r
Nosalty Logó

Parajos túróval töltött gomba

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Parajos túróval töltött gomba
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 301 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1794 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 88 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    24.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    934.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    202 mg
  • Nátrium
    493 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    253 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    398 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    245 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    3179 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    6019 micro
Összesen 301 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    59.6 g

Zsír

  • Összesen
    148.2 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    432 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5609 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    933 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    397 mg
  • Foszfor
    1213 mg
  • Nátrium
    2960 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1517.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2391 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    176 mg
  • D vitamin:
    99 micro
  • K vitamin:
    1471 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    767 micro
  • Kolin:
    380 mg
  • Retinol - A vitamin:
    773 micro
  • α-karotin
    606 micro
  • β-karotin
    19075 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    15438 micro
  • Lut-zea
    36113 micro
Összesen 1794 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    276.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    941 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    762 micro
  • Lut-zea
    1782 micro
Összesen 88 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gombát megtisztítjuk, a spóralemezeket kikapargatjuk.
  2. A parajt felengedjük, a levét lecsepegtetjük.
  3. A vajat egy serpenyőben felhevítjük, beletesszük a zúzott fokhagymát, majd a parajt megfuttatjuk.
  4. A túrót a krémsajttal és az enyhén felvert tojással elkeverjük. Hozzáadjuk a paraj felét, végül fűszerezzük.
  5. A gombafejeket a túrós krémmel megtöltjük, tetejükre teszünk egy szelet paradicsomot, majd egy kanálnyit a maradék parajból, ha maradt, a krémből is.
  6. A tepsit kiolajozzuk, egymástól ujjnyi távolságra rakjuk a töltött gombákat.
  7. A maradék, vastagabbra szeletelt paradicsomot megsózzuk, a tepsibe, a gombák közé állítjuk.
  8. Fele időt a sütőben, fóliával takarva, pároljuk, majd a takarót levéve, pirítjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x35
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3742
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hazavittem egy tucat tölteni való gombát, majd benéztem a hűtőbe. Ez jött össze most :). Magában könnyed vacsora, grillezett, sült hús mellé köret.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...