r
Nosalty Logó

Paradicsomszószos-zöldséges spagetti

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
janettaylor
Paradicsomszószos-zöldséges spagetti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 497 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1981 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 89 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1701.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    296 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    411 mg
  • Nátrium
    851 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    378 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    348 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    13895 micro
  • Lut-zea
    1092 micro
Összesen 497 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.9 g

Zsír

  • Összesen
    73.6 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6807.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    199 mg
  • Kálcium
    1183 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    344 mg
  • Foszfor
    1643 mg
  • Nátrium
    3403 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    252.3 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1511.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    586 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    765 micro
  • Kolin:
    228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    470 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1393 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    55580 micro
  • Lut-zea
    4367 micro
Összesen 1981 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    309.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2525 micro
  • Lut-zea
    198 micro
Összesen 89 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát megtisztítjuk és aprítjuk. Kevés zsiradékon elkezdjük dinsztelni. Eközben a padlizsánt jól megmossuk, felkarikázzuk, majd sózzuk. Hasonlóan járunk el a cukkinivel is, csak azt pucolás után kockára vágjuk. A gombákat pedig rusztikusra szeleteljük.
  2. A hagymához hozzáadjuk a gombát, pirítjuk egy rövid ideig, ízlés szerint fűszerezzük, majd felöntjük az alaplével, és hozzáadjuk a cukkinit és az apróra vágott fokhagymákat is. Paradicsomszószunkkal is összefőzzük, hogy a puhára főtt alapanyagokat kellőképpen átjárja az édes-savanykás mártás is.
  3. A padlizsánokat keményítőbe forgatjuk, és kisütjük.
  4. A sajtot lereszeljük, a tésztát kifőzzük.
  5. Ízlés szerint tálaljuk!
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 802
  • Feltöltés dátuma: 2017. április 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
janettaylor 107 recept

Páromnál pár hónappal ezelőtt kezdődő köszvényt diagnosztizálták (1 év alatt odafigyeléssel kigyógyulhat eme csúnya korból, amit vélhetőleg a töménytelen húsleves-fogyasztás okozhatott nála). Ennek fényében egy ideje az ételek készítésénél igen fontos szerepet játszik a purintartalom is (a hiedelemmel ellentétben nem csak a húsban van, erre érdemes odafigyelni), azon túl, hogy laktató és egészséges ételt lakmározzunk. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...