r
Nosalty Logó

Parajos csavart tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
edan
Parajos csavart tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 537 kcal
  • 12% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2147 kcal
  • 12% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 221 kcal
  • 12% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    23.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1310.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    846 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    260 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    219 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    267 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2543 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5503 micro
Összesen 537 kcal
  • 12% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    94.7 g

Zsír

  • Összesen
    88.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5241.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    462 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    322 mg
  • Foszfor
    849 mg
  • Nátrium
    3383 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    242 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    357 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1038 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    877 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1066 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10171 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22011 micro
Összesen 2147 kcal
  • 12% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    540.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    349 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    91 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1050 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2271 micro
Összesen 221 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt melegítsük elő 200 fokra. Tegyünk fel 3 liter vizet főni a tésztának, ha felforrt, szórjunk bele 1,5 kk sót, és a tésztát ebben a vízben főzzük 6 percig, a főzés végén azonnal szűrjük le.
  2. Amíg a tészta főzővizére várunk, el is készíthetjük a szószt: 1 ek olívaolajon futtassuk meg a lereszelt/átpasszírozott/apróra vágott fokhagymát, 30 másodperc múlva hozzáadhatjuk a parajt is, pirítsuk 3 percig. Közben sózzuk a maradék fél kiskanálnyi sóval, borsozzuk, ízesítsük késhegynyi szerecsendióval.
  3. 3 perc elteltével öntsük fel a parajt a főzőtejszínnel, főzzük 2 percig, majd el is zárhatjuk alatta a tüzet.
  4. Reszeljük le a sajtot, a háromnegyedét keverjük a spenótmártáshoz. Adjuk a szószhoz a tésztát is, keverjük össze, és öntsük át egy tűzálló tálba, a tetejét szórjuk meg a maradék sajttal, és toljuk a sütőbe 6-8 percre.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 23x28x6
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 31145
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egy nagyon gyorsan elkészíthető, ízletes alaprecept, ha akarjuk, tovább variálhatjuk: másféle sajttal, tojással, sonkával stb. Egyszer elkészítettem rizstejszínnel és vegán füstölt sajttal is: úgy is nagyon finom volt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...