Parajos túróval töltött gomba
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
301
kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
1794
kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 9.9 g
Zsír
-
Összesen 24.7 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 72 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 934.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 155 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 202 mg
-
Nátrium 493 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.3 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 253 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 398 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 245 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 128 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 129 micro
-
α-karotin 101 micro
-
β-karotin 3179 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 6019 micro
Összesen
301
kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 59.6 g
Zsír
-
Összesen 148.2 g
-
Telített zsírsav 54 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 54 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 432 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5609 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 80 mg
-
Kálcium 933 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 397 mg
-
Foszfor 1213 mg
-
Nátrium 2960 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 74 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 1517.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2391 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 176 mg
-
D vitamin: 99 micro
-
K vitamin: 1471 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 767 micro
-
Kolin: 380 mg
-
Retinol - A vitamin: 773 micro
-
α-karotin 606 micro
-
β-karotin 19075 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 15438 micro
-
Lut-zea 36113 micro
Összesen
1794
kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 2.9 g
Zsír
-
Összesen 7.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 276.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 60 mg
-
Nátrium 146 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 74.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 118 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 73 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 38 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 941 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 762 micro
-
Lut-zea 1782 micro
Összesen
88
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A gombát megtisztítjuk, a spóralemezeket kikapargatjuk.
- A parajt felengedjük, a levét lecsepegtetjük.
- A vajat egy serpenyőben felhevítjük, beletesszük a zúzott fokhagymát, majd a parajt megfuttatjuk.
- A túrót a krémsajttal és az enyhén felvert tojással elkeverjük. Hozzáadjuk a paraj felét, végül fűszerezzük.
- A gombafejeket a túrós krémmel megtöltjük, tetejükre teszünk egy szelet paradicsomot, majd egy kanálnyit a maradék parajból, ha maradt, a krémből is.
- A tepsit kiolajozzuk, egymástól ujjnyi távolságra rakjuk a töltött gombákat.
- A maradék, vastagabbra szeletelt paradicsomot megsózzuk, a tepsibe, a gombák közé állítjuk.
- Fele időt a sütőben, fóliával takarva, pároljuk, majd a takarót levéve, pirítjuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x35
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 28
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3742
- Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Hazavittem egy tucat tölteni való gombát, majd benéztem a hűtőbe. Ez jött össze most :). Magában könnyed vacsora, grillezett, sült hús mellé köret.