r
Nosalty Logó

Paradicsomos tonhalragu spagettival

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Marti48
Paradicsomos tonhalragu spagettival
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 840 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1680 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 176 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.2 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1420.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    596 mg
  • Nátrium
    405 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    296.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    249 micro
  • K vitamin:
    191 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    354 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    1841 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1964 micro
Összesen 840 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.5 g

Zsír

  • Összesen
    52.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2840.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    300 mg
  • Kálcium
    238 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    276 mg
  • Foszfor
    1192 mg
  • Nátrium
    809 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    207.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    592.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    369 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    498 micro
  • K vitamin:
    382 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    707 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    3682 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    3929 micro
Összesen 1680 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    296.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    384 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1074 micro
  • Lut-zea
    410 micro
Összesen 176 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fokhagymáról és a hagymáról lehántjuk a héját, és nagyon apródarabokra kockázzuk. A paradicsomok csumáját eltávolítjuk, és nagylyukúreszelőn lereszeljükaddig, ameddig csak a héja marad hátra. A halkonzerv levét lecsöpögtetjük.
  2. Egy serpenyőben felforrósítunk 2 ek olívaolajat, beledobjuk a hagymát, fehéredésig dinszteljük, ekkor hozzáadjuk a fokhagymátés a lereszelt frissparadicsompépet. Pár percig forraljuk, majd belekeverjük a tonhalat. Egyet-kettőt rottyantunk rajta,sózzuk, borsozzuk, picit cukrozzuk, és a durvára tépkedett bazsalikom2/3-át hozzákeverjük.
  3. Egy ek olívaolajjal vizet forralunk, a spagettit előírás szerint megfőzzük. Leszűrjük, meleg vízzel röviden leöblítjük, és 1 ek olívaolaj, só, borsés a maradék bazsalikom hozzáadásával óvatosan megkeverve jól felforrósítjuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 88
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 4069
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 10.

Ajánló

Jó forrón, előmelegített tányérokon, reszelt parmezánnal tálaltam.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Paradicsomos tonhalragu spagettival
Marti48 317 recept

Feltétlenül ki kellett próbálnom egy korábban eltett, Zilka egyik receptjében talált, jónak ígérkező tippet: a reszelt paradicsomot! Bevált, nagyon tudom ajánlani a forrázott paradicsom hámozása helyett! (Lsd. Zilka oldala) A ragu saját kitaláció, gyors, jó, és nem is drága!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...