Paradicsomos uborkás raita
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
- 3% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
50g paradicsom9 kcal
-
100g uborka15 kcal
-
125g görög joghurt129 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
35 kcal
-
1g mustármag3 kcal
-
0g koriander0 kcal
Összesen
191
kcal
- 3% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
100g paradicsom18 kcal
-
200g uborka29 kcal
-
250g görög joghurt258 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
71 kcal
-
1g mustármag5 kcal
-
0g koriander0 kcal
Összesen
381
kcal
- 3% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
17.9g paradicsom3 kcal
-
35.8g uborka5 kcal
-
44.7g görög joghurt46 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.4g napraforgó olaj13 kcal
-
0.2g mustármag1 kcal
-
0g koriander0 kcal
Összesen
68
kcal
- 3% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 14.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 88.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 40 mg
-
Nátrium 5 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 140.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 61 micro
-
β-karotin 269 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 1287 micro
-
Lut-zea 87 micro
Összesen
191
kcal
- 3% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.4 g
Zsír
-
Összesen 28.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 177.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 79 mg
-
Nátrium 9 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.8 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 281.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 52 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 123 micro
-
β-karotin 537 micro
-
β-crypt 51 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 174 micro
Összesen
381
kcal
- 3% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.2 g
Zsír
-
Összesen 5.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 31.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 14 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 50.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 22 micro
-
β-karotin 96 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 460 micro
-
Lut-zea 31 micro
Összesen
68
kcal
Hozzávalók
-
1 közepes db paradicsom
-
200 g uborka
-
250 g görög joghurt
-
1 kávéskanál római kömény
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 ek napraforgó olaj
-
1 kk mustármag
-
10 szál koriander
Elkészítés
- A paradicsomot és az uborkát megmossuk, kockákra vágjuk, majd elkeverjük a joghurttal. Sóval, borssal és római köménnyel ízesítjük.
- Az olajat felforrósítjuk, rászórjuk a mustármagot, és tovább forrósítjuk, míg a magok elkezdenek pattogni. A raitához adjuk.
- Hozzákeverjük a durvára vágott koriander leveleket, és legalább 60 percre hűtőbe tesszük.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 95
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 6323
- Feltöltés dátuma: 2015. április 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
A raiták sós joghurttal elkevert, reszelt vagy apróra vágott zöldségek, melyek enyhítik a csípős ételek erejét, és kedvezően hatnak az emésztésre.