Parasztkuglóf
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Jasper
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 10% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 19% Zsír
Alapanyagok elősütése, főzése
-
33g zöldbab9 kcal
-
17g füstölt szalonna109 kcal
-
17g gyulai kolbász75 kcal
-
33g pulykamellsonka37 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
20g kápia paprika4 kcal
-
21g csuszatészta77 kcal
-
37g tojás46 kcal
-
33g tejföl66 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
59 kcal
-
2g szezámmag13 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
Bekeverés
Sütés
Összesen
538
kcal
- 10% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 19% Zsír
Alapanyagok elősütése, főzése
-
200g zöldbab55 kcal
-
100g füstölt szalonna655 kcal
-
100g gyulai kolbász452 kcal
-
200g pulykamellsonka220 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
120g kápia paprika26 kcal
-
125g csuszatészta464 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
354 kcal
-
14g szezámmag80 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
Bekeverés
Sütés
Összesen
3244
kcal
- 10% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 19% Zsír
Alapanyagok elősütése, főzése
-
13.4g zöldbab4 kcal
-
6.7g füstölt szalonna44 kcal
-
6.7g gyulai kolbász30 kcal
-
13.4g pulykamellsonka15 kcal
-
6.1g vöröshagyma2 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
8.1g kápia paprika2 kcal
-
8.4g csuszatészta31 kcal
-
14.8g tojás19 kcal
-
13.4g tejföl27 kcal
-
4g finomliszt15 kcal
-
2.7g földimogyoró olaj24 kcal
-
0.9g szezámmag5 kcal
-
0.8g sütőpor0 kcal
Bekeverés
Sütés
Összesen
219
kcal
- 10% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 20.3 g
Zsír
-
Összesen 37.5 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 155 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1213.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 245 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 388 mg
-
Nátrium 506 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.9 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 110.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 129 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 91 micro
-
Kolin: 112 mg
-
Retinol - A vitamin: 92 micro
-
α-karotin 24 micro
-
β-karotin 386 micro
-
β-crypt 84 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 366 micro
Összesen
538
kcal
- 10% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 122 g
Zsír
-
Összesen 224.9 g
-
Telített zsírsav 76 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 71 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 31 g
-
Koleszterin 928 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7280.2 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 175 mg
-
Kálcium 1470 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 245 mg
-
Foszfor 2325 mg
-
Nátrium 3038 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 185.6 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 662.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 777 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 157 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 85 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 548 micro
-
Kolin: 675 mg
-
Retinol - A vitamin: 555 micro
-
α-karotin 141 micro
-
β-karotin 2317 micro
-
β-crypt 502 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2196 micro
Összesen
3244
kcal
- 10% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 8.2 g
Zsír
-
Összesen 15.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 62 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 489.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 99 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 156 mg
-
Nátrium 204 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 44.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 52 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 37 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 156 micro
-
β-crypt 34 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 148 micro
Összesen
219
kcal
-
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
Alapanyagok elősütése, főzése
-
4 ek finomliszt
-
4 ek földimogyoró olaj
-
2 ek szezámmag
-
1 csomag sütőpor
Bekeverés
Sütés
Elkészítés
Alapanyagok elősütése, főzése
- A szalonnát kockára vágjuk, üvegesig pirítjuk, majd mehet bele a csíkokra vágott sonka, mikor az is megpirult, a karikára vágott kolbászok mindkét felét is enyhén lepirítjuk.
- A serpenyőben maradt zsírra mehet a karikára vágott hagyma, majd a csíkokra vágott kápia paprika, mikor ez is lepirult, mindenkit hűlni teszünk.
- A zöldbabot üvegből lecsorgatjuk, vagy friss zöldbabból készítjük, főzés, hűtés után szintén lecsorgatjuk.
- A tésztát megfőzzük, sós vízben, szűrés után hűtjük, lecsorgatjuk.
Bekeverés
- A tojásokat szétválasztjuk, sárgáját a liszttel, tejföllel, pici sóval, két ek. olajjal (nekem mogyoróolaj volt itthon, de ugyanolyan jó a napraforgó, repce, olíva, stb.) sütőporral habosig keverjük.
- Mehetnek bele a lehűtött, lecsorgatott előkészített alkotóelemek.
- A tojásfehérjét, kemény habbá verjük.
- Óvatosan átkeverjük a masszával.
Sütés
- A szilikon sütőformát 2 ek. olajjal kikenjük, beleszórjuk, és körben egyenletesen eloszlatjuk a szezámmagot.
- A bekevert masszát az előkészített formába töltjük, simítjuk.
- Előmelegített sütőben, 175 fokon 40 percig, ill. tűpróbáig sütjük légkeveréssel, hogy szép aranybarna legyen.
- Formából hűlés után kifordítjuk a forma méreteihez alkalmazkodó deszkára. Szeleteljük, megesszük.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 22
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 74
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 8205
- Feltöltés dátuma: 2018. augusztus 06.
Ajánló
Szaftos húsok köreteként vagy önmagában egytálételként is megállja a helyét ez a remek magyaros felfújt. Én Hosszúhegyi száraz rosét kívántam meg hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Jasper
1 recept
Sós felfújtra vágytam, és valami jó magyaros ízesítéssel gondoltam, hát ez lett belőle.