • Kolin:
    675 mg
  • Retinol - A vitamin:
    555 micro
  • α-karotin
    141 micro
  • β-karotin
    2317 micro
  • β-crypt
    502 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2196 micro
Összesen 3244 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    489.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    204 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    156 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 219 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Alapanyagok elősütése, főzése

Bekeverés

Sütés

Elkészítés

Alapanyagok elősütése, főzése

  1. A szalonnát kockára vágjuk, üvegesig pirítjuk, majd mehet bele a csíkokra vágott sonka, mikor az is megpirult, a karikára vágott kolbászok mindkét felét is enyhén lepirítjuk.
  2. A serpenyőben maradt zsírra mehet a karikára vágott hagyma, majd a csíkokra vágott kápia paprika, mikor ez is lepirult, mindenkit hűlni teszünk.
  3. A zöldbabot üvegből lecsorgatjuk, vagy friss zöldbabból készítjük, főzés, hűtés után szintén lecsorgatjuk.
  4. A tésztát megfőzzük, sós vízben, szűrés után hűtjük, lecsorgatjuk.

Bekeverés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, sárgáját a liszttel, tejföllel, pici sóval, két ek. olajjal (nekem mogyoróolaj volt itthon, de ugyanolyan jó a napraforgó, repce, olíva, stb.) sütőporral habosig keverjük.
  2. Mehetnek bele a lehűtött, lecsorgatott előkészített alkotóelemek.
  3. A tojásfehérjét, kemény habbá verjük.
  4. Óvatosan átkeverjük a masszával.

Sütés

  1. A szilikon sütőformát 2 ek. olajjal kikenjük, beleszórjuk, és körben egyenletesen eloszlatjuk a szezámmagot.
  2. A bekevert masszát az előkészített formába töltjük, simítjuk.
  3. Előmelegített sütőben, 175 fokon 40 percig, ill. tűpróbáig sütjük légkeveréssel, hogy szép aranybarna legyen.
  4. Formából hűlés után kifordítjuk a forma méreteihez alkalmazkodó deszkára. Szeleteljük, megesszük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8206
  • Feltöltés dátuma: 2018. augusztus 06.

Ajánló

Szaftos húsok köreteként vagy önmagában egytálételként is megállja a helyét ez a remek magyaros felfújt. Én Hosszúhegyi száraz rosét kívántam meg hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Parasztkuglóf
Jasper 1 recept

Sós felfújtra vágytam, és valami jó magyaros ízesítéssel gondoltam, hát ez lett belőle.

Hozzávalók

Alapanyagok elősütése, főzése

Bekeverés

Sütés

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...